News

WTF: Koppel verkoopt huis mét kat

Dat is nog eens een deal! Je huis verkopen in 2014 kan op een heel bijzondere manier… Het Australische stel Michael en Fran Perceval willen al een tijd hun huis in Melbourne van de hand doen en eindelijk weet het koppel een deal te maken met een potentiële koper. De bizarre eis van de verkoop? De koper wil het huis én de kat van Michael en Fran erbij hebben.

Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen dat je ouders besluiten om het huis te verkopen en dat je huisdier een deel van de deal is. Jarenlang leef je met je katje (of hond) en ineens staan je ouders voor een groot dilemma. Ze kunnen het huis alleen verkopen als het huisdier bij de prijs inbegrepen zit. 


Gebeuren dit soort dingen echt? Jazeker. In Australië blijkt dat je met geld heel veel dingen kunt kopen. Want alsof dit nieuws nog niet verbazingwekkend genoeg is heeft de koper van het Australische huis in Melbourne er echt heel wat voor over om kat Tiffany bij de koop te betrekken… Tijdens de bezichtiging is het kind van de koper verliefd geworden op het beestje en als ouder (met een flink bedrag op de bankrekening) wil je niets liever dan je kind een plezier doen, toch?

Het huis in Melbourne is omgerekend een slordige 1,4 miljoen euro waard, maar dat is niet wat de familie Perceval krijgt voor het huis. De koper biedt maar liefst zo'n €96.000 extra! Een ruime vergoeding voor de kat, that is. De koper denkt namelijk dat de eigenaren van het huis over te halen zijn als er bijna €100.000 bovenop de vraagprijs geboden wordt. Zou het genoeg zijn om het stel overstag te laten gaan en hebben we hier een deal?


Ja, de familie Perceval heeft de aparte clausule van de bieder over de kat gelezen én geaccepteerd. Het kind van Michael en Fran vindt deze deal trouwens helemaal niks, maar wordt gepaaid met €25.000 om hem zoet te houden.

Wij vragen ons af of kat Tiffany hiermee officieel de duurste kat ter wereld is…

Wat vind jij ervan dat mensen hun huis verkopen met hun kat erbij? Zou jij dat doen voor €96.000?

Bron: Daily Mail
Beeld: Zie

Must reads 👀