Beauty

Review: Sleek Face Form contouring & blush palette

De beauty addicts zijn vast blij dat Sleek eindelijk te koop is in Nederlandse winkels! Bij geselecteerde V&D filialen koop je tegenwoordig bijvoorbeeld de populaire blush in Rose Gold of de Face Form contouring & blush palette. Dat laatste product is heel bekend in het buitenland en Girlscene's Renée test 'm voor je uit! Is het Face Form palette van Sleek de hype waard?


Ontelbaar veel meiden in Groot-Brittannië zweren bij het Face Form palette van Sleek. Waarom? In één compact doosje vind je zowel een blush, bronzer als highlighter. Perfect voor meiden die regelmatig op vakantie gaan of ergens anders slapen en voor meiden die houden van 3-in-1 producten. 


Dit is het populaire Face Form palette van Sleek! Girlscene test de kleur 'Light'. Sleek beschrijft het product als volgt: "Geef het gezicht direct kleur en definitie door Face Form te gebruiken. Breng de contourpoeder aan op plekken waar je schaduw wil creëren. Breng daarna de highlighter aan op de plaatsen waar het licht reflecteert om het contour effect te versterken. Eindig met het aanbrengen van de blush op de appels van de wangen." 

De verpakking is typisch Sleek, namelijk strak, zwart met een matte look en glanzende belettering. Gelukkig denkt Sleek ook aan de grootte van de verpakking! Het past precies in je hand waardoor het dus niet te groot is of te veel ruimte in beslag neemt. Je sluit het doosje met behulp van het kliksysteem. Dat is iets minder chic dan een magnetische sluiting, maar goed laten we niet vergeten dat we het over een betaalbaar merk hebben. 😉 In het doosje bevindt zich een grote spiegel waarvoor Sleek zeker pluspunten verdient.


De kleuren van het Face Form palette in Light zijn universeel wat betekent dat het past bij iedere huid. Of in ieder geval, dit palette is vooral voor meiden met een bleke tot medium huidskleur. De bronzer, of contourpoeder, heeft een licht warme ondertoon. In het midden zie je een koele highlighter met een roze tintje dat past bij de blush op rechts. De blush lijkt trouwens erg op Rose Gold van Sleek, dus het zou best eens kunnen dat Sleek die kleur in dit doosje heeft gestopt! Je moet trouwens wel houden van glans als je besluit om het Face Form palette te kopen, aangezien de highlighter en blush flink glanzen. Alleen de bronzer is mat. 


Zoals je ziet op de foto's komt er veel pigment van de drie kleuren af! De highlighter is wel iets subtieler vergeleken met de bronzer en de blush, maar dat is juist prima als je het palette voor overdag wil gebruiken. Doordat het een gepigmenteerd product is moet je wel onthouden dat je slechts een klein beetje nodig hebt om je gezicht vorm te geven. Anders ziet het er misschien wat clownesque uit. 

Tijd om het Sleek Face Form palette te testen!


Allereerst even voor foto's…


voor – met bronzer
met blush – met highlighter 


En een na foto

Mijn voorkeur gaat uit om van beneden naar boven te werken als het gaat om contour en blush aanbrengen. Ik begin dus eerst met de bronzer in het palette. Met een kleine compacte kwast breng ik het aan onder de jukbeenderen en langs de slapen en het voorhoofd. Tip: breng deze kleur niet verder dan de pupil van het oog naar binnen. Op deze manier benadruk je de jukbeenderen het beste. 

Daarna ga ik aan de slag met de blush. Dit breng ik het liefst aan op de zijkant van de wangen en ik zorg er hierbij voor dat ik het niet doortrek naar de neus. De kleur is vrij intens zoals je op de foto ziet. Tot slot breng ik de highlighter aan met een fan brush (te koop bij HEMA). Dit is een soort waaierkwast waarvan de haren 'uitwaaieren'. Hierdoor breng je producten licht aan. Prima voor een highlighter dus! 

De bronzer, blush en highlighter zijn mild qua structuur en absoluut niet korrelig. Het is bovendien zuinig in gebruik, wat altijd mooi meegenomen is. Met de juiste kwasten versmelten de drie kleuren mooi samen op de huid waardoor je het gezicht goed definitie kunt geven. Op een extreem lichte huid oogt de bronzer iets oranje dus werk in dat geval met een lichte hand om het resultaat natuurlijk te houden. 


Eindoordeel
Verpakking♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10
Kleuren♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10
Pigmentatie♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10
Houdbaarheid♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10
Eindcijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Prijs: €12,95
Is het de hype waard: Ja! Het is een fijn product in gebruik en de kleuren zijn mooi.

Sleek is te koop bij geselecteerde V&D filialen. Geen Sleek bij jou in de buurt? Kijk dan bij webshops Boozyshop of The Make Up Spot. 

Ken jij het Sleek Face Form palette al? Wat vind jij van contouring & blush palettes?

Pin je inspiratie in Pinbook