Beauty

Huidverzorging voor 20-plussers

Je bent de 20 (ruimschoots) gepasseerd en je laat de tienerjaren achter je… Waarschijnlijk merk je ook dat je huid aan het veranderen is. Heftige puist aanvallen worden minder – sorry voor dat woord 😉 – en het lijkt eindelijk alsof de talgproductie beter onder controle wordt gehouden. Nu is de vraag: wat voor producten en tips heb je nodig om de 20+ huid te verzorgen? Lees snel verder! 

De huid van iemand die 20 jaar of ouder is heeft over het algemeen andere verzorging nodig dan de huid van iemand die een jaar of 16 is. In veel gevallen wordt de oudere huid rustiger en zelfs iets droger. De huid onder de ogen wordt bij sommigen donkerder en zo zijn er meer dingen die de huid van een 20-er typeren. Uiteraard is dit voor iedereen anders, maar de volgende tips en producten zijn universeel zodat iedereen er iets aan heeft. 🙂


Philosophy Miracle Worker Overnight moisturizer €59,94 & Philosophy Time in a Bottle eye serum €56,61 

Misschien kan huidverzorging je niet heel veel schelen als je net de 20 jaar hebt aangetikt, maar wellicht verandert dat als je een jaar of 24, 25 wordt. Girlscene's Danique is bijvoorbeeld bewuster met haar huid bezig. Omdat we op de redactie fan zijn van Philosophy producten heeft Danique haar zinnen gezet op twee producten van het merk. De Miracle Worker Overnight moisturizer is een crème voor 's nachts en Time in a Bottle is een oogserum dat je juist 's ochtends aanbrengt als een wake-up call. Maar wat heb je allemaal nodig? Dat zetten we hieronder op een rijtje! 

Dagcrème
Zodra de seizoenen veranderen merk je al snel dat je huid behoefte heeft aan meer of minder verzorging. Als het winter wordt gebruik je waarschijnlijk liever een vollere crème dan tijdens de zomermaanden. Heel logisch! Maar ook ouder worden (waar trouwens niks mis mee is!) heeft invloed op de huid. Gebruik je altijd super matterende crèmes en lotions? Misschien is dat niet meer genoeg verzorging voor de huid… Kijk eens goed naar je huid en wat het nodig heeft of laat een professional je adviseren. Eerst had je misschien een vette huid, maar op dit moment kan de huid naar gecombineerd of zelfs normaal neigen. 


Oogcrème

Een product dat niet ieder meisje in haar la heeft liggen is oogcrème. Toch lijkt het een onmisbaar product, vooral 's ochtends vroeg! Zoek naar een oogcrème dat onder andere vitamine C bevat om tekenen van vermoeidheid en huidveroudering te corrigeren. Verder is caffeïne geschikt om donkere kringen en wallen te verminderen waardoor je er uitgerust uitziet. 

Philosophy's Time in a Bottle is met €56 een prijzig product, maar het heeft gelukkig wel verschillende voordelen. Zo is het geschikt voor meiden en vrouwen van alle leeftijden, voor ieder huidtype en ook voor ogen die gevoelig reageren op producten. Dat laatste vormt namelijk regelmatig problemen, omdat de huid en ogen erg gevoelig zijn. 

Serum
Wil je een extra (nuttige!) stap aan je skincare routine toevoegen? Kies dan voor een serum. Serum is perfect om de huid 's nachts goed te verzorgen. Zie het als een treatment! De volgende dag word je wakker met een zachte, stralende en uitgeruste huid. Droge velletjes zijn nergens meer te bekennen en eventuele onzuiverheden zijn de kop ingedrukt.

Girlscene's favoriet is Kiehl's Midnight Recovery Concentrate (€39).

Littekens
Heb je problemen gehad met je huid tijdens je tienerjaren? Grote kans dat je daar nu nog steeds de littekens van ziet. Om dat probleemgebied aan te pakken kun je een speciale spot treatment gebruiken. Actieve puistjes pak je bijvoorbeeld aan met Lush Grease Lightning, terwijl sommigen zweren bij Bio oil als het aankomt op de achtergebleven littekens. Serums helpen hier ook bij, trouwens. Kiehl's verkoopt het Clearly Corrective Dark Spot Solution serum (€45) en Clinique heeft een Dark Spot Corrector (€63) in het assortiment.

De ideale huidverzorgingsroutine
Oké, maar wat is dan de ideale huidverzorgingsroutine voordat je gaat slapen? Reinig de huid allereerst met een milde cleanser of olie en neem ook de tijd om je oogmake-up te verwijderen. Make-up, vuil en vet wordt van de huid geweekt zonder het uit te drogen, precies zoals het hoort. Neem daarna de huid af met een toner of micellair water op een wattenschijfje. Vervolg met een treatment voor puistjes en/of littekens indien nodig. Geef daarna de huid onder ogen wat liefde door een fijne oogcrème aan te brengen (probeer eens de avocado oogcrème van Kiehl's!). Tot slot is het tijd voor een serum en daarna een crème. Nu ben je er helemaal klaar voor!

Val jij in de categorie 20+? Heb jij je huidverzorging aangepast na je tienerjaren?