Lifestyle

10 dingen die je als twintiger moet doen

Ze zeggen altijd dat je jeugd de mooiste tijd van je leven is. Maar wat is er eigenlijk zo leuk aan? Je moet studeren, geld verdienen, sociale contacten onderhouden een begin maken aan je carrière en waarschijnlijk nog veel meer. We zijn hartstikke druk! Wat is daar nou leuk aan? Waarschijnlijk beseffen we het nu nog niet, maar zeker weten dat je later terugkijkt op een geweldige jeugd! Girlscene heeft een lijstje gemaakt met dingen die je als twintiger zeker moet doen.

1. Maak tijd voor je vrienden
Zeker doen! Misschien vergeet je ze soms als je een vriendje hebt, maar probeer dit niet te doen. Je lover komt later wel, maar een onvergetelijke jeugd zonder een vriendengroep kun je nooit meer inhalen.

2. Schaam je niet voor fouten
Wie weet heb jij in de toekomst zelf kinderen. Niemand zit op een moeder te wachten die niet begrijpt dat je tijdens je jeugd ontroostbaar bent door een break-up met de liefde van je leven. Van fouten leer je alleen maar! 

3. Ga met vrienden naar het buitenland
Het maakt niet uit of je naar een luxe resort op Ibiza gaat of een weekje kampeert in de Ardennen. Je moet in je jeugd minstens één keer zonder je ouders op vakantie gaan. Ga een week lang helemaal los met je vrienden zonder de goedbedoelde adviezen van je ouders.

4. Maak foto's met je favoriete mensen
Maak van leuke herinneringen foto's. Misschien vind je nu dat je er niet leuk op staat, maar als je ouder bent kom je er achter dat je huid nooit meer zo mooi zal zijn en je haar is er ook niet beter op geworden. Natuurlijk gaat het daar niet alleen om. Het is leuk voor later om herinneringen te hebben aan de mensen waarmee je tijdens je jeugd mee omging.

5. Laat je onzekerheden los
Dit is natuurlijk wat makkelijker gezegd dan gedaan. Niemand wil herinnerd worden als dat onzekere meisje dat tijdens het uitgaan in een hoekje aan de bar zat. Iedereen wil het meisje zijn dat straalt. Zet je onzekerheden opzij en trek gewoon de kleding aan die je zo leuk vindt. Probeer jezelf te zijn, want dan geniet je het meest en genieten is wat je tijdens je jeugd moet doen.

6. Zoek uit wat je echt leuk vindt
Begin met keuzes maken voor jezelf. Als je jong bent kies je misschien een opleiding omdat je vriendinnen dezelfde opleiding doen. Dit kan je natuurlijk nooit je hele leven volhouden. Vergeet wat andere mensen ervan zullen vinden en kies wat jij leuk vindt. 

7. Gun vrienden geluk
In je twintiger jaren staat er heel wat te gebeuren. Er verandert veel voor jezelf, maar ook voor je vrienden. De ene krijgt kinderen, de ander start een eigen zaak en weer een ander heeft na vier opleidingen nog steeds geen diploma. Het is misschien lastig om het geluk en succes van andere mensen te zien, maar vergeet niet dat jouw tijd nog komt. Als jij je vrienden niets gunt is de kans groot dat het binnenkort niet meer je vrienden zijn. 

8. Op kamers wonen
Misschien vind je het prima om bij je ouders te wonen, maar ga toch eens een tijdje op kamers wonen. Volwassenen zeggen dat het leerzaam is, maar dat niet alleen. Het is ook hartstikke leuk. Word lid van een studentenvereniging en ga lekker je eigen gang. 

9. Sla geen feestjes over
Nou ja, naar ieder feestje gaan is misschien en beetje overdreven. Maar blijf vooral niet op de bank hangen, omdat je geen zin hebt om uit te gaan. Als je er eenmaal bent is het vaak hartstikke leuk. Wanneer je 'volwassen' leven is begonnen krijg je spijt dat je toen je jonger was niet vaker bent uitgegaan. Natuurlijk kun je dan ook nog altijd uitgaan 😉

10. Verbreek contacten als het nodig is
Het is misschien niet altijd makkelijk, maar als je zeker weet dat het tijd is om afscheid te nemen van bepaalde mensen doe het dan zo snel mogelijk. Dit geldt voor je partner, maar ook voor vrienden. Aan een vriendengroep zonder dat het geen echte vriendinnen zijn heb je niets. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je niemand ontmoet, want je bent nog jong. Je studeert, werkt en sport, dus genoeg kansen om nieuwe mensen te ontmoeten.

Welke dingen moet je volgens jou in je jeugd gedaan hebben?

Bron: Hellogiggles

Beeld: Thinkstockphotos