Beauty

Dingen die je beter niet kunt doen met wenkbrauwen

Hé, het is oké. Het overkomt iedereen weleens. 's Ochtends is het nog donker buiten en je moet je make-up aanbrengen. Vervelend, maar het is niet anders. Met alleen het licht van je lamp ga je aan de slag. Een paar uur later kijk je ineens in de spiegel en dan schrik je: wat is er gebeurd met je wenkbrauwen?! De volgende dingen kun je je beter niet met je wenkbrauwen doen…

Disclaimer: Voel je vooral niet aangevallen door de volgende punten. 🙂 


Te enthousiast epileren

Eén tip: neem de tijd om je wenkbrauwen in model te brengen. Het is helemaal prima dat je hier en daar een haartje weg wil halen, maar doe het rustig aan. Het is een slecht, slecht idee om binnen een minuut de bush weg te halen als je ineens realiseert dat je al twee weken niet naar je wenkbrauwen hebt omgekeken. Dus nogmaals, neem je tijd en ga er bijvoorbeeld op zondagavond even voor zitten. Dat bespaart je happen uit je wenkbrauwen!

Verkeerde kleur
Oké, dit overkomt bijna iedereen. Maar een verkeerde kleur wenkbrauwpotlood gebruiken is zo duidelijk te zien. En misschien zien mensen niet eens dat je de verkeerde kleur gebruikt, maar is er gewoon iets wat niet klopt aan je look. Te warm, te donker of juist te licht… Een verkeerde keuze is snel gemaakt helaas. Donkerharige meiden kunnen het beste een donkerbruin potlood gebruiken in plaats van zwart en brunettes moeten oppassen dat de kleur niet te warm (of juist te koel) is. Ook voor blondines en roodharigen is het lastig om de juiste kleur te vinden. Doe online research en/of laat je goed adviseren in de winkel.

Te hard bijtekenen
Haast, haast, haast. Begrijp je niet waarom mensen soms vijf minuten met hun wenkbrauwen bezig zijn terwijl jij het in 30 seconden kan? Prima, als je met een lichte hand als het ware haartjes tekent in plaats van harde lijnen te zetten. Je wenkbrauwen bijtekenen door te hard met het potlood op de huid te drukken is not a good look

Teveel wenkbrauwgel
Even snel wenkbrauwgel door je wenkbrauwen halen en klaar. Oeps, ineens zie je allemaal vieze klontjes! Dit is een geval teveel wenkbrauwgel aanbrengen. Helaas hebben veel merken nog geen goede opening voor de verpakking van hun gels gemaakt, waardoor er standaard veel van het product op de borstel komt, wat jij vervolgens in je wenkbrauwen smeert. Die wet look is waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling, dus probeer altijd het overtollige van de gel af te vegen aan de opening van de verpakking, tissue of hand.

Scouse brow
De Scouse brow is typerend voor vrouwen in de omgeving van Liverpool, maar helaas zie je dit type ook in het wild in Nederland. Omschrijving: hard bijgetekende wenkbrauwen, vierkante vorm (vooral bij de aanzet van de wenkbrauw) en standaard drie tinten te donker. Nee, sorry.

Niets doen
Tegenover de Scouse brow staan de mensen die eigenlijk net iets te weinig (of niets) aan hun wenkbrauwen doen. Natuurlijk ben je niet verplicht om überhaupt je wenkbrauwen bij te houden. Maar weet je wat het is, veel meiden zien er net iets beter en 'put together' uit als ze maar een klein beetje wenkbrauwpotlood gebruiken. Dus als je een beetje tijd overhebt 's ochtends…

Te dicht op de spiegel staan
Uiteraard wil je zien wat je aan het doen bent. Dus daar sta je dan, met je pincet in je ene hand en je wenkbrauwpotlood in je andere hand. Je staat bijna in de spiegel – als dat mogelijk kan zijn – en je gaat aan de slag. Heel begrijpelijk en prima, maar het resultaat wordt soms niet zoals je gehoopt had. Hoe dat komt? Omdat je het mooiste resultaat krijgt als je af en toe even een stap naar achteren zet en kijkt of je goed bezig bent. 

Symmetrische wenkbrauwen
Symmetrie is wat sommige meiden graag willen, maar wenkbrauwen zijn nu eenmaal niet symmetrisch. Ga liever niet van alles doen om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen wél identiek worden. Zo hoort het namelijk niet te zijn. Je kent de uitdrukking vast wel: wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. En eerlijk gezegd lijken wenkbrauwen soms niet eens zusjes en hebben ze twee totaal verschillende vormen. Maar dat geeft helemaal niet! 

Vorm veranderen
Als je niet tevreden bent met de vorm van je wenkbrauwen is het aan te raden om niet – maar dan ook echt niet – er zelf iets aan te veranderen. Laat de vorm zoals het is of geef je over aan de handen van professionals. Op die manier voorkom je dat je over een paar jaar met afschuw foto's terugkijkt omdat je geen idee hebt wat je bezielde om de vorm van je wenkbrauwen te veranderen.

Heb jij weleens iets gedaan met je wenkbrauwen waarvan je dacht: dat kan ik beter niet meer doen? Welke don't vind jij het ergst?