Beauty

7 tips om je lipstick langer te laten zitten

Je hebt minstens 10 lipsticks die je nog nooit hebt gebruikt, omdat je geen zin hebt om de hele dag je lipstick bij te houden. Of het moment dat je op het toilet bent en je erachter komt dat je al de hele dag met een rand van lipstick om je mond loopt. Om die gênante momenten te voorkomen draag je maar geen lipstick meer. Toch staat het net wat mooier als je je lippen ook een leuk kleurtje hebt gegeven. Met deze tips blijft jouw lipstick voortaan de hele dag op zijn plek. 

1. Scrub
Het is belangrijk om met schone lippen te beginnen. Verwijder make-upresten en scrub je lippen. Je kunt een speciale lipscrub gebruiken, maar je kunt ook scrubben met een vochtig washandje of tandenborstel. Als je een lipscrub gebruikt zijn je lippen al genoeg gehydrateerd, maar als je een washandje of tandenborstel gebruikt kun je nog een beetje lippenbalsem aanbrengen. Niet te veel, want als je lippen te vet zijn blijft je lipstick niet goed zitten. 

2. Poeder
Als je lippen helemaal schoon en verzorgd zijn is het tijd om poeder aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je lippen wat stroever worden en de lipstick beter op je lippen blijft zitten. Je kunt hier bijvoorbeeld compact poeder voor gebruiken of een transparante losse poeder. Om echt de hele avond verzekerd te zijn van perfecte rode lippen kun je ook eindigen met een laagje poeder. Dit zorgt ook nog eens voor een chique mat effect. Zorg dan natuurlijk wel dat je een transparante poeder gebruikt. 

3. Lipliner
Om te voorkomen dat je lipstick na een half uur overal zit behalve op je lippen, gebruik je een lipliner. Kies een lipliner in de kleur die zoveel mogelijk op je lipstick lijkt. Zet eerst een rand om je lippen zodat je lippen voor een mooiere vorm krijgen en kleur daarna je hele lippen in. 

Er bestaan ook transparante lipliners. Hiermee kun je een rand om je lippen zetten. Je hoeft dan niet over de lipliner heen te kleuren. Dit is vooral handig als je geen lipliner in de goede kleur hebt.

4. Lippenkwastje
Dan is het tijd om de eerste laag lipstick aan te brengen. Breng je lipstick aan met een lippenkwastje. Dit bespaart niet alleen lippenstift, maar het zorgt er ook voor dat je lippenstift een stuk langer blijft zitten en het is hygiënischer.

5. Tissue
Hap lichtjes met je lippen in een tissue nadat je de eerste laag hebt aangebracht. Hierdoor wordt overtollige lipstick verwijderd, waardoor de kleur de lipstick minder snel van je lippen veegt. 

6. Eten en drinken met lipstick
Je heb het vast wel een keer meegemaakt. Je gaat uit eten en je bent de hele middag druk geweest om je haar en make-up te doen, inclusief rode lipstick. Eenmaal in het restaurant durf je bijna niet te drinken omdat je bang bent dat het hele glas onder de lipstick komt te zitten. Om dit te voorkomen kun je met je vinger het glas een beetje nat maken of voorzichtig langs het glas likken, wel onopvallend natuurlijk. 😉 Je glas wordt zo niet vies én je lipstick blijft ook nog eens een stuk beter zitten.

Je kunt voordat je begint met eten met een servet op je lippen deppen, hierdoor krijg je minder snel een rand langs je lippen. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat je na een driegangenmenu nog steeds perfecte lippen hebt, dus zorg ervoor dat je na het eten je lippen bijwerkt.

7. Dun laagje
Hoe dunner je de lipstick aanbrengt hoe beter het blijft zitten. Je kunt beter twee dunne laagjes aanbrengen dan in één keer een dikke laag.

Hoe zorg jij er voor dat je lipstick de hele dag op zijn plek blijft? 

Bron: byrdie, seventeen