Lifestyle

10 originele goede voornemens die jouw jaar leuker maken

Afvallen, stoppen met roken, niet meer snoepen… Elk jaar heeft iedereen dezelfde goede voornemens. Deze voornemens worden vaak al na een week gebroken, meestal omdat je te hoge eisen hebt gesteld en het daardoor niet leuk is om ze vol te houden. Onze conclusie? De afgezaagde goede voornemens werken niet! Deze originele voornemens zijn wél leuk om vol te houden! 

1. Maak elke maand een nieuwe vriend(in) 
Get out of your comfort zone! In het nieuwe jaar stel jij je sociaal op door elke maand een nieuwe vriend of vriendin te maken. Meestal blijven mensen te veel bij hun oude vriendengroep hangen, waardoor ze niet open staan voor andere mensen. Dat is best zonde, want hoe meer zielen hoe meer vreugd, toch? Natuurlijk hoef je niet elke maand een beste vriend(in) te maken, maar het gaat erom dat je je best doet om naar feestjes en andere sociale bijeenkomsten te gaan, en met andere mensen een gesprek aan gaat. Wie weet wat je eind 2015 allemaal hebt meegemaakt en met hoeveel nieuwe vrienden je het nieuwe jaar kan vieren! 

2. Neem foto's op vijf verschillende, bijzondere plaatsen
De wereld heeft genoeg mooie plekken die we eigenlijk allemaal gezien zouden moeten hebben. Als je van reizen houdt, dan is het een leuk doel om in 2015 vijf foto's te maken op locaties die je graag wilde zien. De foto's zijn een tastbare herinnering van je goede voornemen. 

Verbreek een record
Vol bewondering kijk je naar mensen die een record hebben verbroken… Waarom verbreek je er zelf eigenlijk niet één? Het verbreken van een record geeft je meer zelfvertrouwen en bovendien voelt het heerlijk om dit goede voornemen te kunnen afvinken. Het record kan een persoonlijk record zijn (bijvoorbeeld 10 kilometer rennen), maar je kunt ook proberen om een wereldrecord te verbreken. Dit lijkt moeilijker dan het is, want er zijn genoeg bizarre records. Zo kun je proberen om het record van 'langste zoen' te verbreken. Dat is geen straf, toch? 😉

4. Bouw een goede relatie op met je lichaam
De meeste goede voornemens gaan over slanker of strakker worden, maar stel dit jaar het doel om van je lichaam te houden zoals het is. Dit lichaam heb je gekregen en daar mag je trots op zijn! Dit betekent niet dat je geen veranderingen mag doorvoeren in je voeding of beweging, maar het uiteindelijke doel is nu anders. Leer in 2015 om van jezelf te houden. Liefde voor je eigen lichaam is de sleutel naar zelfvertrouwen! 

5. Eet elke week een nieuw gerecht of ingrediënt
Elke keer weer dezelfde gerechten… Die komen inmiddels ook je neus uit! Probeer in 2015 om elke week iets nieuws te eten. Op deze manier geniet je altijd van je eten (of niet, maar dan weet je tenminste wel hoe lekker al dat andere eten is) en leer je meer over voeding. Bovendien eet je hierdoor heel gevarieerd en hierdoor eet je automatisch een stuk gezonder. 

6. Maak gewoontes weer speciaal
Vaak is iets een gewoonte geworden, waardoor je het niet meer waardeert en te veel in je comfort zone blijft. Vanaf nu ga je elke week iets anders doen. Fiets een andere route naar school, draag iets wat je normaal niet zou dragen, bestel een ander drankje. Doorbreek in 2015 jouw routine en je zal merken hoe leuk nieuwe dingen zijn en hoe erg je het oude waardeert.  

7. Doe elke dag iets aardigs voor iemand
Karma… Wij geloven er wel in! Alleen daarom is het al goed om elke dag iets aardigs te doen voor iemand. Help een oudere vrouw met haar boodschappen, geef een complimentje aan het meisje uit je klas dat een leuk jurkje aan heeft, help je ouders een keer met de afwas. Een goede daad zal niet alleen de ander een goed gevoel geven, maar jezelf ook! 

8. Leer nee zeggen
We hebben de neiging om te veel hooi op onze vork te nemen. We zeggen 'ja' tegen allerlei feestjes en etentjes, maar hierdoor willen we onszelf ook weleens vergeten. Niks mis met feestjes en etentjes, maar als je merkt dat je ogen al dichtvallen bij het idee, nog veel huiswerk te doen hebt of simpelweg geen zin hebt, zeg dan gewoon nee. Door altijd maar in te stemmen met alles en geen grenzen te stellen, loop je jezelf voorbij en is er een risico dat je oververmoeid raakt. En dat wil je natuurlijk niet in het nieuwe jaar! 

9. Betaald krijgen voor iets wat je leuk vindt
"Door elke dag te doen wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken." Een mooie uitspraak die nog waar is ook! Ben je gek op tekenen of sieraden maken? Zijn dieren je grootste hobby? Gaat er geen dag voorbij dat je niet schrijft? Streef er in 2015 naar om geld te verdienen met iets wat je leuk vindt. Verkoop bijvoorbeeld schilderijen en sieraden in een webshop, scoor een bijbaantje bij een hondenuitlaatservice of probeer freelance opdrachten binnen te halen bij tijdschriften of websites.  

10. Niet meer omgaan met mensen die je niet aardig vindt
Er zijn miljoenen mensen op de wereld, waarom zou je dan omgaan met iemand die je niet aardig vindt? Verban de mensen uit je leven die je geen goed gevoel geven. Verspil geen tijd aan mensen die je niet goed behandelen! Omring je met mensen die je steunen en positief zijn. Fake friends zijn zoooo 2014! 

Wat is jouw goede voornemen voor 2015? 

Bron beeld: istock