Lifestyle

Girls issues: Hij heeft een kind

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die een leuke jongen heeft ontmoet die al een kind heeft.

Heey Girlscene,

Ik heb een aantal weken geleden een jongen (laten we hem Jens noemen) leren kennen. Ikzelf ben 20 en hij is 23. Je zou zeggen: 'Wat fijn', maar er zit meer achter. Ik heb hem een hele tijd geleden gezien toen ik uitging met een gemeenschappelijke vriend. Het was een leuke avond. Een aantal weken geleden kreeg ik via Facebook een vriendschapsverzoek en het was Jens. We zijn sindsdien niet gestopt met praten, sms'en en we hebben zelfs al gebeld.

Ik moet toegeven dat er een emotionele klik is. We kunnen heel goed met elkaar praten. Hij moest vlug volwassen worden vroeger en door mijn omstandigheden moest ik dat ook. Toen we vrienden werden via Facebook kwam ik er achter dat hij een kindje heeft, een zoontje die inmiddels 2 jaar is. Ik ben altijd al dol op kinderen geweest dus vraag telkens, oprecht geïnteresseerd, hoe het met zijn zoontje is en onze band groeit steeds meer en meer.  

Vandaag was ik met mijn grootmoeder (waar ik bij woon door omstandigheden) aan het praten over een vriendin die zwanger is. Op een bepaald moment zei mijn grootmoeder zolang jij maar niet zwanger thuiskomt of met een jongen die kinderen heeft, dan is het goed. Ik ben hierdoor bang geworden. Stel dat het tussen mij en Jens steeds beter gaat en er meer dan alleen vriendschap van komt, wat dan? Mijn grootmoeder weet niet dat ik contact heb met Jens en na haar reactie van vandaag durf ik haar dat ook niet te vertellen.

Hij belde mij gisteren om te zeggen dat hij mij niet kwijt wilde en geen afstand wilde tussen ons (dit was omdat ik hem twee dagen bijna niet gehoord had). Door de reactie van thuis uit heb ik het gevoel dat ik Jens moet loslaten, zodat er niet meer dan vriendschap kan ontstaan. Ik weet echt niet wat ik moet doen…

Liefs,

A.

Lieve A.,

Wat moet het vervelend zijn om in deze situatie te zitten. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat je een leuke jongen hebt ontmoet. Dat je grootmoeder een jongen met kinderen niet kan waarderen is natuurlijk niet zo fijn. Het is begrijpelijk dat je niet goed weet wat je nu moet doen. We hopen dat we je met onze tips kunnen helpen.

Weet je ook waarom jouw grootmoeder zo fel op jongens met een kind tegen is? Wil ze geen kinderen in haar huis of is ze bang dat ze moet oppassen? Misschien kun je zonder dat jij je grootmoeder vertelt over Jens het gesprek dat jullie gehad hebben nog eens aanhalen. Vraag wat de reden is dat ze het zo erg vindt als een jongen al kinderen heeft. Misschien valt het allemaal wel mee en heeft ze het anders bedoeld dan jij het hebt opgevat.

Als het blijkt dat ze het echt heel erg vindt dat je een relatie zou hebben met iemand die een kind heeft, moet je voor jezelf bedenken waar jij jezelf goed bij voelt. Als jij graag een relatie wil met Jens, moet je dat gewoon doen. Het is ten slotte jouw leven en je bepaalt zelf met wie jij een relatie hebt. Man, vrouw, oud, jong of iemand die al kinderen heeft, dat maakt niet uit. Je grootmoeder moet jouw keuze accepteren. 

Je woont natuurlijk bij je grootmoeder, dus je bent afhankelijk van haar. Dit moet je natuurlijk niet vergeten. Je moet wel je eigen weg kunnen gaan, maar je wil natuurlijk ook niet dat de relatie met je grootmoeder minder wordt. Probeer een middenweg te vinden. Misschien vindt ze het niet fijn dat  jouw vriend en zijn zoon bij haar thuis komen. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat ze niet zomaar bij jouw grootmoeder over de vloer komen. 

Het belangrijkst is om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt. Als je grootmoeder en jij een goede band hebben, dan komt het wel goed. Het was misschien een uitspraak van haar die ze heeft gedaan zonder er goed over nagedacht te hebben. Ze dacht misschien dat het nooit zou gebeuren, als het eenmaal zo is vindt ze het misschien helemaal niet erg.

We hopen dat je iets aan onze tips hebt.

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.  

Beeld: thinkstockphotos