Lifestyle

18 meest bizarre voorwerpen gevonden in hotelkamers

Als je op vakantie bent, dan kan het weleens gebeuren dat je na een heerlijke week ontspannen per ongeluk iets vergeet of achterlaat op je hotelkamer. Achtergebleven objecten worden in veel gevallen nooit meer opgehaald en blijven voor eeuwig liggen in de ‘gevonden voorwerpen’-bak van het hotel. In de meeste gevallen gaat het om alledaagse dingen, zoals tandenborstels, boeken en telefoonopladers. Toch worden er ook dikwijls spullen gevonden waar zelfs de kamermeisjes nog van opkijken…

Tijdens de schoonmaak passeren de vreemdste objecten de revue. Hotelzoekmachine www.trivago.nl heeft een lijst samengesteld van de 18 meest bizarre voorwerpen die in hotelkamers gevonden zijn.

1. Seksspeeltjes
Wat is nu gênanter om te vinden in een hotelkamer dan seksspeeltjes? Niet veel, en toch gebeurt het maar al te vaak. Wekelijks worden talloze seksspeeltjes gevonden, in alle vormen en maten. Soms zijn ze nog gebruikt ook. Jakkie!  

2. Fornuis
Een hoteleigenaar in Frankrijk heeft eens een compleet fornuis uit zijn eigen hotelkeuken terug gevonden in één van de hotelkamers. Hoe die daar beland is? Dat weet ook de hoteleigenaar nog steeds niet. Waarschijnlijk had een gast zin in een nachtelijke snack en besloot deze in de privacy van zijn eigen kamer in elkaar te flansen.  

3. (Exotische) huisdieren
De schrik van ieder kamermeisje is het vinden van een (exotisch) dier op de hotelkamers. Dan mag je als kamermeisje nog blij zijn dat je een chihuahua en geen slang aantreft. Dat overkwam een kamermeisje in Amerika, toen zij voor de zoveelste keer het bed afhaalde en de slang zich razendsnel om haar arm heen wikkelde. Gelukkig konden haar alerte collega’s de kop van het beest pakken en het van haar arm verwijderen voordat ze gebeten werd. Achteraf bleek de slang niet giftig. Het kamermeisje durfde wekenlang geen bedden meer te verschonen. 

4. Beenprotheses
Misschien wel het meest bizarre voorwerp dat ooit in een hotel vergeten is, is een beenprothese. Je vraagt je toch af hoe de hotelgast het hotel zónder prothese heeft kunnen verlaten. Waarschijnlijk in een rolstoel.  

5. Een urn
Luguber, maar waar: er is weleens een urn met as in een hotelkamer achtergelaten. Erger nog: de urn werd nooit opgehaald. De vraag waarom de urn niet gemist werd, zal waarschijnlijk nooit beantwoord worden.  

6. Kunstgebitten
In hotels waar veel ouderen verblijven, worden regelmatig kunstgebitten gevonden. Opvallend, want je zou denken dat de hotelgast het gebit nodig had voor het ontbijt. Hoe deze gebitten daarna toch regelmatig achterblijven op de kamer, is en blijft een raadsel. Dat ze niet worden opgehaald is echter niet zo vreemd; veel ouderen zijn te beschaamd om er naar te vragen.

7. Autosleutels (Ferrari)
Er blijven geregeld autosleutels achter op de kamer. Je zou denken dat je de autosleutels van je Ferrari niet snel vergeet, maar zelfs dát komt voor; zo ook in een hotel in Zuid-Frankrijk. Helaas voor het hotelpersoneel was de eigenaar, inclusief de Ferrari, al met de horizon vertrokken. Kennelijk was de eigenaar zo slim om ook de reservesleutel mee te nemen op vakantie.  

Bron

8. Staafmixer
Een voorwerp dat ogenschijnlijk geen enkel doel treft in een hotelkamer, maar tóch weleens gevonden is in een hotel in Amsterdam, is een staafmixer. Het meenemen van je eigen vertrouwde kussen of dekentje is niet ongebruikelijk, maar je staafmixer van thuis meenemen is wat opvallend… 

9. Trouwjurken
Ook bruidjes vergeten weleens wat. Zo had een bruidje op Bali, Indonesië, zoveel haast om te vertrekken voor haar honeymoon, dat ze prompt haar trouwjurk vergat in te pakken.

10. Borstimplantaten
Volgens hotelmedewerkers in een hotel in Australië vonden zij eens een paar borstimplantaten. De eigenaresse had ze gekocht in het buitenland en was van plan om zich in een kliniek in Queensland te laten opereren. Ze kwam terug om haar siliconen op te halen zodra ze erachter kwam dat ze haar borsten vergeten was.  

11. Glazen ogen
Als je er goed over nadenkt is het helemaal niet zo vreemd om een glazen oog te vergeten. Een glazen oog is door de eigenaar immers met slechts een oog te zien. Bovendien merkt diegene zelf het verschil niet tussen of hij/zij het glazen oog in heeft of niet. Toch was het voor de kamermeisjes in een hotel in Londen even schrikken om oog in oog te staan met dit enigszins griezelige voorwerp.  

12. Geld
Ook geld blijft regelmatig achter op hotelkamers. Soms een pijnlijk gemis voor de voormalige eigenaars, soms valt het mee. Van een pot met kleine muntjes die opgeteld een waarde hebben van 25 euro tot complete portemonnees gevuld met briefjes van 500 euro; alles zit erbij. Soms lopen de geldbedragen tot in de miljoenen. Vaak is er in dergelijke gevallen drugs in het spel.  

13. Rituele voorwerpen
In Schotland werden een aantal rituele voorwerpen op een hotelkamer gevonden, zoals een aantal rituele maskers, een klankschaal, een staf en een drinkhoorn. Hoewel de hotelmedewerkers brandden van nieuwsgierigheid, hebben ze de hotelgasten toch niet durven vragen om wat voor ritueel het ging.  

14. Brieven
De schoonmakers vinden allerlei soorten brieven op hotelkamers, soms met een persoonlijke boodschap van de voormalige bewoners. Zo liet een jonge hotelgast (5 jaar) in Parijs een vertederend briefje achter voor de kamermeisjes: “Lieve kamermeisjes, ik heb jullie niet gezien, maar mijn bed was heel lekker. Bedankt.” 

15. Trouwring
Met enige regelmaat worden er verlovings- of trouwringen gevonden. Wie weet hebben er tientallen aanzoeken niet of vertraagd plaatsgevonden omdat aanstaande bruidegoms de verlovingsring – al dan niet expres – hebben achtergelaten in het hotel.  

16. Wapens
Pistolen, Samurai zwaarden, vlijmscherpe vlindermessen; tijdens de schoonmaak duiken er regelmatig wapens op. Soms tot grote verbazing van de hotelmedewerkers. Vooral als diegene die in de kamer verbleef een vriendelijke indruk achterliet. Bij scherpe voorwerpen is het oppassen geblazen voor de schoonmakers, want een ongeluk zit in een klein (stoffig) hoekje. In gevallen waar het om illegale wapens gaat wordt altijd de politie gewaarschuwd.  

17. Dagboeken
Af en toe wordt er een dagboek op een hotelkamer gevonden; een persoonlijk item waarvan je zeker niet wilt dat het gevonden wordt door een vreemde. De gouden regel is: wie het dagboek vindt, geeft het terug zonder erin te lezen. Het vergt echter heel wat inspanning van de hotelmedewerkers om niet aan hun nieuwsgierigheid toe te geven. Eén bladzijde kan toch geen kwaad…  

18. Kuisheidsgordel
In een Zwitsers hotel werd een kuisheidsgordel gevonden. Vaak heeft de partner van de geteugelde persoon de sleutel van de kuisheidsgordel in zijn/haar bezit. Misschien was de drager de gordel zat en heeft de geketende man of vrouw er stiekem een slotenmaker bijgehaald.  

Ben jij wel eens iets vergeten op een hotelkamer?

Bron: Trivago.nl

Pin je inspiratie in Pinbook