Lifestyle

10 redenen waarom het leven zonder smartphone makkelijker is

Dag en nacht sta je in contact met je vrienden. We kunnen niet meer zonder onze smartphone. In de trein hoef jij je niet meer te vervelen en voordat je gaat slapen kun je nog snel even je vriendje appen. Super handig! Maar je kunt het bijna niet voorstellen maar het leven zonder smartphone was stukken relaxter. Lees hier waarom!

 1. WhatsApp is misschien wel de meest gebruikte app en het kan super handig zijn, maar soms is het ook heel irritant. Net als je probeert 's avonds op tijd te gaan slapen besluiten je vriendinnen dat het nodig de laatste roddels te bespreken via WhatsApp. Je hoeft het natuurlijk niet direct te lezen, maar toch word je nieuwsgierig en lees je het waardoor je uiteindelijk weer 2 uur verder bent.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die vervelende 'laatst gezien' functie. Je hebt het bericht gelezen en je weet dat je vriendin checkt of je online bent geweest, maar je hebt echt even geen zin om te reageren. Als je niet reageert weet je zeker dat het weer eindigt in een vreselijke WhatsAppruzie.

2. Je bent op een verjaardag en je denkt gezellig te kunnen bijpraten. Helaas heeft niet iedereen daar zin in. Sommige mensen vinden het schijnbaar leuker om hun Facebook en WhatsApp te checken dan in real life met mensen te praten.

3. Een paar jaar geleden kon je rustig drie dagen wachten met het beantwoorden van een mailtje, maar tegenwoordig beginnen mensen zich al zorgen te maken of je nog wel leeft als je na één dag nog niet gereageerd hebt op het mailtje. 

4. Je gaat uiteten en je kunt niet wachten tot je eten er is. Eerder kon je direct beginnen als het eten er was, maar tegenwoordig gaat dat niet meer zo gemakkelijk. We moeten natuurlijk eerst zorgen dat we ons eten zo mooi mogelijk op de foto krijgen voor Instagram.

5. Zonder smartphone houd je veel tijd over. Stel je eens voor dat je niet meer hoeft te WhatsAppen, Instagrammen, Facebooken en te Snapchatten. Je spendeert iedere dag misschien wel twee uur aan je smartphone. Deze twee uur kun je prima op een andere manier besteden. 

6. Het is veel gezelliger om met je vriendinnen af te spreken. Via WhatsApp kun je heel snel de laatste roddels met elkaar bespreken. Maar als je elkaar dan in real life spreekt is het een stuk minder leuk, want jullie hebben alles al via WhatsApp besproken. Doordat je de hele dag op de hoogte bent van wat je vriendinnen doen lijkt het of je ze dagelijks ziet en heb je minder behoefte om met ze af te spreken, terwijl dat veel leuker is.

7. Je vergeet niet meer uit te stappen bij de bushalte. In de bus ben je druk met het checken van het laatste nieuws op je telefoon. Plotseling bedenk je dat je hier ergens uit had moeten stappen, maar het is al te laat. Dat wordt of een nieuw kaartje kopen of een heel eind terug lopen. En dat allemaal omdat je zo druk was met je smartphone.

8. Het is veel goedkoper. Herinner je nog de tijd dat je iedere maand 10 euro prepaidtegoed opwaardeerde? Nu ben je al gauw meer dan 30 euro kwijt voor je telefoonabonnement, want een internetabonnement is tegenwoordig onmisbaar. Die 20 euro kun je ook prima anders besteden, toch?

9. 'Baterijlading minder dan 20%' Als je deze melding leest raak je lichtelijk in paniek. Een paar jaar geleden had je er misschien niet eens bij stilgestaan als je telefoon leeg zou zijn, maar tegenwoordig kun je niet meer zonder je smartphone. Hoe kun je nou kijken wanneer je trein vertrekt of vragen hoe laat je vriendje je komt ophalen. En wat als je verdwaalt? Geen paniek. Voordat de smartphone uitgevonden werd moesten mensen ook reizen met de trein en kwamen mensen ook in steden waar ze de weg niet wisten.

10. Je kunt weggaan zonder dat je telkens hoeft te verwantwoorden wat je aan het doen bent. Het is fijn om ergens naartoe te gaan zonder dat iedereen precies weet waar je bent. Als je nu ergens bent zonder dat je het hebt laten weten krijg je direct berichtjes waar je blijft.  

Ben jij verslaafd aan je smartphone of zou je makkelijk een tijdje zonder kunnen? Lijkt het jou fijn om (tijdelijk) zonder smartphone te leven? 

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀