Lifestyle

14 dingen waar luie mensen geen tijd voor hebben

Geef het maar gewoon toe: je bent een beetje lui. No shame. Het is ook heel vermoeiend om eerst een halfuur in de keuken te moeten zwoegen voor een maaltje dat je binnen een minuut naar binnen hebt gewerkt. En het is ook echt heel irritant als je lekker comfortabel op de bank zit en de afstandsbediening niet binnen handbereik is. Voor zulke dingen heb je gewoon geen tijd! Net als voor deze andere dingen, lees je mee? 

Opstaan zonder te snoozen
Opstaan is een woord dat je liever niet in je woordenboek hebt staan, maar helaas zou je soms wel moeten. Als de wekker gaat dan weet je dat je in de hel bent beland. Je móét je bed uit -anders had je de wekker bij voorbaat niet gezet- maar je bed ligt gewoon veel te lekker. In deze situatie is de snooze-button je beste vriend, want deze zorgt ervoor dat je nog even met je geliefde bedje kan zijn. Opstaan zonder snoozen? Niet in jouw wereld!  

Spieren kweken
Jouw grootste wens is om een wasbordje te krijgen zonder er iets voor te hoeven doen. Want zwoegen in de sportschool en dan ook nog zweten… Daar heb je écht geen tijd voor. Het enige waardoor je je spieren enigszins traint, is als je jouw arm uitsteekt om je glas cola te pakken. En dat vind je wel voldoende. 

Eten maken
Even alle voor- en nadelen op een rijtje. Voordeel: eten. Nadeel: maken. Dit is hét dilemma in jouw leven. Je bent gek op eten, maar het proces om een lekker maaltje op je bordje te krijgen is dan weer wat minder. Bovendien heb je helemaal geen tijd om zelf een pizza te maken, de reclame duurt maar vijf minuten! 

Bed verschonen
Je bed verschonen is geen makkelijke taak voor jou. Hoe moet je dat doen als je altijd in je bed ligt? 

Van de bank af komen
De bank is alles wat je nodig hebt. Oké, met een gevulde koelkast en een televisie erbij, dan ben jij gelukkig. Het is dus nergens voor nodig om van je geliefde bank af te komen. Niet meer op de bank zitten betekent dat je daadwerkelijk iets moet doen en dat is iets waar je gewoon geen tijd voor hebt! Je hebt nog afleveringen van Scandal en Grey's Anatomy die je moet kijken. 

Doordeweekse dagen
Weekenden, daar houd jij van. Lang op de bank liggen, series kijken, lekkere dingen eten… Duurde het weekend maar langer, want voor je het weet is het weer maandag en daar heb je echt een hekel aan. Op doordeweekse dagen moet je naar school of werk en kun je niet lekker luieren en doen waar je zin in hebt. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag: we hebben geen tijd voor jullie! 

Iets pakken buiten handbereik
Jouw regel is: "Als je het niet kan pakken, dan heb je het ook niet nodig". Niets is vervelender dan als je net geïnstalleerd bent op de bank met een bakje chips en een glaasje limonade, en je niet bij de afstandsbediening kan om te zappen. ARGH! Gelukkig heb je hier al een paar slimme oplossingen voor bedacht: 1. Je roept je moeder om haar vervolgens te vragen of ze de afstandsbediening kan aangeven 2. Je wacht tot je zusje in de buurt is 3. Je wacht tot er iets leuks is op de zender waar hij nu op staat 4. Je downloadt de afstandsbediening-app. 

Schoenen uitdoen
Je komt thuis en het eerste wat je doet is op de bank ploffen. Binnen no time zit je comfortabel en ben je klaar om te relaxen. Het liefst wil je languit op de bank liggen, maar dan moet je wel eerst die strakke laarzen uittrekken… In het vervolg trek je maar ballerina's aan. 

Je mail bijhouden
Elke dag krijg je mailtjes binnen. Hoewel de meeste mensen hun mailbox keurig bijhouden, staan er bij jou 1.354 ongelezen berichten op je te wachten. E-mails openen doe je dus al niet, laat staan mailtjes beantwoorden… Mensen die jou een e-mail hebben gestuurd kunnen lang wachten op een antwoord! 

Lezen
Lezen, dat is niet jouw ding. Dat gaat van een dikke pil tot aan de gebruiksaanwijzing: je doet het gewoon niet. Je neemt het dan maar voor lief dat je niet mee kunt praten over literaire onderwerpen en je vogelt je nieuwe smartphone liever zelf uit dan dat je die irritante gebruiksaanwijzing doorspit. 

Uitgaan op vrijdagavond
Uitgaan betekent dat je het huis moet verlaten en je chillpak uit moet trekken en tja… Daar heb je gewoon geen tijd voor! Er staan nog genoeg films op je watchlist en er komt een nieuwe aflevering van The Voice Of Holland op televisie, dus je bent druk, druk, druk. Het is dus echt onmogelijk om ook nog uit te gaan op vrijdagavond. 

Traplopen
Waarom zou je de trap nemen als er ook een lift bestaat?! 

Fietsen
Jij zit liever in een warme auto of bus dan dat je billen er af vriezen op de fiets. Bovendien kom je met een bezweet lichaam aan als je hebt gefietst waardoor je van outfit moet veranderen en dat laat je drukke planning gewoon echt niet doen. Fietsen? Ain't nobody got time for that! 

To do-lijstjes
De grootste nachtmerrie van elk lui persoon en iets wat je te allen tijde probeert te vermijden: to do-lijstjes! AHHHH, het woord doet alleen al pijn aan je ogen. 

Herken jij deze dingen? Waar heb jij vooral geen tijd voor?

Bron: thinkstockphotos