Lifestyle

6 stappen die je voor een vlucht moet plannen

Het is een heerlijk gevoel als je na een vlucht de eindbestemming behaald hebt en dit geldt zeker voor een vlucht die vijf uur of langer duurt… Vliegen gaat gelukkig sneller dan elk ander vervoersmiddel, maar toch is zo'n reis niet comfortabel. Zo'n vlucht kan voor je gevoel eeuwig duren als jij je niet aangenaam voelt. Met dit stappenplan met zes tips heb jij de volgende keer met een lange vlucht zeker een betere vlucht of zelfs een perfecte vlucht. Lees snel verder!

1. Verken de vliegroute
Ben je geen fan van vliegen en wil je zo snel mogelijk bij op de eindbestemming arriveren, dan is het slim om goed te kijken bij het boeken van je vlucht welke vlucht je boekt. Bij veel lange vluchten wordt er namelijk vaak een tussenstop ingepland waar verschillende passagiers uitstappen en het vliegtuig vervolgens weer verder vliegt. Er zijn ook vluchten zonder tussenstop, dus bestudeer je vliegroute van tevoren.

2. Boek een stoel dicht bij de vleugels van het vliegtuig
Het vliegtuig is op dit punt het stabielst. De voorkant en de achterkant van het vliegtuig kan bijvoorbeeld bij turbulentie meer kantelen en dit maakt de vlucht ongemakkelijker. Ook gedurende vlucht is het aan de voor en achterzijde onrustiger. Bij de vleugels zit je redelijk stabiel, je zal heus wel iets voelen maar zeker een stuk minder dan de andere passagiers. Als je niet van vliegen houdt en vaak ziek wordt in het vliegtuig is deze plek je zeker aan te raden. 

3. Controleer zelf je bagage
Voorkom een lange controle van je koffers bij het in- en uitchecken… Soms is bagage verloren of beschadigd en dit kost veel tijd om het op te lossen. Is je bagage bij een andere locatie terecht gekomen, raak dan niet in paniek. Voorkom dat je super waardevolle spullen in je koffer stopt, maar neem dit mee in je handbagage. Alles wat je echt nodig hebt en alles wat erg waardevol is stop je in je handbagage. Als reizen met weinig kofferinhoud onmogelijk is, controleer dan goed je bagage! 

4. Neem een Power Pack mee
Als je erg lang in het vliegtuig moet zitten en je een fan bent van series en films kijken tijdens de vlucht, dan is het slim om een Power Pack mee te nemen. Je tablet of laptop gaat namelijk niet de hele vlucht mee als je het intensief gebruikt. Met een Power Pack kun je dit gemakkelijk oplossen en je laptop of tablet tussentijds opladen. Niets is vervelender dan je laptop of tablet die uitvalt midden in een serie of film!

5. Boek een ochtendvlucht
Als je van jezelf weet dat je vaak ziek wordt in het vliegtuig dan is het slim om een vlucht in de ochtend te plannen en te boeken. De verklaring is simpel. In de ochtend is de zon niet zo warm als gedurende de dag. De zon verwarmt zowel de grond en de lucht. Als het contrast tussen de warmte in het vliegtuig en de buitenlucht te groot is zal jij je sneller slecht voelen. Dit komt door het verschil in temperatuur en hoogte. Dit verschil veroorzaakt namelijk turbulentie. Deze stress kun je er niet bij hebben als je snel ziek wordt. Daarom is het aan te raden om in de ochtend te vliegen. 

6. Boek tickets op dinsdag of woensdag vroeg in de ochtend
Dit zijn de beste dagen om je vlucht te boeken. De tickets variëren en veranderen van prijs gedurende de hele week. De duurste tickets worden gekocht op vrijdag en op maandag zijn de prijzen weer lager. Wegens concurrentie voeren luchtvaartmaatschappijen deze truc uit. Soms betalen passagiers te veel voor een ticket en soms kunnen ze daardoor tickets voor een lagere prijs kopen. Vaak zijn de tickets op dinsdag en woensdagochtend het goedkoopst. 

Kende jij deze tips al? En hoe bereid jij een vlucht voor?

Bron: WmnLife