Beauty

5 tips om je haar zo stijl mogelijk te krijgen

Ben je gek op het über stijle haar van celebrities zoals Lorde, maar weet je nooit hoe je jouw haar zo kaarsrecht krijgt? Dan heeft Girlscene goed nieuws voor je, want wij delen maar liefst vijf tips hoe je van A tot Z je haar zo stijl mogelijk maakt. Je haar stijlen is nog nooit zo simpel geweest als met de volgende tips, dus lees snel mee.

Niet iedereen is geboren met super strak en recht haar, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middeltjes om zelfs dik en onhandelbaar haar om te toveren tot coupe Lorde. Want geloof ons: zelfs Lorde heeft hulp nodig van een stijltang en producten om haar haren zo mooi recht te krijgen. En dit is hoe je dat voor elkaar krijgt…


1. Shampoo & conditioner

De voorbereiding begint al onder de warme stralen van de douchekop. Dit is de plek waar alles begint! Je hebt bijvoorbeeld een shampoo en conditioner nodig die speciaal gemaakt zijn om je haar stijl te maken. Die sleek look is namelijk moeilijker om voor elkaar te krijgen als je een shampoo kiest die gemaakt is voor krullen. Dus stap de drogisterij of kapperszaak binnen en kies de juiste haarproducten uit. Wedden dat je haren stijlen nu makkelijker gaat?

2. Voorbereiden
Na het douchen begint de echte voorbereiding. Vergelijk het met het primen van je gezicht. Voordat je met foundation of andere gezichtsmake-up begint breng je misschien een primer aan. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer en beter blijft zitten en hetzelfde doe je dus met je haar. Door je haar goed voor te bereiden wordt het sneller stijl en blijft je haar langer recht. Klinkt best logisch, of niet?

Voor beschadigd haar kun je een leave in treatment gebruiken, zoals L'Oréal Professionnel Absolut Repair Lipidium blow-dry treatment. Je hoeft niet per se een kappersproduct te krijgen, want in de drogisterij vind je genoeg middeltjes om stijl haar te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens bij het John Frieda schap. Oh, en vergeet niet om je haar tegen de hitte te beschermen met een speciale spray of gel! 

Wil je vol en stijl haar? Breng dan een royale hoeveelheid mousse aan en ga door met de volgende stap.

3. Föhnen
Het haar droog föhnen is een essentiële stap voordat je aan de slag gaat met een hete stijltang. Eigenlijk doet de föhn het halve werk voor je. Door een borstel te gebruiken kun je namelijk je haar al redelijk recht en stijl maken, waardoor je daarna minder tijd nodig hebt om je lokken met de hete tang te bewerken. Je haar mag absoluut niet nat zijn als je gaat stijlen, dus daarom is deze stap onmisbaar.


4. Stijltang

€90 tot €200 is heel veel geld voor een stijltang, maar als je je haren écht goed stijl wil maken moet je investeren. Als je van jezelf makkelijk haar hebt dat al redelijk stijl is dan kom je weg met een tang van €10. Heb je ontembaar haar? Dan heb je echt een betere tang nodig. Je krijgt waar voor je geld en bovendien gaat een duurdere stijltang over het algemeen langer mee. En vergeet niet dat je haren langer stijl blijven als je een duurdere stijltang gebruikt. 

Girlscene zweert bij GHD, maar BaByliss maakt ook goede tangen. 

5. Haarlak
Eindig je haarroutine altijd met een haarlak om je kapsel in model te houden. Op die manier gaat je haar minder snel pluizen en is je kapsel niet na een uur alweer aan het krullen. Kies voor een strong hold hairspray en houd ongeveer 30 centimeter afstand van het haar als je het sprayt.

Wat is volgens jou dé tip voor super stijl haar?

Beeld: Reporters