Lifestyle

10 redenen om iedere dag te flossen

's Avonds kruip je het liefst zo snel mogelijk in je bed, maar niet voordat je je tanden hebt gepoetst. Het is waarschijnlijk niet je meest favoriete klusje, maar je kunt het ook maar beter niet te vaak overslaan. Net als flossen, misschien iets waar je al helemaal geen zin in hebt… Nog langer in de badkamer staan, terwijl je liever meteen in je bedje duikt. Toch geeft Girlscene je 10 redenen waarom je voortaan iedere dag moet flossen!

1. Flossen is belangrijk voor een gezond gebit
Je weet waarschijnlijk wel dat je iedere dag je tanden moet poetsen, maar wist je ook dat flossen minstens zo belangrijk is? Flosdraad kan op plekken komen waar je tandenborstel niet bij kan. 

2. Flossen helpt tegen een slechte adem
Een slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze zitten niet alleen op je tanden, maar ook ertussen. Als je alleen je tanden poetst zonder te flossen blijven de bacteriën tussen je tanden zitten en dit zorgt voor een slechte adem. 

3. Flossen zorgt voor wittere tanden
Goed poetsen is belangrijk voor mooie witte tanden, maar voor een optimaal resultaat moet je ook regelmatig flossen. Met flossen verklein je de kans op het vormen van tandplak. Als je tandplak niet goed weghaalt, vormt tandsteen en dat geeft een gele of bruine kleur aan je tanden.

4. Flossen bespaart geld
Een goede verzorging van je gebit kan je al snel honderden euro's besparen. Flosdraad is stukken goedkoper dan een behandeling bij de tandarts. En over het algemeen is het ook geen pretje om een bezoekje aan de tandarts te brengen.

5. Het vermindert de kans op een hartaanval
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een goede mondverzorging belangrijk is om hartklachten te voorkomen. Als je niet goed genoeg poetst heb je veel bacteriën in je mond die in de bloedbaan terecht kunnen komen. 

6. Flossen voorkomt gaatjes
Je vraagt je misschien af hoe je gaatjes kunt krijgen terwijl je iedere dag je tanden poetst? Dat komt doordat een gewone tandenborstel niet overal bij kan. Als je eet komen er ook voedselresten tussen je tanden en deze kan een tandenborstel niet weghalen. Door regelmatig te flossen haal je etensresten en bacteriën tussen je tanden weg. 

7. Een goede mondverzorging verkleint de kans op een koortslip
Uit een onderzoek is gebleken dat een slechte mondverzorging de kans op een koortslip verhoogt. Flossen hoort natuurlijk ook bij een goede mondverzorging, dus dat is zeker een reden om iedere dag te flossen. No way dat jij met zo'n vreselijke koortslip de deur uitgaat!

8. Flossen is een goede training van je discipline
Flossen is niet het meest leuke klusje, het vraagt dus wat discipline om het vol te houden. Als je jezelf aanleert om iedere dag te flossen, heb je een gezond gebit en ook nog eens meer wilskracht en doorzettingsvermogen. Maak er in het begin een soort challenge van. Als je 30 dagen lang iedere dag geflost hebt verdien je een beloning.

9. Flossen zorgt voor gezond tandvlees
Flossen is niet alleen goed voor je tanden, maar ook voor je tandvlees. Als je regelmatig flost heb je minder kans op ontstoken tandvlees. 

Flos jij al regelmatig? 

Beeld: thinkstockphotos

Bron: Oralb, Women's health

Must reads 👀