Lifestyle

20 handige kleding hacks

Je hebt soms van die dingen waarvan je je afvraagt of er echt geen oplossing voor is. Toch is er voor de meeste problemen wel een oplossing. De meeste dingen weten maar weinig mensen, toch kunnen ze ons leven stukken gemakkelijker maken. Girlscene zet 20 handige kleding hacks voor je op een rijtje! 

1. Maak je All Stars waterproof! Smeer ze in met bijenwas en droog ze met een föhn. 

2. Oorbel kwijtgeraakt? Geen paniek! Doe een pantykous over de stofzuigerslang en ga met de stofzuiger over de plek waar jij je oorbel bent kwijtgeraakt. 

3. Gebruik een stijltang om de kraag van je blouse glad te maken.

4. Deodorant vlekken? Wrijf met een spijkerbroek en de witte strepen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Let wel op dat je jeans niet afgeeft. 

5. Verwijder zweetplekken in witte kleding door er met een citroen overheen te wrijven.

6. Wrijf met de korst van een oud brood over suède en het is binnen no time weer als nieuw.

7. Twijfel jij altijd welke kleding je weg moet gooien en welke niet? Met deze handige tip kun je na een tijdje zien welke kledingstukken je gedragen hebt en welke je nog nooit hebt gekozen. Hang alle hangers dezelfde kant op. Als je iets hebt gedragen en je hangt het terug, hang dan de hanger van dat kledingstuk andersom. Hangen na een jaar nog sommige kledinghangers andersom? Dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen van deze kledingstukken. 

8. Spuit haarlak op je panty om ladders te voorkomen.

9. Je hebt een prachtig vintage item gevonden, maar je laat het toch maar hangen omdat het stinkt. Doe in een spuitfles een mengsel van wodka en water. Gebruik één deel wodka en twee delen water. Spray dit op je vintage kleding en de geur is binnen no time verdwenen.

10. Stop het haren van je angora-trui ( door hem in de vriezer te leggen. Doe de trui in een afgesloten zak en laat het minimaal drie uur in de vriezer liggen.  

11. Heb je nieuwe schoenen gekocht, maar zitten ze toch te strak? Doe er een paar sokken in en verwarm de plekken die te strak zitten met een föhn. 

12. Als je geen zin hebt om verschillende maten broeken mee te nemen naar de paskamer, dan kun je de taille van een broek om je nek doen. Als de taille precies om je nek past, dan is de taille van de broek in ieder geval goed. 

13. Shirtjes met een opdruk strijken is echt een onmogelijke opgave. Je probeert netjes om de opdruk heen te strijken, waardoor je shirt uiteindelijk nog voor de helft in de kreukels zit. Strijk je shirt voortaan binnenstebuiten en je strijkt je shirt zonder dat je last hebt van de opdruk. 

14. Blijft je rits steeds vastzitten? Ga er langs met kaarsvet of smeer je rits in met vaseline en hij gaat al een stuk soepeler. 

15. Verwijder je rode wijn vlekken door er direct witte wijn op te deppen.

16. Doe kleding die je met de hand hebt gewassen in een slacentrifuge, zodat ze sneller droog zijn.

17. Doe een kopje zout in een emmer water en leg je T-shirts hier een dag in. Zo is je shirt na het wassen extra zacht.

18. Olievlek op je leren tas? Doe er wat talkpoeder op en laat dit minstens een dag zitten. Je zult zien dat de olievlek als sneeuw voor de zon is verdwenen.

19. Doe wat azijn in een wasbolletje en doe dit in de wasmachine samen met je nieuwe jeans. Zo blijft je de kleur van je jeans een stuk langer mooi.

20. Doe je kleding in een kledinghoes als je op vakantie gaat. Door je kleding in een kledinghoes in je koffer te doen voorkom je dat ze kreukelen.  

Kende jij deze handige hacks al? Ken jij nog meer van dit soort handige tips?

Bron: whowhatwear

Beeld: iStock