Fashion

Zo loop je pijnloos op hoge hakken

Hoge hakken… You either love them or hate them. En als dat laatste bij jou van toepassing is komt dat waarschijnlijk door het feit dat hakken gewoon niet de meest comfortabele schoenen zijn. Sterker nog, binnen een paar uur voel je de eerste pijntjes al opkomen. Maar met de volgende tips wordt lopen op hakken een stuk prettiger én houd je het langer vol.

Lees vooral door tot de laatste tip. Wedden dat dit je leven gaat veranderen?

Zo loop je pijnloos op hoge hakken

Hakhoogte
Hoe hoger de hak, hoe moeilijker het is om erop te lopen. Als je een daredevil bent ga je meteen voor 12 centimeter, maar de vraag is of dat aan te raden is… Begin dus laag en work your way up. Een lagere hak waar je goed op loopt staat trouwens tien keer mooier dan een (te) hoge hak waarop je niet vooruit komt. Dus kies de juiste schoen! 

Hoe dikker de hak, hoe beter
Over het algemeen geldt er één regel en dat is: hoe dikker de hak, hoe beter. Een dikkere hak betekent namelijk dat je comfortabel staat. Daarom loop je bijvoorbeeld makkelijker weg op sleehakken dan op stiletto’s. 

Platform
Een laag platform in de zool helpt om de hak minder hoog te laten lijken. Omdat je voet minder gebogen staat kun je langer lopen omdat je minder snel pijn krijgt. Stel, je hebt pumps met een hakhoogte van 10 centimeter en een platform van 1,5 centimeter. De hoek waarin de voet moet staan is dan minder, waardoor het lijkt alsof je een hak van 8,5 centimeter draagt. 

Juiste maat 
Het is heel belangrijk om de juiste maat te dragen. Te krappe schoenen veroorzaken blaren, kapotte tenen en ingegroeide nagels terwijl je de kans op een ongeluk vergroot als je te grote schoenen draagt waar je uitglipt. Pas de schoenen dus goed in de winkel en loop er even op om te checken of het wel de juiste hak voor je is.
Enkelbandje of dichte schoenen
Een bandje om de enkel of een hak die aan de bovenkant dichtgewerkt is, is perfect voor meiden die voor het eerst op hakken gaan lopen. Of voor meiden die graag overdag hakken dragen, maar er niet te lang over willen doen om van A naar B te komen. Deze schoenen geven namelijk meer steun en houden je voet goed in de schoen. Dit zorgt voor meer comfort. Hakken zijn weliswaar niet heel comfortabel, maar dit maakt het proces toch een stuk gemakkelijker! 

Inlopen 
Je hebt een prachtig paar hakken op de kop getikt voor een speciale avond, maar je weet van tevoren al dat je ontzettend zere voeten krijgt. Daarom laat je de schoenen liever in de doos zitten totdat ze er echt uitgehaald moeten worden. Maar eigenlijk is het veel beter om ze iedere dag een uurtje aan te trekken. Hierdoor gaat de schoen naar de vorm van je voet staan én went je voet alvast aan de hoogte van de hak. Je hoeft er niet een uur op te lopen, trouwens. Het is prima om tussendoor een aflevering Pretty Little Liars te kijken terwijl je op de bank zit. 

Inlegzool
Koop speciale inlegzooltjes voor jouw hakken om pijn op drukpunten te verminderen. Zo bestaan er standaard zooltjes, maar zijn er ook een soort plakkertjes die je op de zijkant van de voet kunt plakken of juist plaatst onder de bal van je voet. Pijn voorkom je hier niet mee, maar het maakt het lopen op je heels in ieder geval een stuk prettiger. 

Tape
Dan nu dé tip. Het grote probleem als hakkendraagster is dat de bal van je voet ontzettend pijn gaan doen. Maar gelukkig is er iemand zo slim geweest om daar iets op te verzinnen. Het enige wat je nodig hebt is Leukoplast tape (te vinden in de medische hoek van de winkel) en een schaar. 

Dit is wat je doet: je pakt de tape en wikkelt dit om de derde en vierde teen. Je telt trouwens vanaf je grote teen, dus het is de ene laatste teen en de teen in het midden. Wikkel de tape een paar keer om de tenen heen en zorg dat het stevig en strak zit zonder je tenen daadwerkelijk af te knellen. 😉 Knip de tape af en druk goed aan. Op deze manier ontlast je de zenuw die ervoor zorgt dat de bal van je voet pijn gaat doen. Het is raar, maar Girlscene heeft het getest en het werkt dus echt. Give it a try!

Beeld: iStock