Lifestyle

9 signalen dat je te weinig drinkt

Iedere dag genoeg eten is belangrijk, maar genoeg drinken is minstens zo belangrijk. Als je dorst hebt dan is dat natuurlijk een signaal dat het tijd is om te drinken, maar er zijn meer signalen dat je niet genoeg drinkt. Als je minder dan 2 liter water per dag drinkt, dan drink je te weinig. Drink jij wel genoeg? Girlscene zet 9 signalen dat je te weinig drinkt op een rijtje.

Genoeg water drinken is belangrijk, maar waarom ook alweer? Ons lichaam bestaat voor 70 procent uit water, zonder te drinken kunnen we maximaal vier dagen overleven. En dat niet alleen, genoeg drinken zorgt er ook voor dat je huid straalt en afvalstoffen afgevoerd worden. Welke signalen geeft je lichaam als je te weinig drinkt?

1. Hoofdpijn
Iedereen heeft wel een keer meegemaakt dat je hoofdpijn had omdat je niet genoeg hebt gedronken. Je grijpt misschien snel naar paracetamol als je last hebt van hoofdpijn, maar dat is niet nodig. Het komt vaker voor dan je denkt dat je te weinig hebt gedronken, probeer eerst de hoofdpijn te verhelpen met een paar glazen water.

2. Donkere urine
Je merkt waarschijnlijk wel dat je veel vaker naar de wc moet als je veel drinkt, maar is het je ook weleens opgevallen dat je urine verschilt van kleur? De ene keer is het erg donker terwijl het de andere keer bijna doorzichtig is? Dit heeft te maken met hoeveel je hebt gedronken. Is je urine donker van kleur en ruikt het sterker dan anders? Dan ligt dat meestal aan het feit dat je te weinig hebt gedronken.

3. Droge mond
Een droge mond is één van de signalen van je lichaam dat je te weinig hebt gedronken. Natuurlijk kan een droge mond ook andere oorzaken hebben, maar vaak is het gemakkelijk op te lossen door voldoende te drinken. 


Bron

4. Duizeligheid
Als je niet genoeg eet kun je duizelig worden, maar hetzelfde geldt ook voor te weinig drinken. 

5. Je huid straalt niet
Heb je vaak last van droge lippen en een droge huid? Dat kan komen doordat je te weinig drinkt. Voldoende water drinken zorgt er ook voor dat je huid er een stuk gezonder uitziet. Je huid krijgt een mooie glans door genoeg water te drinken, daar kan geen verzorgingsproduct tegenop.

6. Honger
Je lichaam herkent niet altijd het verschil tussen honger of dorst. Als je een hongergevoel hebt kan het dus ook zijn dat het tijd is om iets te drinken.  

7. Moe
Vermoeidheid kan natuurlijk ook veel andere oorzaken hebben, maar soms is je vermoeidheid eenvoudig te verhelpen door genoeg te drinken. Als je niet genoeg drinkt kan je lichaam in een soort 'spaarstand' gaan. Je lichaam gaat zuiniger met het water om om uitdroging te voorkomen. Ben je vaak moe? Bedenk dan eens of je wel genoeg drinkt en probeer iedere dag minstens 2 liter te drinken. 

8. Snelle hartslag
Ook je hartslag wordt beïnvloed door drinken. Als je hier vaak last van hebt is het belangrijk om erachter te komen waardoor dit komt. Eén van de oorzaken van een hoge hartslag is te weinig drinken.

9. Rusteloosheid
Ken je het gevoel dat je geïrriteerd bent omdat je honger hebt? Als je dorst hebt geldt eigenlijk hetzelfde. Ook door te weinig drinken kun je ook rusteloos en sneller geïrriteerd raken. Je verwacht het misschien niet, maar gelukkig is het eenvoudig op te lossen.

Drink jij genoeg water? Wist jij al dat dit signalen zijn dat je te weinig drinkt?

Bron: allwomanstalk

Must reads 👀