Travel

10 mooiste plekken ter wereld

Bijna iedereen houdt wel van reizen! Misschien heb je nog niet veel meer gezien dan de stranden aan de Costa Brava, maar geloof ons er zijn echt mooiere plekjes. Geen paniek, want je hebt nog alle tijd om de mooiste plekjes ter wereld bezoeken. Wij hebben de mooiste plekjes ter wereld voor je op een rijtje gezet. Deze verdienen zeker een plekje op jouw bucketlist!


1. Victoriawatervallen, Zimbabwe
Deze prachtige watervallen liggen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. De Victoriawatervallen zijn niet de hoogste en de breedste watervallen, maar zeker de mooiste. De watervallen liggen in de rivier Zambezi, deze plek is zeker de moeite waard voor de avontuurlijke meiden onder ons want het is een ideale plek om te raften of kanoën!

2. Venetië, Italië
Wie denkt dat alleen Parijs de stad van de liefde is, die heeft het mis, Venetië is minstens zo romantisch. De prachtige Italiaanse stad die voor een groot deel uit water bestaat verdient zeker een plaats op jouw bucketlist. 


3. Isle of sky, Schotland
Je verwacht het waarschijnlijk niet in Schotland, maar op Isle of sky zijn prachtige stranden. Natuurlijk niet om in je bikini met een cocktail te liggen bakken net als op Waikiki Beach, maar wel de ideale plek voor watersporters. Windsurfen, kajakken, zeilen of gewoon om te genieten van het uitzicht vanaf de bergen. 


4. The great blue hole, Belize
Alle duikliefhebbers moeten absoluut een keer in Belize zijn geweest. Je vindt er de prachtigste plekken om te duiken.


5. The red beach, China
In het Noordoosten van China vind je the red beach. Een grote vlakte wordt gekleurd door het rode zeegras. Ook kun je er bijzondere dieren tegenkomen die je nergens anders ziet.


6. Machu Picchu, Peru
Machu Picchu is een stad van de Inca's. Deze stad is altijd blijven bestaan doordat de Spanjaarden deze stad nooit hebben ontdekt bij de verovering van Zuid-Amerika. (Tot zover deze les geschiedenis ;-)) Om het leven van de vroegere Inca's te beleven, lopen veel toeristen in 3 tot 4 dagen naar Machu Picchu. Vroeger was dit de enige manier om in de stad te komen.


7. De piramides en de Sphinx, Egypte
Een prachtige plek die iedereen waarschijnlijk wel kent in Egypte zijn de pyramides. De sphinx is het grootste standbeeld ter wereld en is meer dan 4500 jaar geleden gebouwd. Ook kun je jezelf urenlang vermaken door de piramides te bekijken waar vroeger de farao's begraven werden en vergeet zeker niet om een ritje op een kameel te maken! 


8. Het Groot Barrièrrerif, Australië
Het Groot Barrièrerif is niet voor niets de grootste toeristische attractie van Australië. Het is de grootste koraalrif ter wereld, door het prachtige heldere water is het de ideale plek voor duikliefhebbers. Ook als duiken je een stapje te ver gaat kun je er prima terecht, want je kunt er ook prima snorkelen, vissen of zeilen.


9. De Chinese muur, China
De 6000 kilometer lange muur in China. De Chinese muur was vroeger bedoeld om het Keizerrijk te beschermen. Op veel plekken is de muur nu afgebroken of beschadigd, waardoor je kunt niet op alle plekken nog kunt lopen.


10. De Niagarawatervallen
Deze bekende watervallen liggen in de staat New York. Doordat de watervallen zo breed zijn en er super veel water af komt is het echt een plekje dat je zeker niet mag overslaan als je een bezoekje aan New York brengt!

Welke plek staat op jouw bucketlist? Wat is volgens jou het mooiste plekje op aarde?

Bron: Amerikani.com

Beeld: iStock