Lifestyle

10 emoji’s die je waarschijnlijk verkeerd gebruikt

Een hartje voor je vriend, een kusje aan je BFF en een lachende smiley om aan te geven dat je blij bent: emoji's gebruiken we elke dag. Waarschijnlijk weet je de betekenis van elke emoji, maar toen wij even op Emojipedia (ja, het bestaat) keken, kwamen we tot de conclusie dat we sommige emoji's verkeerd gebruiken… 

De Emojipedia is een encyclopedie voor -je raadt het al- emoji's. Er bestaan honderden emoji's die elke dag gebruikt worden op smartphones. De betekenis van de emoji's horen meteen duidelijk te zijn, maar na een kijkje te hebben genomen op Emojipedia kwamen we tot de conclusie dat sommige symbolen niet zijn wat ze lijken!

Girlscene zet een aantal emoji's op een rij die je waarschijnlijk verkeerd gebruikt. Enne… No shame, wij waren ook zéér verbaasd. 

Als je al had bedacht wat dit symbooltje betekent -wij hadden het eerlijk gezegd nog niet uitgevogeld- dan heb je het waarschijnlijk verkeerd. Als je boos bent dan gebruik je de boze smiley, maar je kunt ook deze emoji gebruiken! Deze emoji heeft namelijk alles te maken met boosheid: het wijst op geluiden als 'Bam' of 'Pow' en wordt in Anime/Manga ook wel gebruikt om kloppende aders van boosheid aan te duiden. 

En wij maar denken dat het een Hallelujah emoji was… Niet dus! De emoji draagt de naam 'Person Raising Both Hands In Celebration' en wijst dus op iemand die iets viert. Dat hadden wij nóóit geraden, jij wel? 

Deze emoji wordt vooral gebruikt als je iets heel grappig vindt, maar volgens de Emojipedia stelt het iemand voor die huilt van geluk. 

Je denkt misschien dat dit een vallende ster is, maar eigenlijk heeft het niet zoveel met sterren te maken. Althans, niet letterlijk. Dit symbool staat namelijk voor 'duizelig zijn', omdat een persoon dan sterretjes om zich heen ziet. 

De meeste mensen zien dit als een biddende emoji. Toen ging er een tijdje het gerucht dat dit een high five emoji zou zijn. Dus… Wat is het nou? De emoji heet 'Person With Folded Hands' en wijst op bidden en in Japan is het een gebaar van 'alsjeblieft' en 'dankjewel'. 

Tja, het is ook niet zo gek dat iedereen deze emoji verkeerd gebruikt. Deze emoji moet een 'Information Desk Person' voorstellen en dat is wat ons betreft niet duidelijk te zien. De emoji wordt daarom ook vaak verward met sarcasme.

Deze emoji wordt vaak gebruikt als het te maken heeft met seks, maar de echte betekenis is heel onschuldig. Het is gewoon een voetenafdruk, meer niet. 

In Anime en Manga wordt er zo'n soort snottebel (?) gebruikt om aan te geven dat iemand aan het slapen is. Deze emoji hoor je dus te gebruiken als je moe bent of gaat slapen. 

Misschien gebruik je deze emoji om te laten zien dat je een beetje verdrietig bent, maar van oorsprong is het een 'Disappointed But Relieved Face'. 

Ook deze emoji gebruik je waarschijnlijk verkeerd, hij is namelijk bedoeld om aan te geven dat je moe bent. De mond die open is wijst niet op een slaak van ontevredenheid (dat dachten wij), maar op een gaap.

Welke emoji gebruikte jij verkeerd?

Bron: Emojipedia