Beauty

22 geniale eyeliner trucs

Eyeliner opdoen kan soms een drama zijn… Nope, deze eyeliner is niet fijn, deze eyeliner blijft niet goed zitten en deze eyeliner zit overal, behalve waar de eyeliner hoort te zitten… Of je hebt ontzettende haast en daardoor is dat ene lijntje niet zo vloeiend zoals je zou willen of je hebt het te dik aangebracht. AAAAH vervelend! Gelukkig wordt eyeliner met deze 22 trucs je beste vriendin en verban je geen enkele variant meer.

1. Breng een dezelfde kleur oogschaduw aan als je eyeliner
Hierdoor zal je langer plezier hebben van je make-up look, want het blijft beter zitten. Als eerste breng je een lijntje op je ogen aan met een potloodje of met eyeliner. Goed laten drogen en vervolgens breng je dezelfde kleur oogschaduw aan op dezelfde plek. Dit breng je licht aan en het houdt het lijntje mooi op zijn plaats. 

2. Gebruik naast je liquid eyeliner ook een oogpotlood. 
Als je geen vaste hand hebt is dit een slimme oplossing. Eerst breng je een lijntje aan met het potloodje en vervolgens breng je de liquid eyeliner pas aan. Zo heb je een soort van voorbeeld lijntje gemaakt en schiet je niet uit. Wederom moet de eyeliner wel dezelfde kleur hebben.

3. Witte eyeliner is de beste vriend van oogschaduw
Een minder gepigmenteerde oogschaduw kan je meer leven inblazen door als basis een witte eyeliner op je ooglid aan te brengen. De kleur van de oogschaduw zal er zo beter uitknallen. 

4. Maak je eigen eyeliner
Easy! Maak een dun kwastje nat en kies een mooie kleur oogschaduw uit. Het natte penseel zal de pigmenten een beetje donkerder maken en de uitvoering zal daardoor b-e-a-u-tiful en scherp 'ogen'. 

5. Hangende oogleden? Gebruik vloeibare eyeliner!
Zet een dikke gebogen boog op je gesloten oog en wacht tot het droog is. Als je vervolgens je ooglid dicht doet heb je een perfect en zichtbaar lijntje staan. Lees hier alles over de eyeliner look voor hangende oogleden!

6. Gebruik witte eyeliner als eye-opener
Zet met een witte eyeliner een lijntje onder je wenkbrauw en boven je wenkbrauw en vervaag dit met een penseel of sponsje. Je ogen hebben hierdoor een highlight gekregen en geven je een frisse en open blik. 

7. Maak je eigen gel liner
Dit doe je door je kohlpotlood op te warmen met een aansteker. Doe dit een paar seconden en test het potlood eerst op je hand, voor je het op je oog aanbrengt. 

8. Vaseline en een wattenstaafje
Ben je niet zo goed om een perfecte en uitdagende lijn te zetten? Teken dan eerst een ruwe lijn en pas de fouten aan met wat vaseline en een wattenstaafje. Soms is het makkelijker om fouten te verwijderen dan deze proberen te voorkomen. 

9. Vul de ruimtes tussen je wimpers ook met eyeliner
Voor een natuurlijke look is het slim om in de vorm de wimpers ook eyeliner aan te brengen. Het maakt de wimpers voller en de lijn vloeiender.

10. Zet eerst stipjes
Door eerst stipjes eyeliner te zetten en daarna de lijn te verbinden zorg je voor een mooie rechte lijn. Let op dat de puntjes niet te groot zijn en dat deze dezelfde grootte hebben. 

11. Ombré eyeliner
Maak een ombré look door een lichtere kleur eyeliner te vervagen in een donkere eyeliner. Begin bij de binnenste hoek en breng op de eerste driekwart van je oog lichte eyeliner (bijvoorbeeld wit) aan. Vervolgens breng je op de rest van je oog een donkere eyeliner aan. Stop halverwege en vervaag het midden een beetje. Zo overlappen de twee kleuren elkaar. 

12. Gebruik een lepel
Met de ronding van een lepel kun je de perfecte cat eyes maken. Gebruik de ronding om een perfecte vorm te maken. Dit doe je door de lepel op je oog te leggen en de ronding te volgen met je eyeliner. Vervolgens kleur je de wing in. 

13. Kruimelige eyeliner? Vries het voor tien minuutjes in!
Zo verpest je niet je look en is de eyeliner weer mooi aan te brengen! Dit werkt overigens ook met nagellak.

14. Fix vlekjes met een huidkleurige eyeliner
Door te vegen worden de vlekjes vaak erger. Je kunt het beter fixen met een kleur potlood die overeenkomt met je huidskleur, zo kun je overigens de lijn ook scherper maken als je wil. 

15. Gebruik een kaartje als hulpmiddel
Met een kaartje kun je net zoals met een liniaal een strakke lijn zetten. Gebruik bijvoorbeeld een visitekaartje!

16. Witte eyeliner voor grotere ogen
In de waterlijn breng je witte eyeliner aan en je ogen zullen groter lijken! Breng niet te veel aan, want dit oogt onnatuurlijk. 

17. Glitter eyeliner
Leuk voor de feestdagen of als je gaat stappen. Breng over je normale eyeliner glitter eyeliner aan en creëer een mooie glitter wing! 

18. Perfect #smokeyeye
Zet in de buitenste hoek van je oog een # en vervaag het vervolgens met een sponsje of pencil. Zo creëer je de perfecte smokey eyes!

19. Voor een perfecte wing werk je andersom
Het is lastig om de perfecte Amy Winehouse wing te maken, maar dit gaat je makkelijker af al je vanaf het uiteinde naar je oog toewerkt. Zo kun je makkelijker de grootte van de wing bepalen en de rest inkleuren. 

20. Gebruik je mascara als eyeliner
Haal het borsteltje uit het mascara omhulsel en haal er met een dun pencil een likje mascara af. Vervolgens zet je met het zwart van de mascara je eyeliner. Easy en een twee-in-één oplossing!

21. Gebruik bruine eyeliner in plaats van zwart
Voor een verleidelijke blik gebruik je bruine eyeliner. Dit kan iedereen hebben en maakt je look wat minder streng. 

22. Gebruik tape als hulp
Gebruik een goed zichtbare en dikkere tape en plak een stukje waar jij je wing wil aanbrengen. De lijn maak je door de rand van de tape als lijn te gebruiken. Als je eroverheen kliedert maakt het niets uit, want de tape verwijder je natuurlijk nadat je mooie eyeliner is aangebracht. 

Welke eyeliner hack of hacks ga jij uitproberen?

Bron: Elle.com, Cosmopolitan
Bron beeld: iStock

Pin je eyeliner inspiratie in Pinbook

Must reads 👀