News

Is dit echt het perfecte lichaam, Victoria’s Secret?

Misschien heb je het nieuws wel meegekregen: Victoria's Secret heeft onlangs een nieuwe campagne gelanceerd. De slogan die bij deze campagne hoort is dubbelzinnig en daarom reden genoeg voor mensen om hun vraagtekens bij het merk te zetten. Op de foto zie je namelijk de tekst 'The Perfect Body' over tien dunne Victoria's Secret modellen. Een ander lingeriemerk neemt deze campagne op de hak en laat echte lichamen van normale vrouwen zien.

Als je tien dunne Victoria's Secret in lingerie fotografeert en daar de tekst 'The Perfect Body' op plaatst kun je rekenen op commentaar. Dat is in ieder geval wat er gebeurde toen de 'The Perfect Body' campagne werd gelanceerd. 

Echter staat The Perfect Body niet voor het lichaam van de modellen. Nee, de slogan heeft een soort dubbelzinnige betekenis! The Perfect Body betekent in dit geval voor de perfecte pasvorm. Dat wordt duidelijk zodra je de kleine letters onder de slogan leest. Daar staat perfect fit, perfect comfort en perfectly soft. Maar zoals je misschien aanvoelt is dit niet hoe de meeste mensen naar de campagne kijken…

Dear Kate is een lingeriemerk dat graag wil reageren op de Victoria's Secret campagne. En dat doen ze op hun eigen manier! In plaats van het merk te bashen of door een betoog te schrijven over het gebruik van termen zoals 'perfect lichaam' neemt Dear Kate op een andere manier actie. Vliegensvlug zetten zij tien verschillende – succesvolle – vrouwen voor de camera in dezelfde stijl als Victoria's Secret doet. Alleen hebben deze vrouwen niet de size 0 lichamen van de Angels in The Perfect Body campagne. Dear Kate heeft expres tien verschillende lichamen, maten en huidskleuren op een rij gezet om te laten zien wat echte vrouwen zijn. Het doel van deze actie? Dear Kate wil dat mensen hun petitie tekenen en daarmee zeggen dat Victoria's Secret excuses moet aanbieden voor de campagnes. Inmiddels hebben zo'n 26.000 mensen de petitie ondertekend. 

Victoria's Secret campagne


The Perfect Body volgens Dear Kate

Wat vind je van Victoria's Secret The Perfect Body campagne? Wat vind je ervan dat Dear Kate de campagne heeft nagedaan met verschillende 'normale' vrouwen? 

Bron: Elite Daily