Beauty

Zo maak je oude nagellak weer nieuw

Wie niet zonder nagellak kan leven – OK, dat is misschien iets te dramatisch – heeft vast weleens met het volgende probleem te maken. Je herontdekt je favoriete kleur van een jaar geleden en je kunt niet wachten om het weer eens te gebruiken. Je draait de dop van het flesje en je ziet het meteen: deze nagellak is oud geworden en no way dat je dit nog netjes kunt aanbrengen. Wat nu? Girlscene geeft tips. 

En eerlijk… Je hoeft geen nagellak verslaving te hebben om opeens een oude nagellak in je verzameling te vinden. Het overkomt bijna iedereen die thuis een potje nagellak heeft staan en niets is irritanter dan onbruikbare nagellak. Dus wat doe je nu? Er zijn twee opties, namelijk 1. je gooit de nagellak weg of 2. je maakt de nagellak weer nieuw. Jep, het is echt mogelijk. 

Ik – Renée – zou willen dat ik hier eerder over had nagedacht, vandaar dat ik graag de volgende stappen met je deel. Op deze manier is het hopelijk te voorkomen dat je je nagellak – bijvoorbeeld een OPI lakje à €14 – weggooit. Dat scheelt weer in je portemonnee! 

Wat heb je nodig?
– Oude nagellak
– Nagellak verdunner

En that's it! Het is geen rocket science. Volg de stappen en lees de tips om het meeste uit je oude nagellak te halen. En voordat je het weet is je nagellak weer zo goed als nieuw!

Stap 1: Schud de nagellak
Oh, schudden is niet het beste wat je een nagellak kunt aan doen. Maar nu moet het even, want de nagellak is dik, oud en niet meer te gebruiken. Dus schud het flesje flink om wat beweging in de lak te krijgen.

Stap 2: Voeg nagellak verdunner toe
Nagellak verdunner scoor je voor een euro of 8 bij Douglas (van het merk Mavala) of koop het online van het merk Seche, OPI of Orly. Draai de dop van het flesje en voeg een paar druppels toe. Een paar druppels is niet genoeg om hardcore harde nagellak te fixen, maar geduld is een schone zaak. 😉

Stap 3: Schudden
En dan weer schudden. Op deze manier verdeel je de nagellak met de verdunner en wordt de substantie vloeibaar.

Stap 4: Herhaal
Herhaal stap 2 en 3 totdat de nagellak weer een goede dikte heeft. Als je nagellak echt niet meer te redden lijkt is er trouwens nog geen nood aan de man. Voeg dan nog een beetje verdunner toe en laat de nagellak een uur rusten. Dan schud je weer om alles te mengen. 

Stap 5: Opening schoonmaken
Weet je dat er meer redenen zijn dat nagellak uitdroogt? Eén van de grootste boosdoeners is een vieze opening van de flacon. Omdat je het kwastje van de nagellak afstrijkt hoopt de nagellak op rond de hals van de fles. Dit droogt op en zorgt ervoor dat de dop het flesje niet meer goed afsluit. Hierdoor droogt de lak uit. 

Het schoonmaken van het flesje kan met een wattenschijfje en nagellak remover. Doe ook meteen even je andere nagellakjes om te voorkomen dat ze oud worden. 🙂

Stap 6: Rollen
Als je na al dat schudden de nagellak gaat aanbrengen word je waarschijnlijk niet heel blij. Er ontstaan allemaal luchtbubbels op je nagels… Ugh! Daarom is het belangrijk dat je de nagellak eerst rolt tussen je handen voordat je het aanbrengt. Het is alsof je een rietje tussen je handen wrijft. Hiermee voorkom je de bubbels in de nagellak.

Tip: Bewaar je nagellak op een goede plek. De voorkeur gaat uit naar een droge en donkere plek. Je hoeft de nagellak niet per se koel te bewaren, omdat je het beste resultaat krijgt als de lak op kamertemperatuur is. Daarom hoef je niet je nagellak naast de broccoli en boter in de koelkast te zetten! Bovendien krijgt de nagellak in de koelkast te maken met temperatuurverschillen omdat de deur steeds open en dicht wordt gedaan… Dus een schoenendoos of lade is prima.

Tip 2: Gebruik geen nagellak remover om nagellak te verdunnen. Het klinkt als een snelle en goedkope tip, maar teveel remover ruïneert nagellak en dat is precies wat je niet wil, toch?

Tip 3: Sommige mensen beweren dat een doorzichtige nagellak hetzelfde resultaat levert als een nagellak verdunner. Of het echt werkt is de vraag, maar wie weet wil je het proberen.

Hoe maak jij oude nagellak nieuw? Heb jij nog tips?

Bron: Wikihow, The Daily Varnish
Beeld: Thinkstockphotos