Travel

Beleef de feestdagen in New York!

New York is een stad die niet kan en mag ontbreken op je bucketlist! De mogelijkheden in deze geweldige stad zijn oneindig. En tijdens de feestdagen valt er nog meer te beleven! Wat mag je niet missen tijdens the most wonderful time of the year in New York?

New York heeft zoveel te bieden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of beter gezegd: door de wolkenkrabbers de stad niet meer ziet. Begin je trip dan eens met een Hop-On Hop-Off-bus en leer zo de stad kennen. Big Bus New York is een nieuwe aanbieder en laat je in één dag alle hoogtepunten van Downtown en Uptown Manhattan zien! In no-time zie je veel van de stad en je bepaalt je eigen tempo. Het voordeel is dat je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt.

De bus rijdt in korte tijd langs vele hoogtepunten en het is nog budgetproof ook! Je ziet alle bezienswaardigheden waar New York bekend om staat: van Brooklyn Bridge tot aan het One World Trade Center. De gids vertelt je grappige weetjes en feitjes over (de geschiedenis van) New York.

Merry Christmas!
Tijdens de feestdagen kun je ook een ‘Holiday Lights Tour’ doen. Wanneer je langs de prachtig versierde huizen en etalages, de kerstlichtjes en natuurlijk de kerstboom van Rockefeller Center rijdt, weet je meteen weer waarom je rond deze tijd van het jaar in New York moet zijn. De kerstsfeer is volop aanwezig! Voor de sportieve meiden: je kunt de tour ook combineren met schaatsen op de beroemde schaatsbaan van Rockefeller Center. Schaatsen in New York geeft je nóg meer dat speciale kerstgevoel. Wil je de spectaculaire decoraties liever zelf ontdekken? Vergeet dan niet langs de etalages op Fifth Avenue te gaan. Iedere etalage vertelt een ander verhaal. Niet alleen de winkels zoals Macy’s en Bloomingdales, maar ook de huizen van New Yorkers zelf (vooral in Brooklyn) zijn tot in detail versierd. New York pakt groots uit tijdens de kerstdagen.

And a Happy New Year
Het einde van 2014 is al bijna in zicht. En dat moet gevierd worden! In New York worden tijdens oud en nieuw enorm veel leuke evenementen georganiseerd. Heel bekend is natuurlijk de “Ball Drop” op Times Square. Dat heb je vast weleens in een film gezien. Net als honderdduizenden anderen – waarvan de helft al in de vroegste vroegte klappertandend klaarstaat – zou je ook naar Times Square kunnen gaan. Maar wist je dat er veel leukere dingen te doen zijn? Mooi vuurwerk zie je in Central Park. Maar echt spectaculair vuurwerk zie je in de buurt van het Vrijheidsbeeld! Daarom is een boottocht rond Manhattan met oud en nieuw een echte aanrader. Natuurlijk zijn er ook veel mensen die naar een feest gaan. In Amerika mag je onder de 21 jaar niet drinken. Mag je daardoor nergens naar binnen? Wrong! Er zijn genoeg leuke oud en nieuw feesten in New York waar jij naartoe mag. Zorg dus dat je een leuk jurkje scoort en je mooi opmaakt zodat je een onvergetelijke afsluiting van dit jaar beleeft!

Aladdin op Broadway bezoeken
Throwback: wie wilde er als kind nu niet met Aladdin op het vliegend tapijt zitten? En een lamp met een heel grappige geest erin hebben? Haal die stiekeme Disneyfan weer in jezelf naar boven en geniet van Aladdin op Broadway! Ook als musical is Aladdin een succes. Zing en dans mee met ‘A Whole New World’ en vele andere bekende liedjes. Aladdin, prinses Jasmine, Genie de geest en het aapje Abu staan oog in oog met de slechterik Jafar. Hun avonturen zullen je niet gaan vervelen. Natuurlijk zijn er ook vele andere leuke Broadwayshows in New York. Wicked speelt zich af op een school voor hekserij en magie. Laat je meeslepen door een verhaal over vriendschap, make-overs, jongens en natuurlijk magie. Ook Matilda, een musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl, is te zien op Broadway. Tip: vermijd lange rijen en koop online alvast je kaartjes (met korting).

Must-see: M&M’s store
Een bezoekje aan de M&M’s store op Times Square mag zeker niet ontbreken. Je zult je ogen uitkijken: zoveel kleuren en zoveel verschillende smaken! Zelfs Lady Liberty M&M is aanwezig. De M&M’s zijn best wel pricey, dus stop je zakken niet té vol. Wil je nog een souveniertje meenemen voor je vriendinnen? Dan ben je hier op de juiste plek! Je vindt hier niet alleen chocola in diverse leuke verpakkingen, maar ook producten als T-shirts, keukengerei en sleutelhangers.

Voor meer leuke tips over New York kun je de website van Eric bezoeken. Hij kan je vertellen over alle must-sees en ook over de beste hotels, (pizza- en burger)restaurants en zelfs shoppinghotspots. Voor mooie foto’s van de Big Apple kun je NewYork.nl op Facebook liken.

Zou jij de feestdagen in New York willen vieren? Wat zou je dan graag willen doen?