Lifestyle

5 tips om van de maandag te leren houden

Thank God, it is Monday! Nee, ik maak geen typfout terwijl ik TGIF (thank God, it is Friday) bedoel. Ik schreef met opzet thank God, it is Monday. Als ik door mijn Facebook feed scroll op maandagmorgen, word ik overspoeld met negatieve status updates. Het weekend is weer afgelopen, en dit schijnt een vrijbrief te zijn om te klagen over van-alles-en-nog-wat.  

Hoe dan ook, klagen gaat tegen mijn natuur in. Ik houd er absoluut niet van. Focussen op positiviteit brengt veel meer goed met zich mee. Vandaar dat ik besloot een artikel te wijden aan ‘hoe de week te beginnen met groots plezier’. Hierbij dus mijn vijf tips om het beste uit de maandag te halen:  

1. Sta op met dankbaarheid
Ontwaken met een dankbaar hart helpt je om positiever te zijn gedurende de dag. Dankbaarheid vergroot optimisme en geluk en zorgt ervoor dat eventuele jaloezie verminderd wordt. Tel daarom je zegeningen en verlos jezelf van negatieve gedachten direct als je wakker wordt. Benoem voor jezelf op zijn minst één ding dat fijn is aan jouw hedendaagse leven en ik weet haast zeker dat je je beter zult voelen deze maandag.  

2. ‘Snooze’ niet
Mijn biologische klok staat zo ingesteld dat ik altijd wakker wordt als het moet (ongeacht de vereiste wake-up time) en dus heb ik geen wekker nodig, maar ik weet uiteraard ook wel dat dit zeldzaam is. Hoe dan ook, als je wekker ’s ochtends gaat, druk vooral niet op ‘Snooze’. Ook al lijkt deze knop op dat moment een geschenk van God (vooral als je een kort nachtje achter de rug hebt), je gaat jezelf niet meer uitgerust voelen als je telkens opnieuw het opstaan weer uitstelt voor een paar minuten. Het zou zelfs bijdragen aan meer vermoeiende ochtenden. Daag jezelf daarom eens uit en probeer het verlangen om op de Snooze knop te drukken tegen te gaan: ga voor een voordeel op de lange termijn in plaats van genot op de korte termijn!  


Bron

3. Vermijd haasten (voorbereiding is het halve werk!)
Vermijd haasten in de ochtend om je gelukkiger te voelen gedurende de dag. Hoe? Dit begint zondagavond. Voordat je naar bed gaat, bereid je je snacks (zie #4) alvast voor, leg je je outfit voor de maandag (zie #5) alvast klaar en pak je je tas alvast in. Dit bespaart je enorm veel tijd in de ochtend, en deze kun je dan weer besteden aan een extra momentje genieten tijdens het eten van je ontbijt.  

4. Neem wat "happy snacks" mee
Hongerig zijn resulteert in chagerijnigheid dus verzeker jezelf ervan dat je genoeg snacks bij je hebt die je gedurende de dag kunt verorberen. Natuurlijk wil je jouw Monday mood zo positief mogelijk hebben, en daarom raad ik je aan voor zogenaamde ‘happy snacks’ te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn bananen. Deze gele vitamine-bommen bevatten tryptofaan, wat de grondstof is voor serotonine (het gelukshormoon!). Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld volkoren boterhammen (volkoren granen bevatten vitamine B, dat mood-boosting is) en walnoten (bevatten Omega-3 vetzuren, die geluk ook zouden stimuleren).  

5. Draag een mood-boosting outfit
Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar het geheim van jezelf gelukzalig voelen ligt in jouw kledingkast. Kleding kan jouw stemming beinvloeden en daarom is het cruciaal om op maandag een outfit te dragen die mood-boosting is. Pak daarom die prachtige nieuwe rok uit de kast, of die ene blouse die je van jouw geliefde hebt gekregen. Heldere en vrolijke kleuren helpen ook optimaal. I bet you will start the new week feeling (and looking) amazing!  

En nu ik deze tips toch aan het schrijven ben, zal ik ook nog een bonus tip geven.. #6: Lees Girlscene en mijn blog FLOURISHINGFIT.COM tijdens het lezen van je eerste bakje koffie. Girlscene is natuurlijk altijd een goede keuze en de maandag-artikelen op FLOURISHINGFIT gaan over geluk, wat je waarschijnlijk goed zult doen op deze eerste morgen na jouw enerverende weekend!

-Written by Rachella, owner of FLOURISHINGFIT.COM

Hoe probeer jij de maandag te overleven?

Pin je inspiratie in Pinbook