Beauty

De ergste beautytrends uit de jaren ’90

Crop tops, chokers en zelfs waterschoenen: het is duidelijk dat trends uit de jaren 90's helemaal hot zijn. Wat ze toen droegen, is nu ook helemaal hip en fashionable. Of toch niet…? Girlscene is in het archief gedoken en kwam tot de conclusie dat niet alle trends uit de jaren '90 weer acceptabel zijn. Sterker nog: sommige beautytrends hopen we nooit meer terug te zien! 


Wafelhaar
Vroeger was wafelhaar het mooiste wat een meisje met haar lokken kon doen. Celebrities waren er ook dol op en bij elk rode loper evenement zetten ze een wafeltang in hun haar om met de perfecte hairdo gefotografeerd te worden. Als we er nu op terugkijken weten we eigenlijk niet zo goed wat we er zo mooi aan vonden. Doe ons maar krullen à la Victoria's Secret! 


Gek haar
Hoe gekker het haar, hoe beter. Althans, dat was het motto in de jaren 90's. Een saai knotje was not done, je mocht groots uitpakken met je kapsel. Claire Danes heeft haar hairstylist ook de opdracht gegeven om iets creatiefs te doen en dat is zeker gelukt. Waarschijnlijk kijkt de actrice hier met schaamte op terug… Hoewel Leo het destijds helemaal niet zo gek lijkt te vinden ;-). 


Babyhaar
Terwijl je nu op beautyblogs kunt lezen hoe je babyhaar weg kunt halen, was het twintig jaar geleden juist heel mooi. Sterker nog: als je 'gezegend' was met babyhaar, dan mocht je het juist benadrukken. Jennifer Lopez liet haar babyhaar lekker opvallen, soms smeerde ze er soms wat gel op! Tja, vroeger was het misschien mooi, maar nu?! 


Lipgloss en glitteroogschaduw
Lipgloss is leuk en glitteroogschaduw is leuk. Maar samen? Dat is wat ons betreft een beetje too much. Christina Aguilera laat zien dat het geen geslaagde look is. Het ziet er veel mooier uit als je op één ding de nadruk legt. 


Dunne wenkbrauwen
Cara Delevingne zou in de jaren '90 lang niet zo populair zijn als nu, het was toen mode om je wenkbrauwen zo dun mogelijk te epileren. Drew Barrymore wist het pincet in ieder geval te vinden ;-). Wij hopen de dunne wenkbrauwen trend nooit meer tegen te komen. Als je daarna weer dikke wenkbrauwen wilt, dan kost het jaren om het weer aan te laten groeien. Laat het pincet maar liggen!


Vlinderclipjes
Vlinderclipjes waren DE BOM. Elk kapsel werd afgemaakt met zo'n schattig clipje in je lokken. Hoe meer vlinderclipjes je had, hoe beter. Misschien heb je er nog wel eentje bewaard. Het is een leuke herinnering aan vroeger, maar om er weer mee rond te lopen… No way. 


Meerdere knotjes
Miley Cyrus probeerde dit kapsel nog terug te laten komen, maar tevergeefs. Niemand kopieerde het kapsel en de zangeres is er ook al een tijdje niet meer mee gespot. Meerdere knotjes waren misschien mooi in de jaren '90, maar nu echt niet meer! 


Lipliner
Begrijp ons niet verkeerd, we houden van lipliner. Hoe kun je anders volle lippen à la Kylie Jenner krijgen? In de jaren '90 werd het echter mooi gevonden om de kleur van de lipliner niet te laten matchen met de kleur van de lippenstift. Britney Spears laat in de bovenstaande foto zien hoe dat eruitziet… Niet erg mooi dus. Deze beautytrend mag lekker in de jaren '90 blijven! 

Wat is volgens jou de ergste beautytrend?

Bron beeld: gettyimages