Beauty

9 beautytips die jij nog niet wist

Veel dingen leer je van je grootste voorbeeld: je moeder! Van een ingevlochten vlecht, tot hoe je je haar moet wassen en hoe je je gezicht schoonmaakt… Deze beauty lessen komen allemaal van verschillende moeders vandaan die hun dochters weer hebben opgepikt en gedeeld hebben met de wereld. Girlscene heeft de negen meest handige beautytips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om te kijken of jij deze tips nog niet kende!

1. Baby-olie in plaats van moisturizer
Moisturizers oftewel vocht inbrengende crèmes zijn tegenwoordig erg prijzig. Een makkelijke oplossing hiervoor is baby-olie. Een stuk goedkoper, grotere fles, effectief en gemakkelijk toe te passen. Hydraterende oliën daarentegen zijn ook een stuk prijziger. Breng de baby-olie ongeveer drie keer in de week aan op je huid en je gezicht krijgt de juiste voeding binnen. Als je dit te vaak doet, zal je huid té vet worden. 

2. Geen make-over beslissingen in de avond
Ben je van plan je haar in een ander kapsel te knippen of te verven? Maak dit besluit dan niet in de avond. Het zou je nog meer aan het twijfelen maken en je zou nog onzekerder worden over je beslissing… 

3. Was je haar niet elke dag
Was slechts twee keer in de week je haar met shampoo. Je moet even over deze drempel heen stappen en de eerste paar weken met iets vetter haar lopen, maar daarna zal je haar helemaal happy zijn! Lees hier 8 redenen waarom je niet elke dag je haar moet wassen.

4. Neem regelmatig een warm bad
Ga heerlijk een uur in bad zitten en neem deze tijd volledig voor jezelf. Ontspan, ontstress en dompel je onder in een heerlijk lavendelbad. Steek voor extra ontspanning wat kaarsjes aan. Pas na een uur relaxed te hebben mag je eventueel je haar wassen. Ontspannen en ontstressen is net zo goed voor je huid als een anti-rimpelcrème. 

5. Niet scheren, maar waxen
Met waxen blijven je haartjes langer weg en worden je stoppels zachter. Het is niet het fijnste klusje, maar mocht je last hebben van snelle beharing dan is dit wel een goede tip! Lees hier de feiten en fabels over waxen.

6. Babypoeder in plaats van droogshampoo
Deze tip heeft Girlscene's Vivian van haar moeder geleerd, maar bestaat al jaren. We love droogshampoo, maar een fijne droogshampoo kost vaak wel wat meer geld. Een goedkopere optie is babypoeder. Strooi het in je scheiding en masseer het in je vette haar. Voilà, geen vet haartje meer te zien!

7. Vette krullen zijn mooier
Voor de meiden die gezegend zijn met een mooie bos krullen is dit een fijne tip van moeders! Vette krullen pluizen minder en geven meer glans. Krullen pluizen namelijk vaak en met vetter haar geef je hier meer glans aan. Je mag je haar wel nat maken, maar het liefst één keer in de week echt goed wassen. 

8. Schoonheidstrends werken niet bij iedereen
Dit is zeker waar en houd hier ook rekening mee. Mensen met extreem dik haar (hallelujah) kunnen het beste hun haar wat langer dragen bijvoorbeeld. Ook al is nu de korte bob helemaal hip, dit zal minder mooi staan bij iemand met extreem dik haar.

9. Gezondheid uit zich in je schoonheid
Wees actief, neem de trap in plaats van de lift en neem tussen het werken of school door een frisse neus in de pauzes. Als jij gezonder bent, zal dit namelijk ook effect hebben op je uitstraling. Hetzelfde geldt voor je voeding, hoe minder troep je eet bijvoorbeeld, des te beter je huid eruit zal zien. Vind hier leuke beautyfood ideetjes!

Welke handige en leuke beauty tips heb jij geleerd van je moeder?

Bron: Elle.com
Bron beeld: iStock

Pin je beauty tips in Pinbook

Must reads 👀