Lifestyle

10 schoonmaaktips voor luie meiden

In jouw kamer is er een bom ontploft of jouw kamer lijkt op een zwijnenstal. Dit zijn vaak uitspraken die je hoort als je kamer een bende is. Je weet het, maar je kan jezelf er soms gewoon niet toe zetten om je kamer op te ruimen… Geen tijd of andere smoesjes komen uit je mond. Dan maak je er maar tijd voor! Deze opruim- en schoonmaaktips helpen je een handje, ook al ben je iets te lui om je kamer netjes te houden!


Bron: Thinkstockphotos
 

 

1. Schema
Maak een schema waarin je zet wanneer je wat schoonmaakt en als je huisgenoten hebt kun je hen er ook bij zetten, zodat je niet alle klusjes alleen hoeft te doen. Werk volgens het schema en doe dit wekelijks. Op deze manier houd je het met het hele huis schoon en hoef je niet veel vuil op te ruimen, omdat dit nu iedere week wordt bijgehouden. Woehoee!

2. To-do lijstje Maak voor jezelf een to-do lijstje. Voor de meeste meiden werkt dit namelijk heel fijn, want als je dan iets van je to-do list af kunt strepen geeft dat een heerlijk gevoel. Al helemaal als elk punt van dat lijstje dan is afgestreept. Lekker krassen dus!

3.Zet een muziekje op
Niets is fijner dan het aan hebben staan van je favoriete muziek tijdens het schoonmaken en niemand moet jou dan ook aanspreken, want dat verstoort je flow. Je merkt dat het schoonmaken ook een stuk sneller gaat nu je een leuk muziekje op hebt staan, waarop je heerlijk meezingt.

5. Doe het in etappes
Als je net zo lui bent als een luiaard, kun je ervoor kiezen om het in etappes te doen. Doe bijvoorbeeld elke dag één taak van het to-do lijstje, zodat je niet heel veel hoeft te doen op één dag en je er ook niet tegenop zit.

6. Maak je bed op
Je kamer ziet er al zoveel beter en minder rommelig uit als jij je bed iedere ochtend na je schoonheidsslaapje even strak trekt. Gewoon alles even recht leggen, je kussen opkloppen. That's it! Maak hiervan een routine, zo is er in ieder geval al één ding standaard opgeruimd. 

7. Een tweede wasmand
In de eerste wasmand stop je jouw echte vieze kleren, zoals je sportkleding, werkkleding en kleding met vlekken. In de tweede wasmand stop jij je gedragen kleren die je normaal gesproken op je stoel zou leggen of op de grond. Deze kleren wil je nog een keer dragen en daarom hebben ze deze mooie plek op je troon gekregen. Deze kleren stop je in je tweede wasmand. Op deze manier is het toch 'opgeruimd'.

8. Doe meteen je afwas
Als je op kamers woont en geen vaatwasser hebt dan is dit niet de leukste klus… Hoe groter de stapel wordt, hoe meer jij deze stapel ontwijkt. Heb je ontbeten en zou je normaal gesproken je bord op het aanrecht zetten? Not anymore! Was hem meteen af! Zo blijft de keuken netjes en kan die stapel niet meer ontstaan. 

9. Afstoffen
In een oud huis of op een zolderkamertje hoopt het stof zich snel op. Koop een plumeau! Deze super handige stofvreters zijn misschien ouderwets, maar werken echt goed! Neem je kamer van top tot teen af en je hebt in een handomdraai je kamer clean. Doe dit wekelijks en de stofwolken op je kast zijn voorgoed weg. Ook werkt het filtertje in de droger heel goed als stofvreter. Deze haal je eruit en hiermee kan je bijvoorbeeld de luxaflex mee afnemen. Haal na je afstofsessie wel even het stof van de filter er af voordat je hem terug in de droger stopt. 

10. Badkamer
Je badkamer moet je ook niet vergeten af en toe een beurtje te geven. Anders verwaarloos je hem en gaat hij er als een horrorbadkamer uitzien. Je badkamer is een gevaarlijke zone voor schimmel en hoe langer je wacht met dit te verwijderen, hoe hardnekkiger het wordt en hoe harder jij moet boenen om het te verwijderen. Dit is vooral het geval bij badkamers zonder raam of slechte ventilatie. Je badkamer wordt namelijk super vochtig en dit vocht kan niet goed ontsnappen. Het is slim om je handdoeken op te hangen aan een haakje in je slaapkamer en niet in de badkamer. Doe je dit niet, dan blijft het vocht nog meer hangen of het trekt in je handdoeken, die vervolgens naar natte hond ruiken…

Je geeft je badkamer elke maand een grote beurt met heet water; sop en dweil je de vloer ook. Elke week geef je jouw badkamer een kleine beurt met een badkamerspray naar keuze. Let er bij het koper op dat je een anti-kalk product koopt. Zo voorkom je ook nog eens een aangekoekte douchekop. 

Vind jij opruimen ook zo'n grote klus? Heb jij nog tips om het opruimen iets makkelijker te maken? 

Bron: Refinery
Bron beeld: thinkstockphotos