Health

30 Day Ab Challenge – Are you in?

Op de Girlscene redactie zijn we wel in voor een sportieve challenge. Vorig jaar schreef Renée over de 30 Day Squat Challenge. Deze maand gaan we weer een nieuwe uitdaging aan, de 30 Day Ab Challenge. Girlscene's Vivian is vanaf 1 november de uitdaging aangegaan en vertelt jullie na de challenge wat haar resultaten zijn. Doen jullie met ons mee? Kijk dan snel wat deze challenge precies inhoudt!

De challenge is gemaakt door de Nederlandse meiden van Fitgirlcode en iedereen kan hieraan meedoen! Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen aan deze challenge. Het is wel handig om een matje te hebben of zachte ondergrond te vinden, waar je de oefeningen kunt uitvoeren. Ik (Vivian) doe de oefeningen bijvoorbeeld op mijn zachte kleed. De oefeningen duren bij elkaar zo'n 10 tot 20 minuten. 

De challenge ziet er als volgt uit!


Bron

Elke dag doe je vier verschillende oefeningen. Crunches, hipraises, legraises en planking. Elke dag voer je de oefeningen iets langer uit en aan het eind van de maand is het zelfs de bedoeling dat je over de honderd crunches doet, zoals je ziet in het bovenstaande schema! Om de vier dagen heb je een rustdag, dit is erg belangrijk want zo kunnen je spieren herstellen. 

Zeggen crunches, hipraises, legraises en planking jou niets? Dan leggen de meiden in onderstaande video precies uit hoe je deze oefeningen uitvoert. 

 
De challenge is helemaal gratis! Trek je sportkleding aan en voer de oefeningen dagelijks uit. Het is wel slim voor extra resultaat om ook op je voeding te letten. Drink genoeg water en eet gezond. 
 
Ga jij de uitdaging aan?
Ga jij de 30 Day Ab Challenge met Girlscene aan? Laat het weten in de comments. Je kunt voor jezelf de omvang van jouw buik opmeten om te kijken of je na dertig dagen strakker bent geworden. Maak eventueel voor en na foto’s om het resultaat te zien. Enne, die foto’s zijn natuurlijk voor privégebruik 😉  
 
Bron: Fitgirlcode
 
Pin je inspiratie in Pinbook