Food

15 overheerlijke recepten met appel

Appels zijn goed voor ons! Deze vruchten zitten namelijk boordevol vitamine C en vezels en verminderen het risico van hart- en vaatziekten, beroertes, bepaalde soorten kanker en astma. Eet jij al elke dag deze gezonde dorstlesser, maar komt het toch een beetje je neus uit? Dan heeft Girlscene 15 leuke manieren om jouw appel in een ander jasje te steken. Deze recepten zijn ook nog eens gezond en je buikje zal om meer appels schreeuwen! 

1. Ping! Magnetron
Haal het klokhuis eruit en schil de appel of hak hem in stukjes. Bestrooi de appel met kaneel en eventueel een beetje cacaopoeder. De magnetron in en je appel smaakt heerlijk als hij warm is. Ook kun je de appel bij je havermout toevoegen en dit samen in de magnetron doen, en als ontbijtje eten!

2. Appelboter 
Laat de appels sudderen in een pan en pureer ze vervolgens. De appelpuree smeer je vervolgens op je bagel als vervanging van boter. Heerlijk in combinatie met geitenkaas bijvoorbeeld!

3. Wortel-Appel-Gember soep
Voeg appels toe in een soep met wortels en gember. Easy: water opzetten, een bouillonblokje naar keuze toevoegen, de wortels, gember en appels (vergeet niet om het klokhuis eruit te halen) toevoegen en mee laten koken. Vervolgens met een staafmixer pureren en je hebt een heerlijk en origineel soepje. 

4. Appel marinade
Maak een heerlijk marinade voor vleesgerechten van appels, knoflook en kruiden naar keuze. Leg het vlees voor een paar uur in deze marinade en het zal yummy smaken. 

5. Gegrilde appels
Grill de appels. Haal het klokhuis eruit en maak ringen van je appels. Vervolgens leg je ze bijvoorbeeld op de barbecue, op de grillpan of in de oven op grillstand en grill de appels lichtbruin. Heerlijk voor in een salade. 

6. Appel Chutney
Maak een chutney (ingedikt mengsel) van appels, uien, knoflook en kruiden. Dit kun je heerlijk eten bij een stukje vlees of vis en zit boordevol vitamines. 

7. Appel pannenkoeken
Door appelschijfjes in het pannenkoekenbeslag toe te voegen, zal het de smaak van een appeltaartje krijgen, maar dan zonder geraffineerde suikers. Het geeft de pannenkoeken textuur en een zoete smaak. Doe het pannenkoekenbeslag in de pan en leg hier de appelringen in. Even wachten tot het beslag goed gebakken is aan de ene kant en voorzichtig omdraaien. 

8. Appel salsa
Maak een pittige salsa van appelcider, azijn, geschilde en gesneden appels, ui, jalapeño pepers, rode paprika, koriander, honing, komijn, knoflook en gemalen rode peper. Maak zelf patatjes van zoete aardappel of voeg de salsa aan je Mexicaanse wrap toe!

9. Appel Chips
Maak appelringen door het klokhuis eruit te halen en de appels in ringen te snijden. Warm de oven voor en leg op een bakplaat de ringen. Na een half uurtje de ringen omdraaien en goed in de gaten houden als ze er goudbruin uitzien. Je gezonde appelchips is ready!

10. Appel pizza
Een gezonde versie van een dessert pizza. Maak een bodem van volkoren meel en natuurlijke zoetstoffen en beleg deze met appels. Doe de 'pizza' voor 30 minuutjes in de oven en bestrooi het daarna met kaneel en een klein bolletje vanille ijs. OMG PIZZA!

11. Gezond appel dessert
Snijd een paar appels door de helft, dit doe je horizontaal want je moet vervolgens het klokhuis eruit halen. Vul het gat met rozijnen en honing en strooi de appels met een beetje bruine suiker. Doe de appels vervolgens in de oven en voeg daarna een beetje Griekse yoghurt eraan toe. Lovely!

12. Appel muesli
Voeg stukjes appel toe aan je muesli. Je kunt dit gewoon rauw doen, maar je kunt de appels ook net zoals in sommige muesli 'drogen'. Dit doe je door het of heel fijn te snijden of even in de blender te doen. Vervolgens doe je de appelstukjes in een braadslee en dit doe je in de oven. Zo skip je alle suikers die normaal gesproken in muesli zitten.

13. Appel-kaneel brood
Maak zelf brood en voeg hier appels en kaneel aan toe. Om het brood nog voedzamer te maken is het slim om volkoren meel te gebruiken. Je maakt het brood met dit recept, alleen moet je de bananen vervangen voor appels. 

14. IJslolly's met alcohol
Maak appelpuree en zorg voor ijsvormpjes. Doe hier whisky in met appels, kersen en limoensap. De vriezer in en je hebt een super leuk en origineel ijsje. Leuk voor op een feestje. 

15. Vries je appels in
Komen appels echt je neus uit, maar heb je er te veel gekocht? Vries dan je appels in, zo kun je er nog 6 tot 12 maanden van genieten. 

Welk appel recept idee lijkt jou het lekkerst?

Bron Beeld: Thinkstockphotos
Bron: Refinery29

Must reads 👀