Lifestyle

De 13 beste tips om alvast in kerststemming te komen

tips-kerststemming

It’s the most wonderful time of the year… We hebben het over Kerstmis natuurlijk! Vrolijke kerstliedjes, mooie versieringen, sneeuw en cadeautjes. Om alvast in de kerststemming te komen hebben we 13 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Maak een playlist

Eindeloos meezingen met All I Want For Christmas Is You… Wie geniet daar nou niet van? Er is niemand op aarde de niet mee kan zingen met dit lied. We worden telkens weer blij wanneer Mariah Carey’s beroemdste nummer voorbij komt. Er is geen betere manier om in de kerststemming te komen dan Sky Radio Christmas op te zetten.

2. Maak gingerbread cookies

Gingerbread mannetjes zijn echt de ultieme kerstkoekjes. In Amerika zie je ze overal, maar ook in Europa zie je de schattige koekjes steeds vaker. Als je niet zo’n keukenprinses bent kun je het natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen.

3. Bereid een kerstmaaltijd

We willen hiermee echt niet zeggen dat je vanaf nu elke dag een kerstdiner moet voorbereiden. Het is tenslotte niet de bedoeling dat je met twee maten groter op Eerste Kerstdag aan tafel schuift. Het is echter geen slecht idee om alvast een maaltijd te maken voordat je het serveert aan de gasten. Het zou écht gênant zijn als ze een aangebrande maaltijd voorgeschoteld krijgen, dus je kunt maar beter alvast oefenen.

4. Versier je huis met kerstaccessoires

Begin op tijd met versieren. Hang buiten kerstlichtjes op en versier je woonkamer in kerstsfeer. Er is niets fijner dan op een koude winterse dag thuis te komen in een gezellig huis met lichtjes en andere kerstversieringen. Tijdens kerst laat je het natuurlijk niet alleen bij je huis. Ook jijzelf verdient extra aandacht. Koop mooie sieraden en ga voor opvallende make-up. Met kerst kun je met alles net wat meer uitpakken dan normaal.

5. Koop een foute kersttrui

Iets wat absoluut niet mag ontbreken tijdens de kerstdagen is een foute kersttrui. Je weet wel, zo’n trui à la Bridget Jones die je moeder gebreid zou kunnen hebben. Het is deze kerst helemaal hip om zo’n trui met een kitcherige opdruk van een rendier of kerstboom aan te trekken. Neem eens een kijkje bij Primark voor een ugly Christmas sweater. En ja, dit kledingstuk kan je ook vóór 25 en 26 december dragen!

6. Kijk een kerstfilm

The Holiday, Home Alone en The Grinch; er gaat geen kerst voorbij waarbij deze films niet op televisie te zijn. Allemaal heerlijke films waarbij je echt een kerstgevoel krijgt. Kijk er niet alleen naar op Kerstavond, maar minstens twee weken van tevoren om alvast van het kerstgevoel te genieten.

7. Koop cadeautjes

Cadeautjes krijgen is leuk, maar anderen blij maken met cadeautjes is minstens zo leuk. Bedenk ruim van tevoren wat je voor wie wil kopen. Zo vind je voor iedereen een geschikt cadeautje en hoef je niet bang te zijn dat het te laat is. En natuurlijk krijg je direct kerstkriebels zodra je in de stad loopt om cadeautjes voor onder de boom te kopen.

8. Winterse drankjes

Voor het ultieme kerstgevoel mogen winterse drankjes natuurlijk niet ontbreken. Geniet van een heerlijke koffie van het Holiday Menu bij Starbucks of verwen jezelf met een heerlijke warme chocolademelk met heel veel slagroom.

9. Inpakken

Bij kerst horen cadeautjes, maar met een simpel cadeaupapiertje kom je er tijdens Kerstmis niet van af. Je kunt je cadeautje natuurlijk in de winkel laten inpakken, maar je kunt het ook zelf doen. Super leuk en goed voor het kerstgevoel! Koop chic, glanzend cadeaupapier en versier je cadeautjes met mooie linten.

10. Geniet ervan

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Er wordt massaal eten ingeslagen en kleding gekocht die we na Kerstmis nooit meer dragen, maar eigenlijk gaat het daar helemaal niet om. Geniet vooral van de aanwezigheid van vrienden en familie. Versier samen de kerstboom en verdeel de taken voor het kerstmenu.

11. Verstuur kerstkaartjes

En dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je bij de Action massaal kerstkaartjes inkoopt en deze verstuurt met alleen je naam eronder, maar wees creatief. Maak zelf leuke kerstkaartjes en voorzie ze van een wens, gedicht of zet er een persoonlijke boodschap op. Wat is er leuker dan een persoonlijk, handgeschreven kaartje te krijgen?

12. Shoppen

Shoppen is natuurlijk nooit een straf, maar met Kerstmis is het extra leuk. In winkels klinkt kerstmuziek, etalages zijn speciaal voor Kerst ingericht en buiten is het versierd met lichtjes. Ga op zoek naar de perfecte kerstcadeautjes en vind een mooie jurk voor het kerstdiner.

Lees ook:
Waarom het oké is om nu al een kerstboom in huis te halen

13. Bezoek een kerstmarkt

Door het hele land zijn kerstmarkten en om het ultieme kerstgevoel te krijgen móét je er eentje bezoeken. Laat je betoveren door alle sfeervolle kerstverlichting en stop je vol met heerlijk eten en warme chocolademelk. Veel kerstmarkten zijn al geopend voor Kerstmis. Vraag je moeder gezellig mee!

Beeld: pinterest