Lifestyle

9 Kamerplanten voor luie watergevers

Een plant in je kamer is hartstikke gezond. Planten houden de lucht namelijk schoon en geven meer zuurstof. Nu is het niet voor iedereen makkelijk om deze plant zelf wel 'gezond' te houden aangezien je het vergeet water te geven. Het tegenovergestelde; een rotte plant is niet echt gezond… Gelukkig hoef je naar de volgende negen planten bijna niet om te kijken!

Waarom is het eigenlijk slim om een plant in je kamer te hebben?
De meeste mensen zitten 90% van de dag binnen. In kleine ruimtes met veel stof, waar het zuurstofgehalte niet echt hoog is… Gelukkig is hier een goede en betaalbare oplossing voor namelijk: de natuur. Mother nature heeft hier gelukkig over nagedacht en er zijn mogelijkheden om een stukje natuur binnen te plaatsen. Planten zuiveren de lucht en door een plant binnen te plaatsen verminderen kleine luchtdeeltjes, waardoor het zuurstofgehalte hoger is. 

Naast de kwaliteit van de lucht kunnen mensen zich ook beter voelen door planten. Ziekenhuispatiënten met een plant op hun kamer hadden bijvoorbeeld een lagere bloeddruk en een lager stressniveau. Tevens kunnen kamerplanten mensen slimmer maken doordat mensen alert blijven en mentaal minder vermoeid raken. 

Oke, there we go! Deze planten zijn onverwoestbaar en ideaal voor vergeetachtige watergevers. 

1. Garden Mum
Uit onderzoek is gebleken dat deze plant een kampioen in luchtzuivering is. Deze plant kan bijvoorbeeld ammoniak uit de binnenlucht verwijderen. Deze planten zijn populair bij tuincentrums en ze zijn zeker niet duur. Als de plant klaar is met bloeien kan deze in de tuin worden geplaatst. 

2. Spider Plant
De spider plant behoort tot één van de eenvoudigste kamerplanten. Deze plant groeit makkelijk en is een goede keuze voor beginnende en vergeetachtige plantenverzorgers… Deze plant moet je wel in een licht gedeelte van je kamer zetten, maar het heeft niet direct zonlicht nodig. 

3. Dracaena Plant
Van deze plant zijn er meer dan veertig verschillende soorten. Er zit er dus vast wel eentje tussen die goed in jouw kamer past! Het zijn gebladerde planten met lange en brede bladeren. Pas wel goed op met deze plant, want de dracaena is zeer giftig als katten en honden hier een hapje van nemen.

4. Varen
De varen is ook een zeer sterke plant. Deze kan je prima in een koele plaats zetten waar de luchtvochtigheid hoog is. Bijvoorbeeld in de badkamer. Je hoeft bij deze plant één keer in de maand even te voelen aan de onderkant of hij nog vochtig is. Zo niet? Dan moet je hem water geven. 

5. De Waringin of treurvijg
Deze boom groeit van zijn oorsprong in Zuidoost-Azië en kan in het wild zo'n dertig meter hoog worden. Deze boom heeft een lichte plek nodig, maar geen direct zonlicht. Deze plant heeft een droge bodem, dit is normaal, maar hij heeft ook eens in de zoveel tijd water nodig. 

6. Lepelplant (Peace Lily)
De lepelplant is in verhouding wat kleiner met de andere genoemde acht planten. Deze plant groeit makkelijk en bloeit voor een groot deel in de zomer. Deze plant heeft ook bloemen. Let daarom op het stuifmeel, dit kan erg afgeven. De lepelplant kun je in een schaduwrijke plek zetten. Let erop dat de bodem vochtig is. 

7. Sansevieria / Snake plant
Deze plant is zeer moeilijk te doden. Af en toe heeft het water nodig, maar in het algemeen kan deze plant prima in een drogere ruimte staan met een klein beetje zonlicht. 

8. Chamaedorea / Bamboo Palm 
Deze plant kan goed in de volle zon staan of in fel licht en lijkt op een bamboe plant. Ook is deze plant een ster in het filteren van de lucht en groeit het vrij groot. Tevens is de Chamaedorea huisdiervriendelijk. 

9. Aloë Vera
Aloë Vera is zeer makkelijk te verzorgen. Het is ook erg goed voor je gezondheid. De plant bevat namelijk bladeren die vol met vitamines, enzymen, aminozuren en andere antibacteriële stoffen zitten. Aloë kan ook helpen bij huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem. 

Welke plant zou jij wel in je kamer willen?

Bron beeld: Thinkstockphotos
Bron: Refinery29

Pin je inspiratie in Pinbook