Real life

Girls Issues: Ik kan mijn ex niet vergeten

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die liefdesverdriet heeft.

Hi Girlscene,

Ik zit met een probleem en kom er zelf totaal niet meer uit. Ik had een relatie van 4,5 jaar en ben nu bijna 19. Hij was echt mijn eerste liefde en tot de dag van vandaag zal ik altijd een zwak voor hem hebben.

In de zomer maakte hij het spontaan uit. Ik zag het totaal niet aankomen. De reden was dan ook: ‘We moeten ons ontwikkelen, we houden elkaar daarbij tegen’. En hij wilde de volledige vrijheid om meer dingen te kunnen doen. Ik snapte dat en kon me daarin vinden.

Ik was er overheen, tenminste dat dacht ik. Tot midden september. Hij had het afgelopen jaar van onze relatie contact met een meisje en dat meisje was volgens hem gewoon een vriendin. Hij zei dat hij nooit een relatie met dat meisje zou hebben. En ja, hij heeft ineens een maand een relatie met haar, terwijl het pas 2 maanden uit is. Dat was obstakel 1. Alles voelde als een leugen en veel dingen waren ook leugens. 

Toch kwam ik er weer overheen. Nu heeft hij zijn relatie openbaar gemaakt op Facebook. Terwijl dat toen hij met mij was het verboden terrein was. Het allerergste is, is dat hij het niet zichtbaar heeft gemaakt voor mij en ik het dus van een vriendin te horen en te zien kreeg. Ik hoor ook dat ze gaan samenwonen en dolgelukkig zijn met elkaar. Ook heb ik te horen gekregen dat hij vreemd is gegaan. Natuurlijk moet ik niet alles geloven wat ik hoor maar ik geloof het deels omdat de informatie bijna direct van hem afkomstig is.

Ik snap het allemaal niet meer en ik weet niet hoe ik verder moet gaan. Ik was zo verliefd op hem, alles wat ik voor hem voelde was echt, maar nu voelt dat niet meer wederzijds. En dat maakt me kapot van binnen. Het lijkt alsof onze relatie een grote leugen was en hoe ik hem ken, kan ik dit niet geloven.

Er zijn momenten dat ik wens dat ik niet meer besta. Ik wil er gewoon echt niet meer zijn, de pijn is onverdraaglijk en het wordt alleen maar erger. Toch heb ik nu een jongen leren kennen die heel lief voor mij is en mij deels ook weer blij maakt. Alleen vergelijk ik hem constant met mijn ex en voel ik dat ik toch niet echt verliefd ben, terwijl die jongen dat wel op mij is. Ik weet niet wat ik hiermee moet.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen om door te gaan, of in ieder geval tips hebben. Ik denk er elke keer over heen te zijn, maar dan krijg ik weer een hele harde klap in mijn gezicht en zit ik dieper in de put dan ik eerst zat. Ik wil gewoon klaar zijn met mijn ex en niet meer aan hem denken of om hem geven, maar ik doe het met de week alleen maar meer. Hij is verder gegaan, maar ik sta stil en doe alleen maar stapjes terug. Het maakt me gek.

Liefs,

S.

Lieve S.,

Wat vervelend om te lezen dat je zoveel last van liefdesverdriet hebt. Liefdesverdriet duurt bij de één langer dan bij de ander. Het is ook niet gek dat je er van de een op de andere dag overheen bent, want je hebt 4,5 jaar een relatie met hem gehad en alles samen gedeeld.

Je hoeft je ex dan ook niet helemaal te vergeten, want jullie hebben in die 4,5 jaar samen veel meegemaakt en veel mooie herinneringen. Het is lastig, maar probeer deze herinneringen een plek te geven. Jullie hebben samen een leuke tijd gehad, maar de relatie was niet meer zoals voorheen. Geen paniek, zeker weten dat er weer andere leuke tijden komen, en misschien nog wel veel leuker!

Als je het echt lastig vindt om met hem te worden geconfronteerd, dan kun je hem verwijderen van Facebook, Twitter en Instagram. Het is logisch dat je het lastig vindt om te zien dat jouw ex dolgelukkig is met iemand anders. En al helemaal als het met jou nog niet zo goed gaat. Verwijder ook zijn vrienden met wie je niets meer hebt, zo is de kans klein dat je met hem en zijn vriendin wordt geconfronteerd.

Berg de spullen op die je van hem hebt gekregen. Je hoeft ze niet weg te gooien, maar je kunt ze bijvoorbeeld in een mooie doos doen. Zo heb je altijd een herinnering, maar word je er niet iedere dag mee geconfronteerd.

Probeer afleiding te zoeken. Ga lekker met je vriendinnen op stap en wie weet scoor je een leuke jongen. Zorg ervoor dat je niet te veel alleen bent, want dan denk je te veel aan je ex.

Het is niet gemakkelijk, maar probeer toch door te gaan. Je leven laten beheersen door jouw liefdesverdriet is zonde van je tijd, want er zijn genoeg leuke andere leuke dingen. En jongens ;-).

Hopelijk heb je iets aan onze tips! 

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀