Beauty

6 redenen waarom je niet de huid hebt die je wil

Waarom hebben sommige mensen een prachtige huid terwijl jouw gezicht onder de puisten en uitgedroogde plekken zit? Je reinigt je huid iedere dag en je hebt een hele verzameling anti-puistjes producten. Dit zijn waarschijnlijk de redenen waarom jouw huid niet zo is als je zou willen…
 

1. Je droogt je huid helemaal uit als je één puistje hebt
Uit angst om nog meer puisten te krijgen smeer je alles op je gezicht waar salicylzuur of tea tree in zit. Dat is een veel gemaakte fout. Doe dit niet, want het wordt er waarschijnlijk alleen maar erger van. Doordat de anti-puistenmiddeltjes je huid uitdrogen, gaat je huid alleen maar meer talg produceren. Probeer echt alleen het puistje te bestrijden.

2. Je verwijdert je make-up niet goed genoeg
Je denkt misschien dat je iedere avond keurig je gezicht wast, maar de kans is groot dat je het niet grondig genoeg doet. Je hebt vast wel eens handdoek over je 'schone' gezicht geveegd waardoor je er achter kwam dat je gezicht toch niet zo schoon was als je dacht. Je denkt misschien dat je gezicht schoon is, maar er kunnen ook make-up resten achterblijven die je niet ziet. Hierdoor raken je poriën toch verstopt waardoor puistjes ontstaan. Reinig je huid net zo lang tot het wattenschijfje niet meer vies wordt als je over je huid gaat. Vergeet vooral je kaaklijn, haarlijn en hals niet.

3. Je krijgt te weinig vitamine A binnen
Vitamine A is belangrijk tegen rimpels en acne. Vitamine A stimuleert de vernieuwing van cellen. Door de aanmaak van nieuwe cellen krijg je minder snel rimpels, een gladdere huid, minder grove poriën en je huid krijgt een gezonde teint. Vitamine A krijg je binnen door bijvoorbeeld sinaasappel, pompoen, spinazie, zoete aardappel of kool te eten.

4. Je combineert de verkeerde producten
Het is niet voor niets dat we het schoonmaken een huidverzorgingsroutine noemen. Als je je gezicht goed wil reinigen ben je dus niet klaar met één product. Het lijkt misschien een verkooptrucje dat ieder merk een uitgebreide lijn met producten heeft, maar het is toch niet geheel overbodig. Als je verschillende producten gebruikt kunnen de actieve ingrediënten elkaar tegenwerken waardoor het producten volledig zinloos kunnen worden.

5. Je scrubt te vaak of juist nooit
Je hebt twee soorten vrouwen. Vrouwen die iedere dag scrubben en vrouwen die nooit scrubben. Beide is niet goed voor je huid. Als je te vaak scrubt haal je telkens huidcellen weg, waardoor je huid de aanmaak van nieuwe cellen niet kan bijhouden. Je huid wordt hierdoor dunner en uitgedroogd. Nooit scrubben is ook niet de bedoeling. Doordat dode huidcellen blijven zitten krijg je een doffe teint en zijn verzorgingsproducten minder effectief. Scrub afhankelijk van je huidtype minimaal één tot maximaal drie keer per week. 

6. Je eet niet gezond
Dat er een link bestaat tussen gezond eten en de conditie van je huid, dat wist je waarschijnlijk wel. Helaas is (bijna) alles wat we lekker vinden slecht voor onze huid. Gefrituurd eten en suiker zijn beide niet alleen slecht voor je lijn, maar zorgen ook niet voor een stralende huid. Zoveel mogelijk 'clean' eten zorgt voor het beste resultaat. Van bepaalde voedingsmiddelen vermoeden onderzoekers dat ze sneller puistjes veroorzaken. Bij veel mensen zorgt zuivel bijvoorbeeld voor meer puistjes. Dit komt door een bepaald hormoon dat de talgproductie stimuleert. Ook suiker kun je beter vermijden. Suiker breekt collageen af, terwijl collageen er juist voor een mooie stralende huid zorgt. Je kunt dus de duurste verzorgingsproducten kopen, maar als je ongezond eet hebben ze weinig effect.

Wat doe jij allemaal voor een stralende huid?

Beeld: istock

Bron: byrdie