Food

8 ultieme baktips & taarten

Tegenwoordig zijn taarten niet alleen maar lekker, vaak zien ze er ook nog prachtig uit. Prachtige kleurrijke creaties met mooie versieringen van marsepein wat je taart bijna te mooi om op te eten maakt. Deze tien taarten horen daar ook zeker bij! Mocht je zelf niet zo handig zijn dan heeft Girlscene nog wat tips voor je. Een mooie taart maken is voor jou voortaan a piece of cake!

Check deze prachtige taarten, van sommigen zou je niet zeggen dat het een taart is!

Bron

Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron

Deze taarten zij natuurlijk gemaakt door echte pro's. Als je niet zo'n keukenprinses bent, lukt het niet om in één keer prachtige taarten te maken. Als je toch een poging wil doen om mooie taarten te bakken, gebruik dan deze tips. Met deze simpele tips maak jij een heerlijke én mooie taart.

1. Leg een boterham op je cake nadat je hem hebt gebakken. Dit voorkomt dat je cake uitdroogt.

2. Het is veel werk om een mooie taart te maken. Als je het werk liever verdeelt, kun je eerst de cake bakken en deze in lagen snijden en invriezen. Op de dag dat je de taart wil afmaken hoef je de taart alleen nog maar te decoreren.

3. Wil je een kleurtje aan je cake? Je kunt natuurlijk kleurstoffen kopen in allerlei kleuren, maar je kunt ook natuurlijke kleurstoffen toevoegen. Pureer bijvoorbeeld wat aardbeien en doe ze door het cakebeslag, zo krijg je een mooie natuurlijke lichtroze kleur aan jouw cake.

4. Ombre! Ombre-haar, ombre-shorts, bijna alles kan tegenwoordig ombre. Maak je cake ook eens ombre. Super leuk en niet moeilijk. Kies een kleurstof en verdeel je beslag in het aantal lagen dat je wil. Voeg aan iedere kom met beslag een verschillende hoeveelheid kleurstof toe. 

5. Regenboogcake. Een regenboogcake maak je op dezelfde manier als de ombre-cake, maar dan natuurlijk met meerdere kleurtjes. Super leuk als je de taart snijdt dat er allemaal vrolijke kleurtjes tevoorschijn komen.

6. Maak een taart met de leeftijd van de jarige. Misschien niet zo handig voor jezelf, maar je neefje of nichtje zal het super leuk vinden! Wees een beetje creatief met het vormen van het cijfer. Het maakt niet zoveel uit hoe je cake eruitziet. Je gaat hem toch bekleden met fondant.

7. Vind je fondant maar lastig en veel werk? Gebruik dan alleen laagjes botercreme tussen je cake. Snel klaar en het staat ook nog eens chique.

8. Gebruik vormpjes. Bij veel winkels zijn leuke vormpjes te koop. Hartjes, bloemetjes, letters en cijfers. Hier kun je eenvoudig leuke decoratie voor je cake mee maken. Als je zelf een figuur of patroon wil maken, gebruik dan bakpapier. Knip een patroon dat je leuk vindt en leg dit op je cake. Strooi er cacao of hagelslag op. Snel klaar en het kan bijna niet mislukken!

9. Kaarsjes! Een taart zonder kaarsjes is geen echte verjaardagstaart! Zet evenveel kaarsjes op de taart als je leeftijd of ga heel classy voor één kaarsje in het midden van je taart. 

Op internet staan 1001 voorbeelden van prachtige taarten op. Gebruik je eigen creativiteit en je hebt een prachtige taart! Ach, en imperfecties geven je taart een homemade uitstraling toch. 😉

Welke taart vind jij het mooist? Bak jij graag zelf taarten of laat je dat liever aan de bakker over?

Bron: Boredpanda, Buzzfeed