Health

Met deze sportoefeningen verdoe je je tijd

Ben je niet uit de sportschool te slaan of ben je juist het type dat zichzelf naar de sportschool moet slepen? Hoe dan ook, het is belangrijk dat je zoveel mogelijk uit je work-out haalt. Liever 45 minuten een power work-out dan twee uur lang rondsukkelen. De volgende oefeningen kun je in ieder geval overslaan, want daarmee verdoe je je tijd.

Deze oefeningen kun je prima overslaan:

Leg extensions
Leg extensions is een oefening waarbij je in de stoel zit en met je onderbenen een gewicht omhoog duwt. Na de twintigste rep verzuren je bovenbenen volledig waardoor je denkt dat je heel veel hebt gedaan. Maar wist je dat je voor goedgevormde benen deze oefening beter over kunt slaan? Er ligt namelijk heel veel druk op de knie, terwijl je beter je benen kunt trainen door te squatten. Een normale squat, brede squat, op een box stappen… Dit zijn oefeningen die veiliger én effectiever zijn.

Crunches
100 crunches per dag geven je in werkelijkheid niet die felbegeerde sixpack. Sterker nog, als je crunches verkeerd uitvoert is het ook nog eens slecht voor je rug. In plaats van gekke buikspieroefeningen kun je beter je tijd besteden aan planking, omdat je dan simpelweg op een veilige manier meer spieren traint. 

Crosstrainer
Soms is er in de sportschool niets lekkerder dan een half uur op de crosstrainer staan terwijl je The Vampire Diaries kijkt. De oefening heeft weinig impact op het lichaam en bovendien dwingt het je lichaam om in een onnatuurlijke positie te bewegen. Het apparaat doet eigenlijk het meeste werk voor je. Daarom is het aan te raden om te lopen of te rennen op een hellende loopband. Dat is een natuurlijke beweging die veel meer voor het lichaam doet. 

Abductor
Helaas, een abductor apparaat helpt je niet om je dijen een betere vorm te geven. In de sportschool zie je vaak vrouwen zitten terwijl ze hun dijen trainen met deze machine, terwijl je maar één gewricht traint. In plaats daarvan is het aan te raden om aan de slag te gaan met lunges voor een paar fabuleuze benen. Je traint tegelijkertijd je core én je verbrandt meer calorieën. 

Wall sits
Je kunt voor de lol wall sits (een soort squat tegen de muur) doen, maar eigenlijk bereik je er niet veel mee. Je spieren worden er niet per se sterker van, dus in plaats daarvan kun je je beter op squats focussen.

Mountain climbers
Als een malle hang je in een soort plank-positie terwijl je omstebeurt je benen naar je borst toebrengt. Deze oefening legt veel druk op de schouders en polsen wat niet erg prettig is zodra je begint te verzuren. Planking op één been is een betere optie.

Welke oefeningen doe jij altijd?

Bron: Byrdie, Schwarzenegger
Beeld: Reporters