Food

Deze nutella-recepten moet je proberen

Wie lust er geen Nutella? Volgens mij niemand. Op de redactie zijn we ook dol op Nutella. Toen Girlscene's Renée op de redactie kwam met een pot met 1 kilo(!) Nutella vonden we dat natuurlijk helemaal niet erg! Natuurlijk is het al heerlijk om Nutella zo uit de pot te eten, maar je kunt er nog veel meer mee. Check deze 5 ideeën om Nutella te eten. Goddelijk!

Nutella pops

Wat heb je nodig?
– 1 pot Nutella
– 1 pakje bladerdeeg
–  lollystokjes
– 1 ei

Aan de slag!
1. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Maak leuke figuurtjes van bladerdeeg, bijvoorbeeld hartjes, rondjes of vierkantjes, wees creatief! Zorg wel dat je overal twee dezelfde van hebt.
3. Smeer een klodder Nutella op de plakjes bladerdeeg, doe er een lollystokje tussen en leg er een ander plakje bladerdeeg bovenop.
4. Maak de randjes goed dicht met een vork, zodat de Nutella er niet uit komt in de oven.
5. Klop het ei en smeer je Nutella pops hiermee in.
6. Leg je cakepops voor 15 minuten in je voorverwarmde oven.

Nutella milkshake

Wat heb je nodig?
– 4 eetlepels Nutella
– 1 bolletje vanille-ijs
– Een halve banaan
– 200 ml melk
– Oreo koekjes

Aan de slag!
1. Verkruimel de oreo
2. Doe alle ingrediënten in de blender, maar laat er wat oreo uit
3. Doe je milkshake in een glas en versier het met de overgebleven oreo. Enjoy!

Toetje met gesmolten Nutella

Wat heb je nodig?
– 4 eetlepels Nutella
– Een reep pure chocolade
– 100 gram boter
– 2 eiwitten
– 60 gram poedersuiker
– 50 gram bloem
– 90 gram amandelmeel
– 4 cupcakevormpjes

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de cupcakevormpjes in.
2. Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en eiwitten in een kom.
3. Verwarm op laag vuur de boter met de pure chocolade.
4. Giet het mengsel over de andere ingrediënten en meng ze.
5. Verdeel de helft van het mengsel over de cupcakevormpjes.
6. Doe hier bovenop 1 eetlepel Nutella.
7. Verdeel de rest van het beslag over de 4 cupcakevormpjes.
8. Zet de cakejes 25 minuten in de oven. Ze moeten van de buitenkant gaar zijn, maar van binnen zacht.
9. Laat ze een paar minuten staan, versier ze bijvoorbeeld met een bolletje roomijs. Wacht vooral niet te lang met opeten!

Nutella-cheescake

Wat heb je nodig?
– 250 gram koekjes
– 75 gram ongezouten boter
– 400 gram Nutella
– 100 gram geroosterde en gehakte hazelnoten
– 400 gram monchou
– 60 gram poedersuiker

Aan de slag!
1. Verkruimel de koekjes.
2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
3. Meng de koekkruimels, 1 eetlepel Nutella en 25 gram hazelnoten en doe dit in een springvorm. Zet de springvorm in de koelkast om af te koelen.
4. Klop de monchou samen met de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg dan de Nutella toe en mix het tot een glad geheel.
5. Doe dit mengsel op de bodem van koekkruimels en garneer de taart met de hazelnoten.
6. Plaats je cheescake een nacht in de koelkast en hij is klaar om te eten! 

Crunchy nutella balletjes

Wat heb je nodig?
– 80 gram cornflakes
– 200 gram Nutella
– 100 gram pindakaas
– 50  gram gepofte quinoa
– 2 zakjes havermout express
– 250 gram pure chocolade
– 100 gram kokos

Aan de slag!
1. Verwarm een pan met water
2. Doe alle ingrediënten, behalve de kokos, in een kom en verwarm het au bain marie
3. Roer de ingrediënten door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
4. Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast. Wacht niet te lang, want dan is de chocolade te hard en kun je geen balletjes meer vormen.
5. Maak met je handen balletjes van het mengsel en rol ze eventueel door kokos voor een extra mooi resultaat!

Welk Nutella-recept ga jij proberen? Hoe eet jij Nutella het liefst?

Bron: allesmetnutella.nl, hellogiggles

Beeld: Thinkstockphotos