Food

8 tips om die eeuwige honger te voorkomen

Eten is je favoriete hobby en je krijgt er geen genoeg van, simpelweg omdat je honger nooit stopt. Het is mega irritant om een goede maaltijd achter je kiezen te hebben, maar dat hongerige gevoel nog steeds te voelen. Deze tips zijn slim om te lezen. Zo kun jij dat all-you-can-eat syndroom een beetje uit je hersens wegvegen… What to do? Girlscene vertelt hoe jij een voldaan gevoel kunt krijgen na het eten.

1. Verspreid je eten goed over de dag
Je lichaam kan niet goed functioneren zonder voedsel. Het is daarom super belangrijk om jezelf niet uit te hongeren en voldoende te eten. Als je jouw eten goed over de dag verspreidt, dan heeft je lichaam de tijd om het eten te verteren. Ook is je maag continu een beetje gevuld. Eet in plaats van drie keer op een dag bijvoorbeeld vijf of zes keer kleine beetjes. Je zult merken na een paar dagen tussen de maaltijden minder honger te hebben. 

2. Drink voldoende water
Water drinken is belangrijk. Vaak als je lichaam een hongersignaal uitzendt, betekent het dat je lichaam vocht nodig heeft. Het best is om rond de acht glazen water per dag te drinken. Het is ook slim om tussen de maaltijden door water te drinken. 

3. Zorg dat je iets te doen hebt
Als de verveling toeslaat, dan is eten vaak een leuke manier om jezelf bezig te houden. Je hebt op dat moment niets te doen en hier word je ook duf van. Probeer iets anders te vinden dan eten wanneer jij je verveelt. Ga bijvoorbeeld sporten, met vrienden afspreken, huiswerk maken en leg je focus ergens anders op. Je hongergevoel is vaak minder wanneer je iets te doen hebt. Je zal namelijk minder vaak aan eten denken. 

4. Eet bepaalde voedingsmiddelen
Denk hierbij aan voedingsmiddelen als appels, vis en eieren. Deze natuurlijke voedingsstoffen helpen het hongergevoel te onderdrukken en geven je lichaam toch de nodige voedingsstoffen. Je zal merken dat je van een eitje voller zit. 

5. Take it slow
Heb jij altijd als eerste je bord leeg? Dan is het slim om langzamer te eten. Als je te snel eet zit je lichaam minder snel vol. Langzamer eten is belangrijk omdat je lichaam op deze manier het gevoel krijgt meer te eten dan je daadwerkelijk doet. Op deze manier zit je sneller vol en versnelt je stofwisseling. 

6. Vermijd suikers
Suikers zijn calorieën zonder toegevoegde waarde. Glucose-fructosestroop zorgt ervoor dat het hongergevoel niet weggaat. In fruit zitten grotendeels ook veel suikers, maar in fruit zitten ook veel gezonde vitaminen. Fruit bevat namelijk ook vezels, antioxidanten en mineralen. Twee tot drie stuks fruit op een dag is voldoende. Je moet wel oppassen met fruitsappen, want hier zijn vaak suikers bijgevoegd en bevatten vaak meer suiker dan drie stuks fruit. 

7. Broodbeleg
Eet je liever brood in de ochtend, dan bijvoorbeeld kwark? Let dan goed op wat voor beleg je op je brood doet. Vermijd chocopasta, hagelslag en al het andere beleg dat vol met suikers en ongezonde vetten zit. Kies bijvoorbeeld liever kipfilet, rosbief of rookvlees. Ook is pindakaas niet super slecht. Pinda's bevatten namelijk goede vetten. Let er wel op dat je voor een pot pindakaas kiest met weinig suikers. 

8. Vermijd stress
Er zijn mensen die van stress juist weinig trek hebben, maar er zijn veel mensen die door stress alle keukenkastjes plunderen. Vermijd daarom stress en spanningen, dit kost namelijk erg veel energie. De energie die je daardoor verliest geeft je behoeften om te eten. 

Herken jij jezelf in dit hongergevoel?

Must reads 👀