Beauty

9 tips om korter te douchen

Je gezicht reinigen, je lichaam wassen, dan nog even een scrubje en een haarmasker. Het is relaxed om 's ochtends wakker te worden onder een warme douche. Waarschijnlijk vinden je ouders het minder relaxed dat je iedere dag een half uur onder de douche staat. Met deze tips houd je 's ochtends tijd over, denk je aan de energierekening en draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu!

1. Droogshampoo
Het wassen van je haar kost misschien wel het meeste tijd van het douchen. Eerst moet je haar goed nat zijn om het vervolgens uitgebreid in te zepen. Om je haar nog extra te verzorgen gebruik je ook nog een haarmasker. Terwijl het haarmasker inwerkt geniet jij nog even van je douche. Dit kost natuurlijk veel tijd. Als je toch iedere dag wil douchen, stop dan met het iedere dag wassen van je haar. Het is beter voor je haar én het bespaart tijd. Lees hier waarom je beter niet iedere dag je haar kunt wassen. Als je bang bent voor vet haar gebruik dan een droogshampoo.

2. Tandenpoetsen
Veel meiden poetsen hun tanden tijdens het douchen. Heerlijk om nog even wat langer te blijven staan en het maakt tandenpoetsen een stuk minder vervelend. Om sneller te douchen helpt dit niet echt. Poets je tanden voortaan gewoon na het douchen en jij bespaart weer wat minuten onder de douche.

3. Multitasking
Terwijl je conditioner aan het inwerken is, ben je nog wakker aan het worden. Toch kun je 's ochtends je tijd beter iets nuttiger besteden. Scheer en was je lichaam terwijl je conditioner aan het inwerken is. Spoel daarna je haar uit en je bent klaar!  

4. Zet een wekker
Vooral handig als je 's ochtends haast hebt. Zet de wekker van je telefoon op 10 minuten voordat je onder de douche stapt. Zo moet je na 10 minuten wel onder de douche vandaan komen om je wekker uit te zetten. Er bestaan ook speciale douchetimers die precies aangeven wanneer het tijd is om onder de douche vandaan te komen.

5. Koud water
Kun je echt niet onder de douche vandaan komen? Draai dan de koude kraan open. Wedden dat je binnen no time onder de douche vandaan bent?

6. 2 in 1
Kies voor een shampoo en conditioner in één. Misschien vind je het fijner om beide producten apart te gebruiken, maar als je haast hebt is dit een ideale oplossing. Wanneer je in het weekend wat meer tijd hebt kun je uitgebreid je haar wassen en een masker gebruiken.

7. Zet de kraan uit
Het bespaart geen tijd, maar wel veel water. Zet de kraan uit terwijl jij jij je benen scheert. Als je het echt te koud vindt trek dan een badjas aan of sla een handdoek om. Je scheermesje kun je schoonmaken in een bakje water. Deze tip bespaart geen tijd, dus als je 's ochtends weinig tijd hebt kun je beter je benen op een ander moment scheren.  

8. Playlist
Maak een speciale douche playlist aan. Zo weet je precies hoeveel liedjes je nog de tijd hebt voor jouw doucheritueel. En natuurlijk is het ook nog eens leuk lekker mee te zingen terwijl je aan het douchen bent. 😉

9. Douche één of twee keer per week langer
Als je echt van uitgebreid douchen houdt kies dan één of twee dagen uit om langer te douchen. Het is lastig om altijd snel te douchen, want je zult toch je benen moeten scheren en een scrub is zo nu en dan ook niet verkeerd. Als je voor jezelf bepaalt wanneer je langer mag douchen, dan is het op de andere dagen veel eenvoudiger om snel onder de douche vandaan te komen.

Hoelang duurt jouw doucheritueel?

Bron: Thinkstockphotos
 

Must reads 👀