Lifestyle

13 tips om alvast in kerststemming te komen

It's the most wonderful time of the year… We hebben het over Kerstmis natuurlijk! Vrolijke kerstliedjes, mooie versieringen, sneeuw en cadeautjes. Kerst is voor mij -Thari- de leukste tijd van het jaar. Wat mij betreft luisteren we het hele jaar door naar kerstmuziek en kunnen de gezellige lichtjes de rest van het jaar ook gewoon blijven. Om alvast te genieten van de kerst hebben we 13 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Maak een playlist
Eindeloos meezingen met All I Want For Christmas Is You… Wie geniet daar nou niet van? Hoe vaak we 'All I Want For Christmas' al niet gehoord hebben -er is niemand op aarde de niet mee kan zingen met dit lied-, we worden telkens weer blij als we Mariah Carey's beroemdste nummer voorbij komt. Er is geen betere manier om in de kerststemming te komen dan Sky Radio Christmas op te zetten. Kom op, de Sint is alweer in Spanje dus het is nu geoorloofd! 

2. Maak gingerbread cookies
Gingerbread mannetjes zijn echt de ultieme kerstkoekjes. In Amerika zie je ze overal, maar ook in Europa zie je de schattige koekjes steeds vaker. In dit artikel lees je hoe je zelf gingerbread cookies kunt maken. Als je niet zo'n keukenprinses bent kun je het natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen.

3. Bereid een kerstmaaltijd
We willen hiermee echt niet zeggen dat je vanaf nu elke dag een kerstdiner moet verorberen, het is tenslotte niet de bedoeling dat je met twee maten groter op Eerste Kerstdag aan tafel schuift. Het is echter geen slecht idee om alvast een maaltijd te maken voordat je het serveert aan de gasten. Het zou écht genant zijn als ze een aangebrande maaltijd voorgeschoteld krijgen, dus je kunt maar beter alvast oefenen zodat je een vijfsterrenmaaltijd op tafel tovert. 

4. Versier je huis met kerstaccessoires
Begin op tijd met versieren. Hang buiten kerstlichtjes op en versier je woonkamer in kerstsfeer. Er is bijna niets fijner dan op een koude winterse dag thuis te komen in een gezellig huis met veel lichtjes en andere kerstversieringen. Tijdens kerst laat je het natuurlijk niet alleen bij je huis. Ook jijzelf verdient extra aandacht. Koop mooie sieraden en ga voor opvallende make-up. Met kerst kun je met alles net wat meer uitpakken dan normaal.

5. Koop een ugly Christmas sweater
Iets wat absoluut niet mag ontbreken tijdens de kerstdagen is een ugly Christmas sweater. Je weet wel, zo'n trui à la Bridget Jones die je moeder gebreid zou kunnen hebben. Het is deze kerst helemaal hip om zo'n trui met een kitcherige opdruk van een rendier of kerstboom aan te trekken. Neem eens een kijkje bij Primark voor een ugly Christmas sweater. En ja, dit kledingstuk kan je ook vóór 25 en 26 december dragen! 

6. Kijk een kerstfilm
Of 10 of 20… The Holiday, Home Alone en The Grinch. Er gaat geen kerst voorbij waarbij deze films niet op televisie te zijn. Allemaal heerlijke films waarbij je echt een kerstgevoel krijgt. Kijk er niet alleen naar op Kerstavond, maar minstens twee weken van tevoren om alvast van het kerstgevoel te genieten.

7. Koop cadeautjes
Cadeautjes krijgen is leuk, maar anderen blij maken met cadeautjes is minstens zo leuk. Bedenk ruim van tevoren wat je voor wie wilt kopen. Zo vind je voor iedereen een geschikt cadeautje en hoef je niet bang te zijn dat het te laat is. En natuurlijk krijg je direct kerstkriebels zodra je in de stad loopt om cadeautjes voor onder de boom te kopen.

8. Winterse drankjes
Voor het ultieme kerstgevoel mogen winterse drankjes natuurlijk niet ontbreken. Geniet van een heerlijke kruidige Pumpkin Spice Latte bij Starbucks of verwen jezelf met een heerlijke warme chocolademelk met heel veel slagroom. 

9. Inpakken
Bij kerst horen cadeautjes, maar met een simpel cadeaupapiertje kom je er tijdens Kerstmis niet van af. Je kunt je cadeautje natuurlijk in de winkel laten inpakken, maar je kunt het ook zelf doen. Super leuk en goed voor het kerstgevoel! Koop chic, glanzend cadeaupapier en versier je cadeautjes met mooie linten. 

10. Geniet ervan
Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Er wordt massaal eten ingeslagen en kleding gekocht die we na Kerstmis nooit meer dragen, maar eigenljk gaat het daar helemaal niet om. Geniet vooral van de aanwezigheid van vrienden en familie. Versier samen de kerstboom en verdeel de taken voor het kerstmenu. 

11. Verstuur kerstkaartjes
En dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je bij de Action massaal kerstkaartjes inkoopt en deze verstuurt met alleen je naam eronder, maar wees creatief. Maak zelf leuke kerstkaartjes en voorzie ze van een wens, gedicht of zet er een persoonlijke boodschap op. Tegenwoordig krijg je veel kerstwensen via Facebook of via een e-card, maar wat is er leuker dan een persoonlijk, handgeschreven kaartje te krijgen?

12. Shoppen
Shoppen is natuurlijk nooit een straf, maar met Kerstmis is het extra leuk. In winkels klinkt kerstmuziek, etalages zijn speciaal voor Kerst ingericht en buiten is het versierd met lichtjes. Ga op zoek naar de perfecte kerstcadeautjes en vind een mooie jurk voor het kerstdiner. Onlangs heeft Girlscene's Emma een bezoekje gebracht aan Cadeaudepot, een pop-up warenhuis op de Amsterdamse Zuidas. De winkel is gevuld met kerstitems -van kerststollen en kerstballen tot theelichtjes en andere leuke (kerst)cadeautjes- en… Op álles zit korting tot 70%! Emma kwam thuis met twee tassen vol met kerstspullen… Oeps! 

Het Cadeaudepot pop-up kerstwarenhuis is geopend van 11 tot en met 14 december op de Claude Debussylaan. Van 11.00 uur tot 19.00 uur.

13. Bezoek een kerstmarkt
Door het hele land zijn kerstmarkten en om het ultieme kerstgevoel te krijgen móét je er eentje bezoeken. Laat je betoveren door alle sfeervolle kerstverlichting en stop je vol met heerlijk eten en warme chocolademelk. Veel kerstmarkten zijn al geopend voor Kerstmis. Vraag je moeder gezellig mee! 

Houd jij ook zo van kerstmis? Wat doe jij om in de stemming te komen?

Beeld: Thinkstockphotos