Lifestyle

DIY: herfst lijstjes

Je ziet steeds vaker fotolijstjes met mooie veren of insecten erin. Al gauw kosten deze lijstjes gemiddeld tussen de veertig en zestig euro. Waarom niet zelf je inspiratie uit de natuur halen? Tijdens een mooie strand- of boswandeling kom je namelijk genoeg moois tegen om in een fotolijstje te doen. Girlscene vertelt wat je hiervoor nodig hebt en hoe je zo'n lijstje voor zeker minder dan de helft van de 'normale' prijs zelf kunt maken!

Veren zie je overal! In kleding, sieraden, tassen, maar ook in je interieur. Onze kamer is ons paleisje en we willen dit dan ook zo leuk mogelijk inrichten, hier ben jij tenslotte het meeste te vinden. Je kamer maak je naast je meubels persoonlijker door decoratie. Fotolijstjes geven zeker meer persoonlijkheid. Naast je lijstjes met foto's van vriendinnen en misschien wel je boyfriend kun je ook persoonlijkheid in je fotolijstjes stoppen, zonder er foto's in te stoppen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met zelf gevonden veren. Ook kun je mooie bladeren in het bos zoeken en deze inlijsten om het heerlijke herfstgevoel naar binnen te halen!

Veren zijn enorm hip en geeft je kamer een fashionable gevoel. Veren heb je in verschillende vormen, soorten en kleuren. In Nederland zal je misschien minder variatie in kleuren vinden dan op een tropisch oord, maar ondanks dat kun je genoeg mooie veren vinden in ons kikkerlandje. Geen zin om op zoek te gaan naar veren? Dan kun je bijvoorbeeld op de markt of bij verschillende hobbywinkeltjes terecht. Dit maakt het natuurlijk wel iets duurder en minder creatief!

Leuke tip: breng een bezoekje aan de dierentuin en ga daar op zoek naar veren, grote kans dat je hier bijzondere veren tegen komt. 

Oke, here we go! 

Natuurlijk is het niet echt lastig om een veer in een lijstje te plaatsen, maar toch willen wij jullie een paar leuke tips meegeven. In interieurwinkels of webshops zoals Anna + Nina, zijn de lijstjes vaak helemaal doorzichtig. Zowel aan de achterkant als aan de voorkant is het lijstje doorzichtig en zo is dus ook de inhoud hiervan van twee kanten goed te zien. 

Waar vind je zo'n doorzichtig lijstje?
Deze lijstjes zijn uniek en vaak wat duurder dan normale fotolijstjes. Gelukkig is HEMA helemaal bij met de interieurtrends en heeft zo'n awesome lijstje in hun assortiment! Deze lijst heeft de naam floating frame en kun je in de winkel scoren of in de webshop kopen. Het lijstje kost €12,25. 

Het fijne van een iets grotere lijst is dat je er meerdere veren in kunt plaatsen. Zo krijg je een leuk en speels effect. Met meerdere lijstjes kun je tevens meer variëren. 

Voordat je de veren in de lijstjes plaatst is het slim om de nacht daarvoor of voor een uurtje even de veren tussen twee dikke boeken te leggen. Zo spreidt de veer mooi en wordt hij iets breder en platter :-). Je kunt zelf kijken of je het lijstje horizontaal of verticaal wilt ophangen. 

Als je mooie bladeren vindt, dan is het slim om de bladeren eerst mooi te laten drogen. Dit doe je wederom tussen twee boeken. Op deze manier kunnen de bladeren namelijk niet scheuren. Dit duurt ongeveer één dag voordat de bladeren goed droog zijn. Daarna kun je net zoals de veren de bladeren in het lijstje doen. Voor een speels effect is het ook leuk om de bladeren met een glitterspuitbus te verven. Zo krijg je leuke glitter bladeren! Ook nog eens leuk voor de feestdagen :-). 

Ga jij deze lijstjes zelf maken?

Bron Beeld: Thinkstockphotos

Pin je interieur inspiratie in Pinbook

Must reads 👀