Beauty

10x handige haar trucjes

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je twee uur je best deed om je haar te krullen voor een feestje en uiteindelijk nog met stijl haar op het feestje aankwam. Als je een tutorial ziet lijkt het heel eenvoudig, maar als je het zelf doet is het toch een stuk lastiger. En je haar föhnen, moet je dat wel doen of juist liever niet? Met deze handige trucs creëer je voortaan een stuk gemakkelijker het perfecte haar!

1. Laat je haar eerst aan de lucht drogen
Je denkt misschien dat je haar alleen fatsoenlijk zit als je het föhnt, maar dat is niet waar. Het is veel beter voor je haar om het niet te föhnen. Als je het toch in model wilt föhnen, laat het dan eerst voor 70 procent droog worden. Hierdoor hoef je dus minder lang te föhnen en dat is veel beter voor je haar!

2. Droog je haar met keukenrol
Keukenrol is perfect om je haar te drogen, hierdoor krijg je veel minder snel last van pluizig haar dan wanneer je een handdoek gebruikt.

3. Microvezel
Gebruik een doek van microvezel om je haar te drogen. Deze zijn veel beter voor je haar dan gewone handdoeken. Ze geven je haar meer volume en zorgen ervoor dat je minder snel klitten krijgt. Er bestaan zelfs speciale microvezel handdoeken. 

4. Golvend haar
Je kunt snel slag creëren in je haar met alleen een haardroger. Pak een pluk haar, draai deze en föhn de pluk droog. Doe dit met zo met je hele haar en je hebt binnen no time een bos golvend haar.

5. Diffuser
Als je een föhn koopt zit daar vaak ook een ander opzetstuk bij dan je gewend bent. Misschien heb je hem nog nooit gebruikt en weet je niet goed wat je er mee moet, maar je creëert er gemakkelijk en snel volume mee.

6. Koud haar
Heb je je ooit afgevraagd waarom er een koude stand op je föhn zit? De warme stand is om je haar te drogen en in model te brengen, maar de koude stand zorgt ervoor dat je haar beter in model blijft. Vergeet dus voortaan niet de koude stand van je föhn te gebruiken nadat je je haar in model hebt gebracht.

7. Meer volume in je staart
Creëer binnen vijf minuten een vollere én langere staart door twee staarten te maken. Neem het bovenste haar en maak hiermee de staart op de hoogte die je wil. Neem dan het nekhaar en maak recht onder de andere staart nog een staart. Probeer de onderste staart te verbergen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kunt zien dat het eigenlijk twee staarten zijn. Dit werkt het beste als je krullen of slag hebt.

8. Föhn je haar terwijl je hoofd voorover hangt
De ideale oplossing voor meiden met dun haar. 

9. Een vollere staart binnen twee minuten
Zorg nog sneller voor volumineuze paardenstaart door een gewone paardenstaart te maken en in het midden bij het elastiekje een haarklem te zetten. Zorg dat de haarklem niet zichtbaar is door je paardenstaart. 

10. Krul je haren met aluminiumfolie
Meiden met stijl haar kennen het vast wel. Je bent minstens twee uur bezig geweest met het krullen van je haar en tegen de tijd dat je op het feestje bent zijn je krullen als sneeuw voor de zon verdwenen. Met deze tip blijven je krullen voortaan echt goed zitten! Neem een pluk haar en rol deze om je vingers. Als je grove krullen wil draai je de pluk om je hele hand en voor kleinere krullen draai je de pluk om een vinger. Vouw de opgerolde pluk in aluminiumfolie. Doe dit net zo lang tot alle plukken in aluminiumfolie zijn gewikkeld. Klem dan ieder 'pakketje' met haar ongeveer 10 seconden tussen de stijltang. Wacht vervolgens tot de folies koud zijn en haal ze voorzichtig los. Je kunt voor extra stevigheid haarspray gebruiken en voilà een bos krullen die de hele avond blijft zitten!

Kende jij deze handige trucjes al? Heb jij zelf nog meer handige haar trucs?

Bron: cosmopolitan, buzzfeed

Beeld: istock