Beauty

8 slechte beauty gewoontes

Gelnagels, zonnebaden, puistjes uitknijpen… We doen er van alles aan om er mooier uit te zien. Helaas is niet alles even goed voor ons. Dat zonnebaden niet goed voor je huid is wist je waarschijnlijk wel, maar welke slechte beauty gewoontes hebben mensen nog meer? Girlscene zet 8 slechte beauty gewoontes voor je op een rijtje.

1. Make-up delen

Het is natuurlijk heel aardig om je make-up te delen met je vriendinnen. Maar helaas deel je dan niet alleen je make-up, maar ook eventuele ziekteverwekkers die je bij je draagt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij en je vriendinnen elkaar besmetten. Pas daarom ook altijd op met het testen van make-up in winkels.

2. Gelnagels
Helaas is niet iedereen gezegend met mooie lange nagels. We zijn jaloers op meiden die van nature mooie lange nagels hebben. Met je afgekloven en gescheurde nagels lijken gelnagels de perfecte oplossing. Iedere dag perfect gelakte nagels zonder dat het je veel tijd kost. Als je de gelnagels weer verwijdert kom je er helaas achter dat gelnagels ook niet echt de juiste oplossing waren. Ze maken je eigen nagels alleen nog maar zwakker.

3. Wimperextensions
Ook wimperextensions lijkt de ultieme oplossing. Je hebt lange wimpers zonder dat het extra moeite kost. Ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Als je de wimperextensions eenmaal hebt vind je het misschien een geweldige oplossing, maar als ze er af zijn voelt het ineens heel kaal. Het risico is dus dat je jezelf dan niet meer mooi vindt. 

4. Puistjes uitknijpen
Je hebt altijd een puist op het moment dat je een feestje hebt of je op de foto moet. Je probeert alles om van je puist af te komen. Je smeert er van alles op en je probeert de puist uit te knijpen. Na het uitknijpen van de puist kom je tot de conclusie dat je dat ook beter niet had kunnen doen. Puistjes uitknijpen zorgt er alleen maar voor dat je uiteindelijk nog meer puisten krijgt.

5. Zonnebaden

Bijna iedereen weet ondertussen wel dat zonnebaden niet echt goed voor je huid is. Toch doen we er met zijn allen aan mee. We nemen massaal een abonnement op de zonnebank en zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, doen we er alles aan om onze bleke huid een kleurtje te geven. Af en toe genieten van het zonnetje is geen probleem, maar smeer je vooral goed in. Zonnebaden is niet goed voor je, maar zonder je in te smeren is het pas echt een slechte beauty gewoonte!

6. Oude make-up gebruiken
Het doet je misschien pijn om oude make-up weg te gooien, vooral als je er veel voor hebt betaald. Maar je kunt het toch maar beter wel doen. Make-up is een broedplaats voor bacteriën die kunnen zorgen voor ontstoken ogen en puistjes en dat is absoluut niet de bedoeling van make-up. 

7. Slapen met make-up
Slapen met make-up is echt een no go. Ook als je geen make-up draagt is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Overdag wordt je huid vies door uitlaatgassen en doordat je je huid regelmatig aanraakt is het belangrijk dat je het 's avonds goed reinigt. Als je je huid niet schoonmaakt kan dat 's ochtends zorgen voor een onaangename verrassing.

8. Iedere dag je haar wassen
Je bent bang dat je de volgende ochtend wakker wordt met vet haar, dus je wast je haar voor de zekerheid. Je haar raakt er helemaal aan gewend, waardoor je niet meer zonder kunt. Hierdoor droogt je haar sneller uit, waardoor je vaker naar de kapper moet om het te laten knippen.

Welke slechte beauty gewoontes heb jij?

Bron: Byrdie, dailymail

Beeld: istock

Must reads 👀