Lifestyle

Test: welk type slaper ben jij?

We slapen allemaal iedere dag en we kunnen echt niet zonder. Iedereen heeft zijn eigen slaapgewoontes. Sommige meiden vinden het bijvoorbeeld heerlijk om op tijd onder de wol te kruipen, terwijl anderen liever tot in de late uurtjes wakker blijven. Doe de test en kom er achter wat voor type slaper jij bent!

Gebruik deze scores om antwoord te geven op de stellingen:

0 = Nooit
2 = Soms
3 = vaak
4 = Altijd

Geef jezelf punten bij deze stellingen:

1. Als je 's ochtends wakker wordt is je bed een oorlogsgebied. Je dekbed is naar beneden gezakt in je overtrek en je kussen ligt op de grond.

2. Je bent voor 9 uur wakker in het weekend.

3. Je kijkt er naar uit tot het weer tijd is om te gaan slapen.

4. Je hebt een ochtendhumeur.

5. Je slaapt minder dan 8 uur per nacht.

6. Je gaat voor 11 uur slapen.

7. Als het kon was je in je pyjama naar school gegaan.

8. Je wordt iedere nacht één of meerdere keren wakker.

9. Na het avondeten doe je (behalve televisie kijken of een boek lezen) niets meer.

10. Je kamer is altijd opgeruimd en ziet er uit als een hotelkamer.

11. Je kijkt 's avonds na 11 uur nog een serie of film.

12. Je werkt 's avonds na 8 uur nog aan schoolwerk.

Tel de scores van de volgende vragen bij elkaar op:

1. 2, 6 en 9
2. 3, 7 en 10
3. 4, 5 en 11
4. 1, 8 en 12

Bij welke van de vier heb jij de meeste punten gescoord?

1. Het ochtendmens
Jij bent het meest productief in de ochtend. Voordat andere mensen überhaupt een wakker beginnen te worden heb jij je kamer al opgeruimd, gesport en je huiswerk gemaakt. Jij gaat het liefst op tijd slapen, zodat je de volgende dag weer helemaal fit bent om je dag zo productief mogelijk te besteden. Goed slapen vind je belangrijk, maar je hebt geen zin om hele dagen in je bed door te brengen. 

2. De comfort queen
Slapen is voor jouw het ultieme moment om te genieten. Je hebt een super comfy bed inclusief elektrische deken. Je vindt het heerlijk om 's avonds in je bed te liggen met een kop thee en een goed boek. Jouw kamer is echt een prinsessenkamer waar veel meiden van dromen. Je vindt het belangrijk dat je kamer opgeruimd is zodat je de perfecte plek hebt om te kunnen chillen.

3. De nachtbraker
Jij vindt slapen maar verspilling van je tijd. Als je moet kiezen tussen een seizoen van je favoriete serie of een goede nachtrust dan ben jij er snel uit. Het liefst ga je 24/7 door met je leven. Van een biologische klok heeft jouw lichaam nog nooit gehoord en het komt niet vaak voor dat jij voor 1 uur in je bed ligt. 's Ochtends ben je dan ook niet altijd even goed gehumeurd en je ligt vaak nog net niet te slapen tijdens de les. Probeer 's avonds om een vaste tijd te gaan slapen, hoe verleidelijk het ook is om nog een aflevering van je favoriete serie te kijken. Hier lees je waarom het zo belangrijk is om goed te slapen.

4. De onrustige slaper
Jij valt niet snel in slaap en je beweegt veel 's nachts. Bij het minste of geringste word je wakker en er gaat geen nacht voorbij dat je de hele nacht door slaapt. Oordopjes en een slaapmasker zijn jouw redders in nood. Probeer 's avonds niet meer aan school te werken en probeer te genieten van je vrije tijd. In dit artikel lees je waarom jij waarschijnlijk niet in slaap valt.

Welk type slaper ben jij?

Bron: besthealthmag

Beeld: thinkstockphotos