Lifestyle

Musea die wél leuk zijn om naartoe te gaan

Kijken naar de oude spullen in een glazen vitrine. No way dat jij vrijwillig naar een museum gaat. Toch is dit allang niet meer zo. Musea kunnen juist heel leuk zijn. Bij musea denk je vaak aan kunst en geschiedenis, maar er zijn musea over allerlei verschillende onderwerpen. Je kunt je het bijna zo gek niet bedenken en er is wel een museum voor. Check deze musea, want deze zijn wél leuk om naartoe te gaan.

Corpus – Oegstgeest
Voor alle meiden die het menselijk lichaam interessant vinden is Corpus echt een museum waar je geweest moet zijn. Bij Corpus maak je een reis door de mens. Je gaat het lichaam naar binnen bij de knie en je komt onderweg alles te weten over het menselijk lichaam. Wil jij weten graag weten hoe je hersenen precies werken of wat voeding doet met je lichaam? Op een leuke manier kom je alles te weten over het menselijk lichaam. 

Beeld en Geluid – Hilversum
Als er één museum niet saai en ouderwets is, dan is het Beeld en Geluid wel. Bekijk fragmenten van oude televisie- en radioshows en bekijk bekende decoronderdelen in het echt. Ook kun je zelf eens in de schoenen van de presentatrice, regisseur of cameraman staan en zelf meemaken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Er is van alles te doen en je hoeft zeker niet alleen te kijken, want er is van alles te doen. 

Madame Tussauds – Amsterdam
Waarschijnlijk is bijna iedereen hier weleens geweest, maar als je er nog niet geweest bent wordt het tijd. Een bezoekje aan Madame Tussauds kan niet ontbreken tijdens een dagje weg naar Amsterdam. Van Brad Pitt tot Beatrix, bij Madame Tussauds kun je met iedere celebrity op de foto. Het is net of je met echte celebs op de foto staat.

MuZIEum – Nijmegen
In het muZIEum zie je niks. Je beleeft dagelijkse dingen. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie op het terras of je doet boodschappen in de supermarkt. Je hoort ruikt en voelt ze, maar je ziet ze niet. Een bijzonder museum en vooral leuk om het zelf een keer te ervaren hoe het is om niets te zien. 

Beatlesmuseum – Alkmaar
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Iedereen kent ze wel. Van de meest zeldzame documenten tot onuitgebrachte Beatles-muziek, echt alles over de Beatles is er te vinden. Een echte must voor iedere Beatles fan om het museum in Alkmaar eens te bezoeken.

Anne Frank Huis – Amsterdam
Ook het Anne Frank Huis is een museum dat je absoluut een keer gezien moet hebben. Iedereen kent het indrukwekkende verhaal van Anne Frank wel. Om er nog een beter beeld van te krijgen moet je het museum eens bezoeken. Je hoeft er echt geen geschiedenisfan voor te zijn om het leuk te vinden. Het is bijzonder om eens in het huis te zijn waar zich een heel bekend verhaal heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

FOAM – Amsterdam
Voor alle fotografieliefhebbers! In het fotografiemuseum zie je het werk van bekende fotografen tot jonge talenten. Ideaal om inspiratie op te doen en je eigen fotografiestijl te ontwikkelen.

Welk museum lijkt jou leuk om naar toe te gaan?

Beeld: thinkstockphotos

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST