Beauty

10 redenen waarom je Vaseline in je make-up tas moet hebben

Wij zijn erg blij met degene die in 1872 het magische potje Vaseline ontwikkeld heeft. Dit beauty product is nog steeds erg populair en heeft bij veel vrouwen een heilig plekje in haar tas gekregen. Ook zijn er veel potjes Vaseline ineens 'zoek' geraakt, maar aanschaffen blijven we nog steeds. Heerlijk om dit beetje vettigheid op je drogen lippen te doen… maar wist je dat je Vaseline voor veel meer dingen een wondermiddel is? Girlscene vertelt je de tien redenen!

Vaseline

1. Als make-up remover
Vaseline werkt super goed als make-up remover en kan zelfs waterproof make-up eraf halen. Bijvoorbeeld lippenstift of mascara. Voor extra zachte lippen na de hardnekkige lippenstift kun je een beetje suiker aan de Vaseline toevoegen en zo zachtjes scrubben. Ook hydrateert Vaseline je huid, nog een pluspuntje!

2. Bescherming voor gekleurd haar
Heb je jouw haren zelf geverfd zonder professionele hulp? Dan is Vaseline wederom je reddende engel. Het kan zo zijn dat de haarverf in je voorhoofd trekt en vlekken achter laat. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door Vaseline op de haarlijn aan te brengen voordat je gaat verven. Na het verven kun je de Vaseline wegvegen. 

3. Highlighter
Vaseline kun je ook goed gebruiken als een highlighter op je wangen. Breng een dun laagje aan op je jukbeenderen. Het geeft je een natuurlijke glans. Pas wel op dat je niet teveel gebruikt, want dan is het niet meer natuurlijk…

4. Skin Softner
Je kunt er ook je huid zacht en soepel mee maken. Doe de Vaseline voor het slapen gaan op je droge huid en in de ochtend sta je op met een babyhuidje. Zeker een goede bescherming voor het koude winterweer. Ook als handcrème is het goed te gebruiken. 

5. Langere en vollere wimpers
Vaseline beschermt je wimpers, onderhoudt ze en zorgt ervoor dat je wimpers blijven groeien. Breng een klein beetje aan op je wimpers en ga er met een borsteltje doorheen (wel een schone mascaraborstel). Doe dit dagelijks voor het slapengaan. In de ochtend was je je gezicht. 

Vaseline

6. Een mooie glimlach
Het geheime wapen van een mooie glimlach raad je vast al: Vaseline! Breng het aan op je tanden. Het bevat geen giftige stoffen dus mocht je het per ongeluk inslikken dan is het geen ramp. 

7. Zijdezacht haar en gezonde puntjes
Met Vaseline kun je prima je gespleten haarpunten behandelen. Goed inmasseren en laat de substantie zijn werk doen. Ook kun je er goed je vervelende piekende plukjes of pony goed mee stylen. Je punten voelen weer zijdezacht aan.

8. Meng Vaseline met je make-up
Met Vaseline kun je ook prima geld besparen. Je kunt het namelijk heel goed mengen met een ander product. Bijvoorbeeld met je blush. Zo krijg je een rozige lippenstift, die ook nog goed is voor je lippen en deze voedt. Dit kun je overigens ook met oogschaduw doen of met poeder. Het bevochtigt je lippen, verzacht ze en beschermt ze tegen de zon of de wind. Wat wil een mens nog meer? 

9. Epileren van wenkbrauwen
Dit is niet het fijnste klusje, maar moet toch echt gebeuren: wenkbrauwen epileren. Anders loop je er dadelijk als Bert van Bert & Ernie bij en dat moeten we niet hebben. Met Vaseline kun je dit gevoel aangenamer maken. Doe voor het plukken wat Vaseline op je wenkbrauwen en het echte werk kan beginnen. Vaseline zal de weerstand, de huid en de haartjes verzachten waardoor het minder pijnlijk is. 

10. Huidverzorging scrub
Je kan prima met Vaseline verschillende soorten huidverzorging maken. Bijvoorbeeld een scrub met Sea Salt, die je dode huidcellen verwijdert. Na zo'n zelf in-elkaar-geflanste scrub heeft je huid geen enkel andere crème meer nodig. Jij bespaart geld en tijd slechts met twee producten. Heerlijk om over je hele lichaam te scrubben!

Wist jij dat je dit allemaal slechts met één potje Vaseline kan doen?

Bron: WmnLife
Bron beeld: iStock

Pin je inspiratie in Pinbook