Lifestyle

Waarom je wel of niet met een beha aan moet slapen

Bijna iedere vrouw draagt overdag een beha. Maar draag jij je beha ook ‘s nachts? Sommige vrouwen zeggen dat ‘s nachts een beha dragen borstkanker veroorzaakt terwijl anderen zeggen dat het juist goed is om je borsten ‘s nachts ook te ondersteunen. Geen paniek, je krijgt in ieder geval geen borstkanker als je je beha draagt terwijl je slaapt! Als je het fijner vindt kun je dus gerust met je beha aan slapen. We zetten de voor- en nadelen van slapen met een beha op een rijtje!

Redenen om met een beha te slapen
– Voor meiden met grote borsten is het vaak vervelend om geen beha te dragen. Voor hen is het vaak fijner om ‘s nachts ook een beha dragen, omdat ze anders last krijgen van hun borsten.
– Als je bij iemand logeert vind je het misschien fijner om je beha aan te laten als je slaapt.
– Overdag draag je een beha om je borsten extra ondersteuning te geven, maar sommige meiden vinden het fijn om hun borsten ook ‘s nachts extra te ondersteunen.
– Als je het toch fijner vindt om een beha te dragen ‘s nachts, dan kun je er ook voor kiezen om een sportbeha te dragen. Deze zitten een stuk comfortabeler, maar ondersteunen wel je borsten.
– Er zijn veel mensen die beweren dat je beter ‘s nachts een beha kunt dragen, omdat je borsten anders gaan hangen. Dit is nooit bewezen, maar je als je toch bang bent dat je borsten gaan hangen kun je natuurlijk ‘s nachts een beha dragen.
– In periodes waar je borsten sneller groeien vinden sommige vrouwen het fijn om een beha te dragen. De kans dat je borsten gaan hangen is ook groter als je borsten snel gegroeid zijn. 

Redenen om zonder beha te slapen
– Het kan gebeuren dat de beugels vervormen als je slaapt met je beha aan. Dit gebeurt niet snel als je rustig slaapt, maar als je in een rare houding slaapt kan het gebeuren dat je beha stuk gaat. Bij dure beha’s komt dit niet snel voor, maar als je een goedkope beha draagt wil het nog wel eens gebeuren dat je beha ‘s ochtends een andere vorm heeft. 
– Als je een push-up beha draagt en deze ‘s nachts aan houdt, bestaat de kans dat je eerder rimpels op je decolleté krijgt. Dit komt doordat je borsten tegen elkaar gedrukt worden als je een push-up beha draagt.
– Als je ‘s nachts draait in je slaap kan het zijn dat je beha niet goed blijft zitten. Als je beha niet goed zit kan dat heel vervelend zijn waardoor je nachtrust wordt verstoord.
– Als je op je buik slaapt is het niet fijn als je een beha aan hebt.
– Veel vrouwen kunnen beter ontspannen als ze geen beha dragen. Hierdoor vallen ze sneller in slaap.
– ‘s Nachts lig je waardoor het niet nodig is om je borsten te ondersteunen.
– Vooral beha’s die erg strak zitten vinden veel vrouwen niet prettig om aan te houden als ze slapen.

– Je hebt minder beha’s nodig als je ze niet draagt als je slaapt. Veel vrouwen vinden het niet fijn om een beha die ze ‘s nachts dragen ook nog overdag te dragen.
– Als je het ‘s nachts warm hebt kan je beha gaan irriteren doordat hij langs je huid schuurt.

Slaap jij liever met of zonder beha?

Beeld: iStock