Beauty

Dit zijn de 5 beste kapsels voor dun haar

kapsels-dun-haar

Je hebt dun haar. So what? Dat je geen Victoria's Secret waardige bos hebt betekent niet dat je leven minder is. Sterker nog, met het juiste kapsel ga je met allesbehalve slap en futloos haar door het leven. Dus wie graag wil weten welke kapsels het beste zijn voor meiden met dun haar… Girlscene vertelt het!

Dun haar, dik haar… Wat maakt het eigenlijk uit? Zolang je kiest voor het juiste kapsel ziet je haar er altijd fabuleus uit. Enne, je hebt hier absoluut geen extensions voor nodig. Aan de hand van deze weet je namelijk precies wat bij jou past.

1. Pony

Alexa Chung weet hoe het werkt! Door haar kapper te vragen om blunt cut bangs weet ze zeker dat ze extra volume in het haar heeft na de knipbeurt. Een volle pony is namelijk één van de manieren om het haar meer body en meer gewicht te geven.

2. Schouderlengte

Haar op schouderlengte is perfect voor meiden met dun haar. Hoe langer het haar, hoe meer de dikte benadrukt word. In het geval van iemand met dun haar is dit niet de beste look. Daarom is een schouderlengte een goede optie! Of in ieder geval, ga niet voor veel langer zoals Gwyneth het draagt op de foto. Nog beter is als je niet gaat voor een recht toe recht aan-look, maar voor een blunt cut kiest. Vermijd te veel laagjes.

3. Bob

Korte kapsels staan meiden met dun haar goed. Een bob is dus geen uitzondering! Dit model is tijdloos en staat bijna iedereen mooi. En weet je dat Karlie Kloss, Jennifer Aniston en zelfs Lauren Conrad deze stijl gerockt hebben? Je verkeert dus in ieder geval in goed gezelschap. Een bob waarbij het haar aan de voorkant langer is dan aan de achterkant creëert een voller kapsel.

4. Diepe zijscheiding

Op dit moment is Miranda Kerr in haar nopjes met een middenscheiding, maar tot die tijd droeg ze haar lokken vooral in een diepe zijscheiding. Laat dat nu perfect zijn voor meiden met dunner haar! Vertel de kapper om eerst een diepe zijscheiding te maken voordat hij of zij aan de slag gaat met de schaar. Hierdoor krijg je optisch meer volume in het haar.

5. Lob

Tot slot één van Girlscene favorieten: de lob! Ashley Benson draagt het haar op deze manier in Pretty Little Liars en zie je hoe het haar haren dikker laat lijken? Het haar wordt eerst op een lengte geknipt waarbij een lengte tot op de schouder ideaal is. Vervolgens worden er lichte – lange! – lagen geknipt in het haar. Verdeel het haar in een middenscheiding en maak messy waves et voilà: een kapsel waar je ongetwijfeld veel complimenten over krijgt.

Lees ook:
Dit kapsel past het beste bij je volgens jouw sterrenbeeld

Tips voor dun haar

– Waves geven het haar meer body, waardoor het voller oogt. Ashley Benson geeft hierbij het goede voorbeeld!

– Vraag standaard om een blunt cut, perfect geknipte kapsels kun je beter links laten liggen

– Texturizing spray is jouw beste vriend en mag niet ontbreken in jouw kast. Dit geeft het haar meer textuur en een rommelige uitstraling, waardoor het lijkt alsof je meer haar hebt zonder dat je een mat nep haar in je haren hangt. 😉

Beeld: pinterest