Lifestyle

Heftig verhaal: Ik ben misbruikt door mijn stiefvader

Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer een Girlscene lezeres die misbruikt is door haar stiefvader.

Een aantal jaar geleden ben ik misbruikt door mijn stiefvader. Ik was 14 toen mijn moeder's nieuwe vriend bij ons kwam wonen. Iets waar ik totaal niet blij mee was. Niemand kende hem, maar dat maakte voor mijn moeder niet uit. Vanaf mijn 15e begon het misbruik.

Als ik er nu over nadenk, kan ik mezelf wel voor m'n kop slaan dat ik niet eerder aan de bel heb getrokken. Het misbruik duurde namelijk 2 jaar. Op dat moment was de situatie voor mij zo bedreigend dat ik het gewoonweg niet durfde. Daar komt bij dat mijn moeder altijd aan de kant van haar vriend stond en de opvoeding van mij aan hem had overgelaten. Als ik naar een schoolfeest wilde of ergens anders naartoe, moest ik altijd aan hem toestemming vragen. Als ik niet deed wat hij wilde dan mocht ik niks. Ik moest dan de hele dag thuis blijven en kon ik dus niet "ontsnappen" aan alles wat mijn leven tot een hel maakte.

Uiteindelijk is de waarheid naar boven gekomen. Er zijn veel jaren voorbij gegaan waarin ik rechtszaal in en rechtszaal uit werd gesleept. En die hebben uiteindelijk niks opgeleverd, waardoor ik op een gegeven moment verschijnselen van depressie begon te vertonen. Ik heb jarenlang in therapie gezeten om mezelf te "helen", zoals ik het noem.

Niet alleen had ik een trauma overgehouden en was ik doodsbang, maar ik haatte mezelf en schaamde me ook voor alles. Maar 4,5 jaar later kan ik eindelijk zeggen dat ik er overheen ben. Ik geloof sterk in "what goes around comes back around". Ik heb alles gedaan wat ik kon en het is nu aan een hogere macht om diegene te geven wat hij verdient.

Het belangrijkste is dat ik nu weet dat het niet mijn schuld was. Dat ik me nergens voor hoef te schamen, omdat ik niks verkeerds heb gedaan. En die boodschap wil ik ook aan andere meiden geven die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Hoe erg de situatie ook lijkt, met steun van je geliefden en hulp van buitenaf komt alles uiteindelijk goed. Je bent sterk en je bent geweldig en er zijn mensen die van je houden. Zolang je daaraan blijft vasthouden, en hoop blijft houden, kom je er wel bovenop.  

Beeld: Thinkstockphotos