News

OMG: Vrouw wordt meer dan 100x nageroepen binnen 10 uur

Wauw… Het is tegenwoordig bijna normaal dat je als meisje of vrouw wordt nageroepen op straat door mannen. Dat is verder niets nieuws. Maar dat je als vrouw binnen tien uur tijd meer dan 100 keer nageroepen wordt lijkt wel een nieuw record. Het overkwam Shoshana Roberts in New York City. En nee, ze droeg geen uitdagende kledig. Alleen jeans, een hooggesloten T-shirt en sneakers.

Dit nieuws is een geval sad but true… Blijkbaar word je als vrouw in New York City minstens 100 keer nageroepen op straat voordat er überhaupt een halve dag voorbij is. Wow! Shoshana Roberts woont in The Big Apple en heeft hier dagelijks mee te maken, net als de rest van de vrouwelijke bevolking volgens haar. Daarom heeft ze samen met een vriend een undercover video gemaakt waaruit blijkt dat mannen je graag (ongevraagd) aanspreken en zelfs minutenlang naast je blijven lopen zonder een woord tegen je te zeggen. Creepy. 

Shoshana heeft de video geplaatst op Facebook en daarbij schrijft ze het volgende. "Dagelijks hebben zoveel vrouwen hiermee te maken. We zijn tegen pesterijen op school, werk of thuis, dus waarom zouden we het wel op straat accepteren? Iedereen heeft het recht om zich veilig te voelen [op straat]."

De Girlscene redactie heeft de video van Shoshana bekeken en we zijn op een negatieve manier onder de indruk van de beelden. Ze wordt aangesproken met een simpele 'Hey, whats up girl?', maar ook met de minder onschuldige uitspraken zoals 'Hey baby' en 'Sexy'. Er wordt geknipoogt en sommigen zetten zelfs een achtervolging in. Eén man blijft dus echt een paar minuten naast haar lopen zonder een woord uit te brengen. Best ongemakkelijk…

Bekijk de video hieronder:

Wat vind jij ervan dat meisjes en vrouwen zoveel nageroepen worden op straat? Overkomt jou dit vaak? Moet hier iets aan gedaan worden?

Bron: Daily Mail