Food

Met deze 10 tips ga je een knoflook adem tegen!

Knoflook is heerlijk en het is ook nog eens gezond! In veel gerechten wordt knoflook gebruikt als smaakmaker, maar na het eten blijft deze smaakmaker jammer genoeg in je mond rondzwerven… Knoflook is niet echt kiss proof. Tijdens de feestdagen en de heerlijke diners laten we knoflook zeker niet links liggen, maar je garlic breath daarentegen wil je wel liever missen. Lees snel deze beat the garlic breath tips!


Bron: Thinkstockphotos

Natuurlijk kun je niet al deze tips tijdens of na het diner meteen uitvoeren, maar zeker na het eten helpen deze tips de knoflookgeur voor de volgende dag te verminderen. 

1. Kauwgom & Pepermunt
Dit is wel voor de hand liggend, want kauwgum en pepermunt zijn bedoeld om een slechte adem tegen te gaan. Dit kan goed helpen als je een kauwgom of pepermuntje met een sterke mintsmaak hebt. De knoflookgeur zal niet meteen verdwenen zijn, maar is wel tijdelijk minder sterk aanwezig. 

2.Tanden poetsen
Ook tanden poetsen kan de geur verbeteren. Natuurlijk doe je dit al elke avond en ochtend, maar met een garlic breath mag je dit nog iets grondiger en langer doen. Je hebt ook tandpasta's die extra fresh zijn. 

3. Zuivelproducten
Producten als melk en yoghurt kunnen tevens helpen. Ook helpen zuivelproducten goed bij te pittig eten of een verbrande tong. Het verzacht de geur en smaak. The day after is het dus prima om een grote bak yoghurt met aardbeien te eten.  

4. Stukje melkchocolade
Een stukje melkchocolade helpt de ergste knoflookgeur ook iets te verzachten. Hier moet je dan wel op zuigen totdat de chocola helemaal op je tong is weggesmolten. Dit is niet zo'n straf! 🙂

5. Peterselie
Een stukje pure peterselie eten werkt het effectiefst. Je kunt dit ook eten in combinatie met knoflook. Op deze manier wordt de opname van de geur verminderd. Kauw hier wel een tijdje op om echt een effectief resultaat te hebben.


Bron: Thinkstockphotos

6. Mosterd
Neem een theelepel mosterd (niet te scherp) en doe dit in je mond. Houd het ongeveer een minuutje in je mond en zorg dat je het goed spoelt. Daarna mag je het uitspugen. Daarna slik je een halve theelepel mosterd meteen door. Deze mosterd komt in je maag terecht en zal de geur van binnen ook doden. Deze oplossing zou je misschien niet iedereen als eerste gebruiken, want mosterd spoelen klinkt nou niet echt smakelijk…

7. Tong schrapen
Veel etensrechten blijven in een klein laagje op de tong plakken. Je kunt je tanden dan wel goed poetsen, maar de smaak en geur zal terugkomen omdat de restjes nog op de tong liggen. Het is daarom belangrijk dat je de tong niet vergeet schoon te maken en dit kun je of met je tandenborstel doen of met een speciale tongschraper. 

8. Water drinken
Het is belangrijk voldoende water te drinken en je mond regelmatig te bevochtigen. Water voorkomt een gebrek aan speeksel en de bijbehorende vieze geur. Je kunt beter geen alcohol en drankjes met veel suiker drinken. 

9. Koffieboon
Koffiebonen hebben van zichzelf een sterke geur, maar deze geur is een stuk aangenamer dan knoflook. Kauw na het eten op een koffieboon. Deze geuren zullen mengen en zo ruik je niet vies uit je mond. 

10. Flossen
Reinig goed de ruimtes tussen je tanden met een flosdraad of een tandenstoker. Tussen je tanden vind je namelijk minstens net zoveel stankbacteriën als op je tanden. 

Je kunt de vieze nasmaak van knoflook sterk verminderen door bij het koken het groene hartje uit de knoflook te snijden. Het binnenste deel van een knoflookteentje is namelijk de grootste bijdrage aan een vieze adem. 

Wist je trouwens dat hoe fijner de knoflook gesneden of gehakt is, hoe sterker de smaak en de geur achteraf is? Als je een knoflook perst met een knoflookperser dan is de smaak het intensiefst en zo ook de nasmaak. Grote tenen knoflook geven nauwelijks problemen. 

Eet jij vaak knoflook? En welke tip ga jij een keer uitproberen?

Bron: Salusi, Voedingsdomein

Pin je inspiratie in Pinbook