Beauty

Duur vs. goedkoop: make-up setting spray

Sommige producten vallen qua prijs nét even buiten je budget. Of nou ja, behoorlijk buiten je budget. We hebben het hier bijvoorbeeld over designer schoenen en tassen, maar ook over make-up! Girlscene's Renée test heel veel producten onder de beauty horizon en dit keer is er een heel goede dupe voor een populaire make-up setting spray… Lees maar mee.

Make-up setting spray is een product dat je gebruikt als je helemaal klaar bent met je make-up look. Het is de laatste stap die alles bij elkaar brengt. Zo'n spray zorgt ervoor dat je make-up langer op z'n plek blijft zitten en dat je er minder poederig en opgemaakt uitziet. Inmiddels zijn er verschillende soorten en maten make-up setting sprays verkrijgbaar, waaronder een spray om de vette huid onder controle te houden.

Girlscene's Renée gebruikt namelijk al een tijdje Urban Decay De-Slick make-up setting spray (oil-control) om haar make-up nog beter te fixeren. Urban Decay is een tijdje geleden verdwenen uit Nederland, destijds was het te koop bij Sephora. En als groot Sephora fan is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat je de populaire setting sprays van Urban Decay mee naar huis neemt… 😉 Zo geschiedde, en inmiddels gebruikt Renée al een tijd Urban Decay's De-slick. Maar goed, de prijs liegt er niet om aangezien je zo'n €24 ervoor neerlegt. Kan dat goedkoper…?

Ja, het kan goedkoper! NYX is eindelijk beter en makkelijker verkrijgbaar in Nederland en Girlscene heeft eindelijk een setting spray van het merk in handen. Op het eerste gezicht lijkt dit namelijk een goede vervanger zijn van Urban Decay De-slick. Renée test het uit!


Daar zijn ze dan… Links: Urban Decay De-slick Make-Up Setting Spray €24 | Rechts: NYX Matte Finish Long Lasting Setting Spray €9,99


Urban Decay De-slick Make-Up Setting Spray oil-control
Wie het een en ander weet van beauty kent vast het cultproduct van Urban Decay wel. De make-up setting sprays zijn erg geliefd onder meiden die make-up gebruiken! Vooral in het buitenland slaat dit product goed aan. Urban Decay staat alkeen niet bekend om zachte prijsjes, vandaar dat je alsnog een euro of 24 moet neerleggen voor een flacon van 120 ml. 


Na het aanbrengen & na 6 uur (toen de zon onder was ;-)) 

Belofte: Een gewichtloze en krachtige spray die olie en glans tegenhoudt. De ingrediënten houden de talgproductie onder controle en helpen om de huid mat te houden. De-slick houdt foundation, oogschaduw en blush op z'n plek.
Aanwijzing: Schud de fles goed en spray vanaf ongeveer 30 centimeter afstand in een 'X' en 'T' vorm over het gezicht. 
Verpakking: Een strakke, slanke witte flacon met grijze letters en dop.
Spray: De spray is zacht en verspreid goed over de huid. Gelukkig maar, anders heb je ineens teveel van De-slick op een plek.
Resultaat: Urban Decay De-slick droogt meteen op, maar er is een gek puntje… Het geeft namelijk glans aan het gezicht, terwijl het belooft de huid mat te houden. Anyways, de huid ziet er gezond uit en de glans is bijna niet zichtbaar op de foto. Zorg er in ieder geval voor dat je niet veel gebruikt. Less is in dit geval echt more. 
Na 6 uur: Na 6 uur zit de make-up niet helemaal goed meer op z'n plek. De foundation zit er niet meer vlekkeloos op en de neus glimt. Verder ziet het er nog goed uit! 
Inhoud: Een fles Urban Decay De-slick bevat 120 ml. 
Prijs: Ongeveer €24


NYX Matte Finish Long Lasting Setting Spray

Hebben we hier een vervanger voor Urban Decay De-slick? Wie weet… NYX Matte Finish Long Lasting Setting Spray is namelijk een vergelijkbaar product voor een fractie van de prijs. Het kleine flesje is in ieder geval perfect om zo in je tas te gooien wanneer je de deur uitrent.


Na het aanbrengen & na 6 uur

Belofte: Een lichte spray op waterbasis dat de huid er amazing en mat uit laat zien, wat voor weer het ook is.
Aanwijzing: Spray het gelijkmatig over het gezicht op 30 centimeter afstand. Dep het overtollige van de spray weg met een tissue. 
Verpakking: Een kleine zwarte flacon waar een sticker opgeplakt is. De fles heeft een kleine plastic dop.
Spray: De spray verdeelt niet gelijkmatig over het gezicht. Het valt als het ware op een deel van het gezicht, waardoor je veel nodig hebt. 
Resultaat: NYX Matte Finish Setting Spray droogt redelijk snel en mat op.
Na 6 uur: Na 6 uur zit de make-up er nog goed op! De neus glimt licht, maar verder ziet de huid er nog oké en redelijk mat uit.
Inhoud: Een fles NYX Matte Finish Setting Spray bevat 60 ml.
Prijs: €9,99

Eindoordeel: Aan het einde van de dag ziet de huid er matter uit na gebruik van NYX Matte Finish Setting Spray. De make-up blijft net zo goed of zelfs beter zitten in vergelijking met Urban Decay De-slick. Het voordeel van de Urban Decay setting spray is dat het gelijkmatiger en makkelijker verdeelt over het gezicht en dat de verpakking er iets netter uitziet. Maar qua resultaat en prijs wint NYX het van Urban Decay!

Gebruik jij make-up setting spray? Welke spray zou jij liever uitproberen?

Pin je inspiratie in Pinbook